Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Bergkunsten i Alta

Lær om urbefolkningen i Norge ved å studere bergkunsten de la igjen tusenvis av år siden.

Bergkunsten i Alta befinner seg i bygden Hjemmeluft og består av store sandsteiner med helleristninger og hellemalerier fra forhistorisk tid. Få et innblikk i livene til de som en gang var bosatt i denne delen av Norge ved å studere helleristninger med motiver av mennesker, dyr og jaktscener.

Kolleksjonen er oppført på verdensarvlisten til UNESCO og består av fem store områder med helleristninger og malerier som befinner seg under åpen himmel – rundt Altafjorden. Bergkunsten i Alta er det eneste av disse stedene som er åpent for publikum, og det er Alta Museum som har ansvar for området.

Gå langs stiene, som er 2,9 kilometer lange, som leder deg fra museet til helleristningene. Med inngangspengene følger det også med en guidebok som forklarer deg det du ser. Det er også mulig å bestille guidede turer for grupper på forhånd.

Du har over 3 000 helleristninger i vente. Helleristningene stammer fra jegere og samlere som levde mellom 2 000 og 7 000 år siden. De viser rester av troen, ritualene og de sosiale livsstilene til de norske forfedrene fra steinalderen.

Du kan se scener fra opptog, ritualer, jakt, dans og båtferder. Studer bilder av både mennesker og dyr, som hval, elg, bjørn og reinsdyr. Helleristningene forteller en historie som har hjulpet forskerne å forstå mer om de gamle jeger- og samler-samfunnene i Arktis.

Deretter kan du følge stiene tilbake til museet og sjekke ut noen av de andre utstillingene. Du kan for eksempel se steinblokker fra andre steder og en samling av medaljene og trofeene til Bjørn Wirkola – den tidligere skihopperen som ble født i Alta.

Bergkunsten i Alta ligger mindre enn en ti minutters kjøretur fra Alta og det er gratis å parkere på området. Du kan også komme deg hit med buss fra sentrum.

På grunn av snøen om vinteren, er det kun mulig å se bergkunsten fra mai til oktober, mens museet er åpent hele året. Inngangsbilletten gir deg tilgang til både bergkunsten og museet. Du finner mer informasjon på museets nettside.


Kart

De beste hotelltilbudene i Helleristningene i Alta

Vis alle de 16 overnattingsstedene i Helleristningene i Alta
Scandic Alta 1 293 kr
Scandic Alta

Scandic Alta

Lokkeveien 61, Alta
   
  3.5 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet med golfmuligheter ligger midt i hjertet av Alta og 10 minutters gange unna Nordlyskatedralen og Alta kirke. Dessuten ligger Helleristningene i Alta og Alta museum kun 5 kilometer unna.

  Canyon B&B
  Canyon B&B

  Canyon B&B

  Markedsgata 6, Alta
    
   2.0 av 5.0 Stjerner

   Dette bed & breakfast-hotellet i Alta ligger nær Nordlyskatedralen, Alta kirke og Helleristningene i Alta. I samme område finner du i tillegg Alta museum.

   Thon Hotel Alta 1 402 kr
   Thon Hotel Alta

   Thon Hotel Alta

   Labyrinten 6, Alta
     
    3.5 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet ligger midt i hjertet av Alta og 15 minutters gange unna Nordlyskatedralen og Alta kirke. Dessuten ligger Helleristningene i Alta og Alta museum kun 5 kilometer unna.

    Canyon Hotell 1 882 kr
    Canyon Hotell

    Canyon Hotell

    Markedsgata 18, Alta
      
     3.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet ligger i Alta og 15 minutters gange unna Nordlyskatedralen og Alta kirke. Dessuten ligger Helleristningene i Alta og Alta museum kun 5 kilometer unna.

     Nordlys Hotell Alta
     Nordlys Hotell Alta

     Nordlys Hotell Alta

     Bekkefaret 3, Alta
       
      0.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet ligger i Alta og 2 kilometer unna Alta kirke og Nordlyskatedralen. Dessuten ligger Helleristningene i Alta og Alta museum kun 3 kilometer unna.

      Quiet and Central - Near to Everything!
      Quiet and Central - Near to Everything!

      Quiet and Central - Near to Everything!

      13 Holtenjordet, Alta, Finnmark (county)
        
       0.0 av 5.0 Stjerner

       Denne leiligheten ligger i Alta og 2 kilometer unna Alta kirke og Nordlyskatedralen. Dessuten ligger Helleristningene i Alta og Alta museum kun 5 kilometer unna.

       Sorrisniva Igloo Hotel
       Sorrisniva Igloo Hotel

       Sorrisniva Igloo Hotel

       Sorrisniva 20, Alta
         
        3.5 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet ligger ved elvepromenaden og 20 kilometer unna Alta kirke, Helleristningene i Alta og Alta museum. Nordlyskatedralen ligger 16,7 kilometer unna.

        Bjørnfjell Mountain Lodge 2 600 kr
        Bjørnfjell Mountain Lodge

        Bjørnfjell Mountain Lodge

        Nordelvdalen 170, Alta, Finnmark
          
         3.5 av 5.0 Stjerner

         Denne hytta ligger i Alta og 25 kilometer unna Nordlyskatedralen, Alta kirke og Helleristningene i Alta. Alta museum ligger 24,2 kilometer unna.