Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Alta Museum

Dra til Alta Museum, hvor du kan se bergkunst som er blant den eldste i Europa og lære om arven og historien bak dette fortryllende museet.

På et besøk til Alta Museum kan du også lære om historien til befolkningen i Alta og naturen som omringer dem. Du kan se bergkunst som er over 1 000 år gammel, fordype deg i det spektakulære nordlyset og lære mer om markedet i byen, som går tilbake til 1400-tallet.

Høydepunktene i museet er blant annet de eldgammel bergkunst og helleristninger. Museet har også fem områder med bergkunst som ligger under åpen himmel. Disse er oppført på verdensarvlisten til UNESCO. Det er flere gangstier som går gjennom området, som befinner seg rundt en liten havbukt.

Det er mer enn 3 000 helleristninger på 85 felt, som er mellom 7 000 til 2 000 år gamle. Her kan du se utskjæringer av båter, dyr og guder. Det finnes ikke informasjonsskilt her, men du får med en guidebok når du betaler inngangspenger. Du kan også ta en guidet tur som gruppe, dersom du bestiller på forhånd.

Når du er tilbake i museet igjen, kan du fortsette omvisningen av de forskjellige utstillingsområdene. Her kan du lære om markedet i byen, som har eksistert siden 1400-tallet. Kikk på kartene som viser handelsaktiviteten mellom byen og Nord-Europa og se bilder fra markedet på tidlig 1900-tallet.

Dra til utstillingen som viser områdets religiøse arv, inkludert eldgamle gjenstander. Her får du også mer kunnskap om hvordan kristendommen ble introdusert under middelalderen, og i tillegg kan du se middelalderkunst. Du kan også studere medaljene og utmerkelsene til Bjørn Wirkola, verdensmester i skihopp på 1960-tallet. Wirkola er født i Alta. Videre kan du fordype deg i verdens første observatorium for nordlys, som ble opprettet her i 1899.

Alta Museum ligger i bygden Hjemmeluft, som er omtrent 4,8 kilometer sørvest for Alta. Du kan komme deg til museet med lokalbuss fra Alta, og i tillegg er det gratis parkering her.

Alta Museum kan besøkes hver dag, bortsett fra noen offentlig fridager. Det tas inngangspenger. Bergkunsten som befinner seg utendørs er kun tilgjengelig om sommeren. Du kan finne lydguider og guidede turer på flere språk for en ekstra kostnad.


Kart

De beste hotelltilbudene i Alta museum

Vis alle de 16 overnattingsstedene i Alta museum
Scandic Alta 1 293 kr
Scandic Alta

Scandic Alta

Lokkeveien 61, Alta
   
  3.5 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet med golfmuligheter ligger midt i hjertet av Alta og 10 minutters gange unna Nordlyskatedralen og Alta kirke. Dessuten ligger Helleristningene i Alta og Alta museum kun 5 kilometer unna.

  Canyon B&B
  Canyon B&B

  Canyon B&B

  Markedsgata 6, Alta
    
   2.0 av 5.0 Stjerner

   Dette bed & breakfast-hotellet i Alta ligger nær Nordlyskatedralen, Alta kirke og Helleristningene i Alta. I samme område finner du i tillegg Alta museum.

   Thon Hotel Alta 1 402 kr
   Thon Hotel Alta

   Thon Hotel Alta

   Labyrinten 6, Alta
     
    3.5 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet ligger midt i hjertet av Alta og 15 minutters gange unna Nordlyskatedralen og Alta kirke. Dessuten ligger Helleristningene i Alta og Alta museum kun 5 kilometer unna.

    Canyon Hotell 1 882 kr
    Canyon Hotell

    Canyon Hotell

    Markedsgata 18, Alta
      
     3.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet ligger i Alta og 15 minutters gange unna Nordlyskatedralen og Alta kirke. Dessuten ligger Helleristningene i Alta og Alta museum kun 5 kilometer unna.

     Nordlys Hotell Alta
     Nordlys Hotell Alta

     Nordlys Hotell Alta

     Bekkefaret 3, Alta
       
      0.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet ligger i Alta og 2 kilometer unna Alta kirke og Nordlyskatedralen. Dessuten ligger Helleristningene i Alta og Alta museum kun 3 kilometer unna.

      Quiet and Central - Near to Everything!
      Quiet and Central - Near to Everything!

      Quiet and Central - Near to Everything!

      13 Holtenjordet, Alta, Finnmark (county)
        
       0.0 av 5.0 Stjerner

       Denne leiligheten ligger i Alta og 2 kilometer unna Alta kirke og Nordlyskatedralen. Dessuten ligger Helleristningene i Alta og Alta museum kun 5 kilometer unna.

       Sorrisniva Igloo Hotel
       Sorrisniva Igloo Hotel

       Sorrisniva Igloo Hotel

       Sorrisniva 20, Alta
         
        3.5 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet ligger ved elvepromenaden og 20 kilometer unna Alta kirke, Helleristningene i Alta og Alta museum. Nordlyskatedralen ligger 16,7 kilometer unna.

        Bjørnfjell Mountain Lodge 2 600 kr
        Bjørnfjell Mountain Lodge

        Bjørnfjell Mountain Lodge

        Nordelvdalen 170, Alta, Finnmark
          
         3.5 av 5.0 Stjerner

         Denne hytta ligger i Alta og 25 kilometer unna Nordlyskatedralen, Alta kirke og Helleristningene i Alta. Alta museum ligger 24,2 kilometer unna.