Ting å gjøre i Verona

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Verona

Romantikk og spennende aktiviteter i Verona

Romantikere og litteraturelskere kjenner allerede Verona gjennom flere av Shakespeares skuespill, som den episke og tragiske kjærlighetshistorien om Romeo og Julie. Og nesten i det øyeblikket man entrer bykjernen kan man se hvor inspirasjonen kom fra – Verona er full av trange små gater; en romantisk by med mange ting å gjøre og et unikt innblikk inn i renessansen. Piazza Bra er den største plassen i byen, og er nesten umulig å unngå. Dette kan sies å være hjertet til Verona, med slående vakre bygninger og et rikt samfunnsliv. Her finner du rådhuset, Palazzo Barbieri, og muligens den mest imponerende strukturen i hele Verona, nemlig det gamle amfiteatret Arena di Verona. Denne colosseumlignende arenaen brukes ennå, og er en godt bevart og vakker påminnelse om det romerske herredømmet fra tidligere tider.

Aktiviteter i Verona

Verona er en gammel og tradisjonsrik by, men mange av butikkene er langt mer moderne. Den lange og brosteinsbelagte gågaten Via Mazzini er den travleste i byen, og de mange designerbutikkene tilbyr både klassiske klesstiler og det aller nyeste og hotteste innen mote fra Italia. I hele sentrum finner du også mange forskjellige typer butikker som kan dekke de aller fleste behov. Og det er mange ting å gjøre i Verona – når du er ferdig med shopping kan turen f.eks. legges til en av byens hovedattraksjoner, nemlig festningen Castelvecchio. Med sine syv tårn og flotte bygninger kunne denne fantastiske konstruksjonen fra 1400-tallet definitivt vært kulisse i en serie som «Game of Thrones». På innsiden kan du også besøke det lokale kunstmuseet, som inneholder skulpturer, mynter og mange andre gjenstander, blant annet malerier av kunstnere som Mantegna, Bellini og Pisanello.

Romantiske Verona

Piazza Erbe er en vakker plass, og tiltrekker seg både lokalbefolkningen og mange turister. Det gamle romerske forumet har gjennom tidene utviklet seg til en attraksjon med små kafeer og restauranter, som preger tonen for hverdagslivet i denne gamle byen. En av mange populære aktiviteter for turister er også å besøke Casa di Giulietta – med den ikoniske balkongen – som sies å ha tilhørt Julies familie i teaterstykket av Shakespeare. Ikke langt unna ligger gravplassskulpturene Arche Scaligere, som anses å være noen av de beste eksemplene på gotisk kunst i Italia. Pass på å ta turen inn i den lille vakre kirken Santa Maria Antica bak dem.

Klassisk italiensk mat i Verona

Når du er sulten og kanskje vil spandere på deg en ekstra god middag, kan du oppsøke noen av byens bedre restauranter. Smak f.eks. på tradisjonelle veronaretter som bigoli (spagetti laget av fullkornhvete) med forskjellige typer sauser, pastissada de caval (med hestekjøtt), risotto all'Amarone (risotto med den berømte amaronevinen), og pandoro, den nest mest populære julekaken i Italia etter panettone. Og om du er på farten eller ønsker et mer uformelt måltid, bare ta en liten rusletur gjennom de små gatene i gamlebyen, hvor du vil finne mengder av små kafeer, restauranter og barer. Her kan du få svært god mat til ganske så hyggelige priser, særlig hvis du spiser midt på dagen og kan benytte deg av de rimeligere lunsjtilbudene.


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.Populære steder å besøke

Områder i Verona

Byer nær Verona