Norge kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

HammerfestNorway

Et utadvendt og snakkesalig folkeslag som forteller røverhistorier du ikke helt vet om du skal tro på, gjør ferien i denne byen litt ekstra spennende.

Legger du en ferie til Hammerfest, kan du oppleve en by med lange tradisjoner innen fiske og fiskeindustri. Det kan være greit å stikke innom turistinformasjonen som ligger på hurtigrutekaia. Der får du god hjelp og informasjon om hva som skjer i byen under oppholdet ditt. Reiser du med små barn, kan for eksempel en tur til Hammerfest lekeland anbefales.

Hammerfest er kjent som ”verdens nordligste by”, og byen fikk varemerkebeskyttelse for benevnelsen i 2009. Byen ligger på Kvaløya med broforbindelse til fastlandet. Til tross for at byen ligger langt nord for polarsirkelen, har den en isfri havn. Fra midten av mai til slutten av juli kan du også oppleve midnattssolen her.

Når du er på en reise til Hammerfest, bør du besøke Gjenreisningmuseet for Finnmark og Nord-Troms. Dette er et moderne museum som viser historien om evakueringen, brenningen og gjenbyggingen av byen i forbindelse med siste verdenskrig. Ta også turen til Hammerfest kirke som ble bygget i betong i 1961. Tar du en tur til Isbjørnklubben, kan du lære mer om byens rike historie som fangstby.

Hvis du vil se litt mer av området rundt byen, kan du følge turstien Gammelveien på en rundtur i nærområdet. Gå heller ikke glipp av Meridianstøtten i bydelen Fuglenes. Fra Hammerfest kan du også bli med på havfiske i en ordentlig fiskebåt hvis du ønsker å oppleve området fra sjøen.

Hammerfest har egen flyplass med forbindelser til flere av de andre byene i Nord-Norge. Det er imidlertid ingen direkte flyvninger til eller fra flyplassene lenger sør i landet, så kommer du langveisfra må du regne med én eller flere mellomlandinger. Hammerfest er en av anløpshavnene for Hurtigruten, så det er godt mulig å besøke byen som en del av reisen til Nordkapp.

I Hammerfest kan du oppleve mye norsk historie. Du kan lære om alt fra brenningen av byen under krigen til byens viktige rolle som et fangststed. Du kan dra ut på storhavet og prøve fiskelykken, eller sette deg på en kafé og kanskje få høre en skrøne eller to.

De mest populære hotellene i Hammerfest

Smarthotel Hammerfest
Smarthotel Hammerfest
3 out of 5
Strandgata 32, Hammerfest
Gratis avbestilling
Prisen er 1 052 kr per natt fra 6. nov. til 7. nov.

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Hammerfest og 10 minutters gange unna Museum of Reconstruction of Finnmark and Northern Troms, Gjenreisningsmuseet og ...

4.1/5Very Good! (183 anmeldelser)

"Litt dårlig service,varierte med hvem som var på jobb. Rommet helt ok med enkel standard. Frokosten var ikke mye å skryte av,om det skyldes covid-19 vet jeg ikke."…"

Anmeldelse skrevet 16. jul. 2020

Smarthotel Hammerfest
Scandic Hammerfest
Scandic Hammerfest
3.5 out of 5
Soeroeygata 15, Hammerfest
Gratis avbestilling
Prisen er 1 151 kr per natt fra 6. nov. til 7. nov.

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Hammerfest og få skritt unna Gjenreisningsmuseet, Museum of Reconstruction of Finnmark and Northern Troms og Isbjørnklubben. ...

4.1/5Very Good! (193 anmeldelser)
ok tross carona- restriksjoner

"Oppholdet var flott, men carona restriksjoner var merkbart, forståelig! Men oppholdet gikk greit likevel tross restriksjoner. Blir neppe noe opphold på nytt sålenge disse restriksjonene vedvarer ."…"

Anmeldelse skrevet 5. jul. 2020

Scandic Hammerfest
Thon Hotel Hammerfest
Thon Hotel Hammerfest
3.5 out of 5
Strandgt. 2-4, Hammerfest
Prisen er 1 393 kr per natt fra 21. nov. til 22. nov.

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Hammerfest og 5 minutters gange unna Museum of Reconstruction of Finnmark and Northern Troms, Gjenreisningsmuseet og ...

4.2/5Excellent! (79 anmeldelser)

"Flott plassering på kaia i Hammerfest. Du får deilig frokost."…"

Anmeldelse skrevet 2. aug. 2020

Thon Hotel Hammerfest
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Hammerfest

2 Roms Overnatting i Kårhamn
2 Roms Overnatting i Kårhamn
Kårhamn, Hammerfest, Troms og Finnmark

Denne leiligheten ligger i Hammerfest og 2 kilometer unna Sørøya og Seiland nasjonalpark. Dessuten ligger Isbjørnklubben og Museum of Reconstruction of Finnmark ...

2 Roms Overnatting i Kårhamn
5 Stjerners Feriehus i Kokelv
5 Stjerners Feriehus i Kokelv
MASTERELV VEIEN 12, Kvalsund, Troms og Finnmark

Dette feriehjemmet ligger i Kvalsund og 1,2 kilometer unna Kokelv sjøsamiske museum.

5 Stjerners Feriehus i Kokelv
Sørøya Havfiskecruise AS - Elfridastua
Sørøya Havfiskecruise AS - Elfridastua
3.5 out of 5
Holmeveien 15, Hasvik, Finnmark

Denne hytta ligger ved sjøen og 0,1 kilometer unna Sørøya.

Sørøya Havfiskecruise AS - Elfridastua
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Hammerfest

Kvalsundbrua
Bilde av Kvalsundbrua

Kvalsundbrua

3.5/5(4 anmeldelser)

Du kan både sykle, kjøre eller gå for å komme deg over hengebroen Kvalsundbrua. Her får du en fantastisk utsikt over fjelldekte landskap og i tillegg kan du komme deg til den vakre Kvaløya.

Kvalsund kirke
Bilde av Kvalsund kirke

Kvalsund kirke

Denne vesle sognekirken, som overlevde tyskernes herjinger under andre verdenskrig, ligger ute på landsbygda, med utsikt til fiskehavnen i Kvalsund.

Anmeldelser av Hammerfest

4.4

Populært reisemål

5 - Fantastisk
3
5 - Fantastisk 60%
4 - Bra
1
4 - Bra 20%
3 - OK
1
3 - OK 20%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Sørlending

7. feb. 2020

Spennende med mye og skiftende vær. Flott natur. Koselig by.

3/5 - OK

Maiken

9. feb. 2019

Grei liten by

Byer nær Hammerfest

Alta som inkluderer moderne arkitektur

Alta

Kvalsundbrua som viser hengebro eller gangvei mellom trær og kyst

Kvalsund

Bilde tatt av Damir Lenc

Måsøy