Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Bergkunsten i Alta

Lær om urbefolkningen i Norge ved å studere bergkunsten de la igjen tusenvis av år siden.

Bergkunsten i Alta befinner seg i bygden Hjemmeluft og består av store sandsteiner med helleristninger og hellemalerier fra forhistorisk tid. Få et innblikk i livene til de som en gang var bosatt i denne delen av Norge ved å studere helleristninger med motiver av mennesker, dyr og jaktscener.

Kolleksjonen er oppført på verdensarvlisten til UNESCO og består av fem store områder med helleristninger og malerier som befinner seg under åpen himmel – rundt Altafjorden. Bergkunsten i Alta er det eneste av disse stedene som er åpent for publikum, og det er Alta Museum som har ansvar for området.

Gå langs stiene, som er 2,9 kilometer lange, som leder deg fra museet til helleristningene. Med inngangspengene følger det også med en guidebok som forklarer deg det du ser. Det er også mulig å bestille guidede turer for grupper på forhånd.

Du har over 3 000 helleristninger i vente. Helleristningene stammer fra jegere og samlere som levde mellom 2 000 og 7 000 år siden. De viser rester av troen, ritualene og de sosiale livsstilene til de norske forfedrene fra steinalderen.

Du kan se scener fra opptog, ritualer, jakt, dans og båtferder. Studer bilder av både mennesker og dyr, som hval, elg, bjørn og reinsdyr. Helleristningene forteller en historie som har hjulpet forskerne å forstå mer om de gamle jeger- og samler-samfunnene i Arktis.

Deretter kan du følge stiene tilbake til museet og sjekke ut noen av de andre utstillingene. Du kan for eksempel se steinblokker fra andre steder og en samling av medaljene og trofeene til Bjørn Wirkola – den tidligere skihopperen som ble født i Alta.

Bergkunsten i Alta ligger mindre enn en ti minutters kjøretur fra Alta og det er gratis å parkere på området. Du kan også komme deg hit med buss fra sentrum.

På grunn av snøen om vinteren, er det kun mulig å se bergkunsten fra mai til oktober, mens museet er åpent hele året. Inngangsbilletten gir deg tilgang til både bergkunsten og museet. Du finner mer informasjon på museets nettside.


De beste hotelltilbudene i Helleristningene i Alta

Vis alle de 19 overnattingsstedene i Helleristningene i Alta
Thon Hotel Alta 1 342 kr
Thon Hotel Alta

Thon Hotel Alta

Labyrinten 6, Alta
   
  3.5 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet ligger midt i hjertet av Alta og 15 minutters gange unna Nordlyskatedralen og Alta kirke. Dessuten ligger Helleristningene i Alta og Alta museum kun 5 kilometer unna.

  Scandic Alta 1 010 kr
  Scandic Alta

  Scandic Alta

  Lokkeveien 61, Alta
    
   3.5 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet med golfmuligheter ligger midt i hjertet av Alta og 10 minutters gange unna Nordlyskatedralen og Alta kirke. Dessuten ligger Helleristningene i Alta og Alta museum kun 5 kilometer unna.

   Canyon Hotell 1 264 kr
   Canyon Hotell

   Canyon Hotell

   Markedsgata 18, Alta
     
    3.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet ligger i Alta og 15 minutters gange unna Nordlyskatedralen og Alta kirke. Dessuten ligger Helleristningene i Alta og Alta museum kun 5 kilometer unna.

    Quiet and Central - Near to Everything! 874 kr
    Quiet and Central - Near to Everything!

    Quiet and Central - Near to Everything!

    13 Holtenjordet, Alta, Troms og Finnmark
      
     0.0 av 5.0 Stjerner

     Denne leiligheten ligger i Alta og 2 kilometer unna Alta kirke og Nordlyskatedralen. Dessuten ligger Alta museum og Helleristningene i Alta kun 5 kilometer unna.

     Heggelis 742 kr
     Heggelis

     Heggelis

     Vesterhaugveien 14, Alta, Troms og Finnmark
       
      3.0 av 5.0 Stjerner

      Dette gjestehuset ligger i Alta og 3 kilometer unna Alta kirke, Nordlyskatedralen og Helleristningene i Alta. Alta museum ligger 2,5 kilometer unna.

      Nordlys Hotell Alta
      Nordlys Hotell Alta

      Nordlys Hotell Alta

      Bekkefaret 3, Alta
        
       0.0 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet ligger i Alta og 2 kilometer unna Alta kirke og Nordlyskatedralen. Dessuten ligger Helleristningene i Alta og Alta museum kun 3 kilometer unna.

       Canyon B&B
       Canyon B&B

       Canyon B&B

       Markedsgata 6, Alta
         
        2.0 av 5.0 Stjerner

        Dette bed & breakfast-hotellet ligger i Alta og 15 minutters gange unna Nordlyskatedralen og Alta kirke. Dessuten ligger Helleristningene i Alta og Alta museum kun 5 kilometer unna.

        Sorrisniva Igloo Hotel
        Sorrisniva Igloo Hotel

        Sorrisniva Igloo Hotel

        Sorrisniva 20, Alta
          
         3.5 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet ligger ved elvepromenaden og 20 kilometer unna Alta kirke, Helleristningene i Alta og Alta museum. Nordlyskatedralen ligger 17,1 kilometer unna.