Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


Populære aktiviteter etter kategori

De beste tingene å gjøre i Istanbul

Se de 45 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Istanbul

Ting å gjøre i Istanbul

Istanbul er ikke bare Tyrkias største by men også Europas mest folkerike by med over fjorten millioner innbyggere. Dens plassering på grensen mellom Europa og Asia har gjort den til en av vestlig histories aller viktigste steder på samme måte som den også har vært viktig i asiatisk perspektiv. Det er denne sammensmeltingen av øst og vest som gjør at det finnes enormt mange ting å gjøre i Istanbul som du rett og slett ikke kan finne i andre byer. Du finner selvfølgelig unike bygninger og en rekke museer som du bør utforske

men noe av det som gjør byen noe for seg selv er befolkningen og måten de lever livene sine.

Før du prøver å komme under huden på folkene som bor her benytt sjansen til å vandre gatelangs og snuse på de mange aktivitetene Istanbul har å by på for nysgjerrige tilreisende. Det kanskje mest kjente landemerket i byen er Hagia Sofia som gjennom historien har fungert som katedral moské og museum men kanskje aller mest som imponerende juvel i byens krone. Et besøk til Istanbul er heller ikke komplett uten å ha tatt Topkapipalasset i nærmere øyesyn. I nesten fire hundre år var dette setet for makten i det Osmanske riket og sultanens residens.

Ting å gjøre vekk fra museene

Det er klart du må gå på museer når du er her men det kan ikke være det eneste du gjør! Mengden aktiviteter du kan ta seg til er så enormt store at det hadde vært synd om du ikke benyttet deg av annet enn av gamle utstillinger. Hva med å se massevis av byen på to timer? Du kan det dersom du hopper på en av de mange to-etasjes hop-on-hop-off-bussene som kjører runder gjennom sentrum. Fra disse får du sett alle de viktigste severdighetene og kan gå av og på etter eget forgodtbefinnende i 24 timer. Hvis du vil se byen fra et litt mer menneskelig synspunkt arrangeres det også mange vandreturer gjennom interessante deler av sentrum.

Det finnes også bydeler i Istanbul som i seg selv kan fungere som museer der antikvariske gater små kuriosa-butikker og eldgamle kaffehus fortsatt holder stand. En av de mest interessante bydelene for denne type aktiviteter i Istanbul er Beyoğlu der gammelt håndverk av mange sorter fortsatt holder stand.

Høy puls med friske Istanbul-aktiviteter

Enten du er i god fysisk form og på utkikk etter utfordringer eller bare trenger en dag vekk fra bedagelige fortauskaféer shopping og museer finnes det en rekke aktiviteter du kan ta deg til som setter både kroppen og psyken på lette og mindre lette prøver. Er du en skikkelig tøffing kan du prøve å svømme fra Europa til Asia ved å bade på øya Galatasaray midt i Bosporos-stredet. Er du skrudd sammen på en litt mer adrenalinsøkende måte kan du bli med på guidete sykkelturer i skogene nord for byen der du kan se noen av de mange ruinene fra bysantinertiden som er spredt utover byens nærmeste regioner.

Kart

Discover neighborhoods in Istanbul

Taksim

Spennende butikker er bare én av grunnene til at mange liker Taksim, og for å se mer av Istanbul er det bare å hoppe på metroen på Taksim stasjon eller Fındıklı stasjon. Du bør også prøve å få med deg populære attraksjoner som Taksim torg og Istiklal-avenyen.

KaféTeaterShopping

Sultanahmet

Sultanahmet kan friste med blant annet spennende butikker, og du bør også få med deg kjente attraksjoner som Sultanahmet-plassen og Den blå moskeen. For å se mer av Istanbul er det bare å hoppe på metroen på Sultanahmet stasjon eller Çemberlitaş stasjon.

KatedralMuseumHistorisk

Istanbul sentrum

Istanbul sentrum har mye å by på, blant annet flerfoldige kaféer og spennende butikker. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Spice Bazaar og Galata-broen, og hopper du på metroen på Laleli universitet stasjon eller Aksaray stasjon, kan du utforske mer av byen.

HistoriskKatedralMuseum

Fatih

Fatih kan friste med blant annet spennende butikker, og du bør også få med deg Grand Bazaar, som er en populær attraksjon. For å se mer av Istanbul er det bare å hoppe på metroen på Aksaray stasjon eller Yusufpaşa stasjon.

KatedralHistoriskKirke

Kadıköy

God mat gjør Kadıköy verdt å besøke. Står sightseeing på planen, bør du få med deg Bagdat aveny, og for å se mer av byen er det bare å hoppe på en t-bane på Bahariye stasjon eller Kilise stasjon.

KaféShoppingTeater

Sile

Sile er kjent for blant annet vakker elveutsikt, og du bør også få med deg populære attraksjoner som Sile strand og Ağlayan Kaya-stranden.

ern:taxonomies:core:#78122aed-c309-33c1-97a5-2f2547928468SkogBåtturer