Need Some Inspiration?

Select a Theme
Shopping
Outlet

Intro

Rimelig shopping på outlets i New York

Hva er vel bedre enn å reise på shoppingferie til New York? Å handle på outlet i New York! Om du er glad i luksusvarer og designklær kan du få varer til en brøkdel av vanlig utsalgspris på designer outlets. Perfekt om du vil ha eksklusive varer samtidig som du sliter med en slunken lommebok. New York har en rekke outlets hvor du kan spare opp til 70 % på klær, sko og tilbehør i forhold til vanlige butikker så her er det absolutt mulig å gjøre et kupp!

I utgangspunktet var outlets et utsalg for ansatte ved de ulike fabrikkene, hvor det ble solgt overskuddsvarer og vareprøver. Etter hvert ble outlets åpnet for folk flest, og siden 90-tallet har det vært en stadig økning i antall outlets og utvalg deretter.

continued

Denne måten å selge varer på ble først lansert i USA, men per dags dato finner du outlets selv utenfor Oslo. Leter du etter outlets i New York er dette guiden for deg! I New York og nabostaten New Jersey finner du kjente outlets som Woodbury Common Premium Outlet og Jersey Gardens. 

Nedenfor finner du gode tips til en topp tur til New York, og ikke minst til hvordan du får de beste prisene på merkeklær. Guiden gir deg også tips til andre ting å gjøre imellom eller etter shoppingen. 

 

Top things to Do

New York Outlet

Woodbury Common Premium Outlet

Woodbury Common Premium Outlets er førstevalget til mange nordmenn på ferie i New York. En time nord for New York finner du en gedigen designer outlet med over 200 butikker. Her finner du merker som Calvin Klein, Oscar de la Renta, Versace og Michael Kors. Her finner du et stort utvalg klær, sko og tilbehør, både til voksne og barn til sterkt rabatterte priser. Du kan spare mellom 25 til 65 prosent i forhold til normal utsalgspris, så det er absolutt verdt å ta turen ut av New York! For å komme seg til Woodbury Common Premium Outlet kan man enkelt ta bussen fra Port Authority som ligger mellom 42. Street og 8. Avenue ved Times Square. Bussen går jevnlig gjennom hele dagen, men det kan være lurt å være tidlig ute om du ønsker å unngå kø.

Jersey Gardens

Om du likevel står på Port Authority og tenker at en time på buss er i lengste laget kan kanskje Jersey Gardens være noe for deg. Jersey Garden ligger bare en halvtime utenfor New York og flere bussruter tar deg fra Port Authority til Jersey gardens daglig. Jersey Garden er et outlet mall som selger varer fra en rekke kjente amerikanske varehus som Saks Fifth Avenue, Neiman Marcus, Last Call og Bed Bath & Beyond. En fordel med Jersey gardens er at alle varene her er momsfrie – noe som gir deg enda billigere shopping!

Tanger Outlets – Deer Park

Tanger Outlets er en outletkjede man finner i hele USA. Tanger Outlets – Deer park ligger et stykke vest for New York City og det tar cirka en time å kjøre hit. Men det er verdt det, for her finner du over 40 butikker som fører mer enn 400 merker. Her finner du en rekke amerikanske merkevarer i tillegg til designere som Calvin Klein, Banana Republic og Timberland. Her finner du et stort utvalg av moteklær, sko og tilbehør. I tillegg har de en rekke butikker som selger barneklær og en egen juletrebutikk. Varene er satt ned mellom 35 og 65 prosent av vanlig utsalgspris og om du sjekker hjemmesiden før du drar så er det mulig å se om de har noen spesialtilbud i tidsrommet du besøker Tanger Outlets.

Secausus Outlet Harmon Meadow

Secausus Outlet Harmon Meadow er en outlet med nærmere hundre butikker hvor du finner både outlets og vanlige butikker. På nettsidene anbefaler de deg å kle på deg gode sko for her det mye å se på! Dette er et mekka for rabattert shopping og du kan finne varer som er satt ned opptil 70 prosent av vanlig utsalgspris. I likhet med Jersey Gardens er det heller ikke her moms på varer du kjøper – så billig blir enda billigere! Du finner her et stort utvalg av moteklær, treningstøy, sko og tilbehør – så her bør det være noe for fashionistaen og den treningsglade. Secausus Outlet ligger på vei mot flyplassen, så hvorfor ikke ta turen innom før du drar hjem igjen?

Century 21

Om du helst vil holde deg til et outlet i New York City anbefales en tur på Century 21. Outletet ligget mellom 8. Avenue og 28. Street, i området rundt Broadway. Her finner du rad på rad med moteklær, sko og tilbehør for han og henne. Her kan du få fra 35 til 65 prosent rabatt i henhold til vanlig utsalgspris og virkelig gjøre et kupp. Men vær forberedt, med en så sentral beliggenhet er dette et populært mål for alle slags turister og det kan være køer både i prøverom og for å betale. Et insidertips er å på forhånd bestemme deg for hva slags varer det er du ønsker å kjøpe og vite hvilken størrelse du bruker. Slik får du en mindre kaotisk shoppingtur på et sentralt outlet.

Did you know that?

Visste du at…

… New York kalles ”The big apple”? Det var journalisten John Fitzgerald som først refererte til New York som ”The Big Apple” på 1920-tallet. Begrepet hadde han hørt på racing-banene rundt New York hvor trenere og Jockeyer snakket om det ”The Big Apple” som refererte til prisene man vant i racing-konkurransene. Først på 1970-tallet ble navnet kommersialisert gjennom turistkontoret i New York som brukte ”The Big Apple” i en kampanje for å få flere turister til byen. Det var uten tvil en god kampanje, for kallenavnet brukes fortsatt den dag i dag (Kilde).

… Empire State Building var verdens høyeste bygg frem til 1971? I 1971 ble det første av tvillingtårnene som utgjorde World Trade Center ferdigstilt, og med sine henholdsvis 415 og 417 meter rager de noen meter over Empire State Building sine 381 meter. One World Trade Center (Frihetstårnet) er i øyeblikket New Yorks høyeste bygning, med sine 541 meter. Men for all del, har du høydeskrekk så er Empire State Building mer enn høyt nok! (Kilde)

… frihetsgudinnen var en gave fra Frankrike? Statuen som pryder Liberty Island sør for Eliis Island var en gave fra Frankrike som et symbol på det gjensidige vennskapet mellom de to landene. Den norske ingeniøren Joachim Gotsche Giæver bidro med konstruksjonen for rammeverket som holder gudinnen oppe, så man kan fint si at Frihetsgudinnen er litt norsk også. Statuen er åpen for turister og er et populært reisemål – men smør deg med tålmodighet eller bestill billett lang tid i forveien, kun 240 personer kan entre statuen om dagen. (Kilde)

… 52 prosent av innbyggerne i New York er kvinner? Det burde gjøre det attraktivt å være mann i New York. Teorien henger sammen med at velutdannede og ambisiøse kvinner har en tendens til å trekke til storbyer noe som bidrar til å skape ubalanse mellom kjønnsfordelingen i storbyer (Kilde)

Find things you can do in Outlet

The local perspective

Newyorkernes favoritter

Newyorkerne elsker outlets, siden de her kan skaffe seg dyre merkeklær til en billig penge. De følger ofte med på når kolleksjoner blir tilgjengelige på byens mange outlets, så de kan sikre seg plaggene de er på jakt etter. De forskjellige outelene har forskjellig utvalg, og innbyggerne har full kontroll på hvem som selger hva. De lokale newyorkerne drar gjerne på outlets i New York som Woodbury Common i ukedagene og unngår den verste trafikken ut og inn til Manhattan ved å dra tidlig om morgenen. Gjør som newyorkerne og finn outletene som selger klær i stilen din, så du ikke sløser bort tiden din på outlets som ikke har noe i din stil.

Andre ting å gjøre i New York

Etter en lang dag på outlets kan det være deilig å ta en tur i Central Park. Her kan du nyte livet i fulle drag i byens grønne lunger. Parken er gratis å besøke og et yndet sted både for rekreasjon, jogging og for å se på folk. Hvorfor ikke ta en matbit her også? Typisk for newyorkere er å ta med seg et pizzastykke fra en liten sjappe på et hjørne, men det bugner også av deilige retter i matbutikker, konditorier og i fast-food restauranter. Er det en varm og solrik dag så anbefales absolutt en lunsj i det fri.

New York har en rekke landemerker du garantert har sett på TV-serier og filmer opp gjennom tidene. Hva med å ta en tur for å se på The Empire State Building og det ikoniske Flatiron Building eller Fuller Building som bygningen egentlig heter? Empire State Building har en utsiktspost hvor du får en fantastisk utsikt over hele byen. For å sikre at du slipper å stå i lang kø er det et tips å komme relativt tidlig om morgenen – og å kjøpe billett på nettet på forhånd.

Det er ikke til å legge skjul på at musikaler i New York er verdt et besøk, ettersom byen er sentrum for en av verdens største teaterindustrier. Over 40 teatre holder til i området rundt Broadway, og her går verdenskjente musikaler som ”Phantom of The Opera” og ”Chicago”. Dersom du ønsker å se en forestilling til rabattert pris så er det mulig å besøke billettboden TKTS. TKTS ligger mellom 47. Street og Broadway. Hver dag selges det herfra rabatterte billetter til kveldens musikaler og forestillinger. Så om du ikke er så kravstor i henhold til hva du vil se, men likevel ønsker å oppleve en storslått forestilling kan du gjøre et kupp her.