Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Alta Museum

Dra til Alta Museum, hvor du kan se bergkunst som er blant den eldste i Europa og lære om arven og historien bak dette fortryllende museet.

På et besøk til Alta Museum kan du også lære om historien til befolkningen i Alta og naturen som omringer dem. Du kan se bergkunst som er over 1 000 år gammel, fordype deg i det spektakulære nordlyset og lære mer om markedet i byen, som går tilbake til 1400-tallet.

Høydepunktene i museet er blant annet de eldgammel bergkunst og helleristninger. Museet har også fem områder med bergkunst som ligger under åpen himmel. Disse er oppført på verdensarvlisten til UNESCO. Det er flere gangstier som går gjennom området, som befinner seg rundt en liten havbukt.

Det er mer enn 3 000 helleristninger på 85 felt, som er mellom 7 000 til 2 000 år gamle. Her kan du se utskjæringer av båter, dyr og guder. Det finnes ikke informasjonsskilt her, men du får med en guidebok når du betaler inngangspenger. Du kan også ta en guidet tur som gruppe, dersom du bestiller på forhånd.

Når du er tilbake i museet igjen, kan du fortsette omvisningen av de forskjellige utstillingsområdene. Her kan du lære om markedet i byen, som har eksistert siden 1400-tallet. Kikk på kartene som viser handelsaktiviteten mellom byen og Nord-Europa og se bilder fra markedet på tidlig 1900-tallet.

Dra til utstillingen som viser områdets religiøse arv, inkludert eldgamle gjenstander. Her får du også mer kunnskap om hvordan kristendommen ble introdusert under middelalderen, og i tillegg kan du se middelalderkunst. Du kan også studere medaljene og utmerkelsene til Bjørn Wirkola, verdensmester i skihopp på 1960-tallet. Wirkola er født i Alta. Videre kan du fordype deg i verdens første observatorium for nordlys, som ble opprettet her i 1899.

Alta Museum ligger i bygden Hjemmeluft, som er omtrent 4,8 kilometer sørvest for Alta. Du kan komme deg til museet med lokalbuss fra Alta, og i tillegg er det gratis parkering her.

Alta Museum kan besøkes hver dag, bortsett fra noen offentlig fridager. Det tas inngangspenger. Bergkunsten som befinner seg utendørs er kun tilgjengelig om sommeren. Du kan finne lydguider og guidede turer på flere språk for en ekstra kostnad.


De beste hotelltilbudene i Alta museum

Vis alle de 19 overnattingsstedene i Alta museum
Thon Hotel Alta 1 342 kr
Thon Hotel Alta

Thon Hotel Alta

Labyrinten 6, Alta
   
  3.5 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet ligger midt i hjertet av Alta og 15 minutters gange unna Nordlyskatedralen og Alta kirke. Dessuten ligger Helleristningene i Alta og Alta museum kun 5 kilometer unna.

  Scandic Alta 992 kr
  Scandic Alta

  Scandic Alta

  Lokkeveien 61, Alta
    
   3.5 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet med golfmuligheter ligger midt i hjertet av Alta og 10 minutters gange unna Nordlyskatedralen og Alta kirke. Dessuten ligger Helleristningene i Alta og Alta museum kun 5 kilometer unna.

   Canyon Hotell 1 264 kr
   Canyon Hotell

   Canyon Hotell

   Markedsgata 18, Alta
     
    3.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet ligger i Alta og 15 minutters gange unna Nordlyskatedralen og Alta kirke. Dessuten ligger Helleristningene i Alta og Alta museum kun 5 kilometer unna.

    Quiet and Central - Near to Everything! 878 kr
    Quiet and Central - Near to Everything!

    Quiet and Central - Near to Everything!

    13 Holtenjordet, Alta, Troms og Finnmark
      
     0.0 av 5.0 Stjerner

     Denne leiligheten ligger i Alta og 2 kilometer unna Alta kirke og Nordlyskatedralen. Dessuten ligger Alta museum og Helleristningene i Alta kun 5 kilometer unna.

     Heggelis 742 kr
     Heggelis

     Heggelis

     Vesterhaugveien 14, Alta, Troms og Finnmark
       
      3.0 av 5.0 Stjerner

      Dette gjestehuset ligger i Alta og 3 kilometer unna Alta kirke, Nordlyskatedralen og Helleristningene i Alta. Alta museum ligger 2,5 kilometer unna.

      Nordlys Hotell Alta
      Nordlys Hotell Alta

      Nordlys Hotell Alta

      Bekkefaret 3, Alta
        
       0.0 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet ligger i Alta og 2 kilometer unna Alta kirke og Nordlyskatedralen. Dessuten ligger Helleristningene i Alta og Alta museum kun 3 kilometer unna.

       Canyon B&B
       Canyon B&B

       Canyon B&B

       Markedsgata 6, Alta
         
        2.0 av 5.0 Stjerner

        Dette bed & breakfast-hotellet ligger i Alta og 15 minutters gange unna Nordlyskatedralen og Alta kirke. Dessuten ligger Helleristningene i Alta og Alta museum kun 5 kilometer unna.

        Sorrisniva Igloo Hotel
        Sorrisniva Igloo Hotel

        Sorrisniva Igloo Hotel

        Sorrisniva 20, Alta
          
         3.5 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet ligger ved elvepromenaden og 20 kilometer unna Alta kirke, Helleristningene i Alta og Alta museum. Nordlyskatedralen ligger 17,1 kilometer unna.