Hammerfest

Reiseguide
Hammerfest
Et utadvendt og snakkesalig folkeslag som forteller røverhistorier du ikke helt vet om du skal tro på, gjør ferien i denne byen litt ekstra spennende.

Legger du en ferie til Hammerfest, kan du oppleve en by med lange tradisjoner innen fiske og fiskeindustri. Det kan være greit å stikke innom turistinformasjonen som ligger på hurtigrutekaia. Der får du god hjelp og informasjon om hva som skjer i byen under oppholdet ditt. Reiser du med små barn, kan for eksempel en tur til Hammerfest lekeland anbefales.

Hammerfest er kjent som ”verdens nordligste by”, og byen fikk varemerkebeskyttelse for benevnelsen i 2009. Byen ligger på Kvaløya med broforbindelse til fastlandet. Til tross for at byen ligger langt nord for polarsirkelen, har den en isfri havn. Fra midten av mai til slutten av juli kan du også oppleve midnattssolen her.

Når du er på en reise til Hammerfest, bør du besøke Gjenreisningmuseet for Finnmark og Nord-Troms. Dette er et moderne museum som viser historien om evakueringen, brenningen og gjenbyggingen av byen i forbindelse med siste verdenskrig. Ta også turen til Hammerfest kirke som ble bygget i betong i 1961. Tar du en tur til Isbjørnklubben, kan du lære mer om byens rike historie som fangstby.

Hvis du vil se litt mer av området rundt byen, kan du følge turstien Gammelveien på en rundtur i nærområdet. Gå heller ikke glipp av Meridianstøtten i bydelen Fuglenes. Fra Hammerfest kan du også bli med på havfiske i en ordentlig fiskebåt hvis du ønsker å oppleve området fra sjøen.

Hammerfest har egen flyplass med forbindelser til flere av de andre byene i Nord-Norge. Det er imidlertid ingen direkte flyvninger til eller fra flyplassene lenger sør i landet, så kommer du langveisfra må du regne med én eller flere mellomlandinger. Hammerfest er en av anløpshavnene for Hurtigruten, så det er godt mulig å besøke byen som en del av reisen til Nordkapp.

I Hammerfest kan du oppleve mye norsk historie. Du kan lære om alt fra brenningen av byen under krigen til byens viktige rolle som et fangststed. Du kan dra ut på storhavet og prøve fiskelykken, eller sette deg på en kafé og kanskje få høre en skrøne eller to.

Smarthotel Hammerfest
Smarthotel Hammerfest
3 out of 5
Strandgata 32, Hammerfest
Prisen er 1 065 kr per natt fra 21. okt. til 22. okt.
1 065 kr
per natt
21. okt.–22. okt.
Hvis du bor på dette hotellet i Hammerfest, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) ...
8,4/10 Very Good! (291 anmeldelser)
Helt ok.
"Innsjekk enkel og grei, frokost dag 1 ok. Dag 2 var det skittent og rotete på nesten alle bord . Tomt for en del. Vi var 1.5 time før frokostservering var over. Toaletter i frokostsal var også skitten. Lakenet sklei av i ene hjørnet og kunne avsløre en stor flekk på overmadrass."

Anmeldelse skrevet 18. sep. 2023

Smarthotel Hammerfest
Arctic Sea Hotel
Arctic Sea Hotel
3 out of 5
46 Rossmollgata, Hammerfest, Troms og Finnmark
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 485 kr per natt fra 24. sep. til 25. sep.
1 485 kr
per natt
24. sep.–25. sep.
Hvis du bor på dette hotellet i Hammerfest, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) ...
9,4/10 Exceptional! (50 anmeldelser)
Overnatting
"Fantastisk lite hotell med flott beliggenhet ved havet.Nye rom og flott innredning. Masse komfortmøbler fra Bohus. Veldig god frokost og kaffemaskin med masse utvalg. Eneste minus var vanntrykket i dusjen. Ellers så flott .Anbefales"

Anmeldelse skrevet 25. aug. 2023

Arctic Sea Hotel
Thon Hotel Hammerfest
Thon Hotel Hammerfest
3.5 out of 5
Strandgt. 2-4, Hammerfest
Prisen er 1 469 kr per natt fra 20. okt. til 21. okt.
1 469 kr
per natt
20. okt.–21. okt.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Hammerfest, får du 3,5-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: ...
8,6/10 Excellent! (119 anmeldelser)
Elendig atmosfære i resepsjonen
"Resepsjonsområdet og uteområdet ved dette hotellet er en katastrofe. Røyken siver inn i lokalet og rommene fra røykerne som sitter ved inngangspartiet. Fulle folk (lokalbefolkning) dominerer utemiljøet, og skaper en utrivelig atmosfære. Her bør ledelsen ta grep og innføre røykeforbud ved alle bordene ..."

Anmeldelse skrevet 13. aug. 2023

Thon Hotel Hammerfest
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Arctic Sea Apartments
Arctic Sea Apartments
49 Strandgata, Hammerfest, Troms og Finnmark
Du kan bo i denne leiligheten under turen til Hammerfest. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), kjøkken og mikrobølgeovn. Populære ...
Arctic Sea Apartments
Den bilfrie byen Kårhamn ligger på øya Seiland (Stillhetens øy) i Hammerfest kommune.
Den bilfrie byen Kårhamn ligger på øya Seiland (Stillhetens øy) i Hammerfest kommune.
Kårhamn, Troms og Finnmark
Du kan bo i denne leiligheten under turen til Hammerfest. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi, griller og kjøkken. Les anmeldelser fra gjester ...
Den bilfrie byen Kårhamn ligger på øya Seiland (Stillhetens øy) i Hammerfest kommune.
5 Person Holiday Home in Kokelv
5 Person Holiday Home in Kokelv
2 out of 5
Kvalsund, Troms og Finnmark
Du kan bo i denne ferieboligen under turen til Kvalsund. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: parkering (inkludert), terrasse og griller. Kokelv sjøsamiske ...
5 Person Holiday Home in Kokelv
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Anmeldelser av Hammerfest

4.4
Populært reisemål
5 - Fantastisk
3
" "5 - Fantastisk 60%
4 - Bra
1
" "4 - Bra 20%
3 - OK
1
" "3 - OK 20%
2 - Skuffende
0
" "2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
" "1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Sørlending
7. feb. 2020

Spennende med mye og skiftende vær. Flott natur. Koselig by.

3/5 - OK

Maiken
9. feb. 2019

Grei liten by

Byer nær Hammerfest