Ting å gjøre i Firenze

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Ponte Vecchio som inkluderer omvisning i bil, gatescener og by

Ting å gjøre i Firenze

La Expedia hjelpe deg med å oppleve det beste Firenze har å by på! Hvis du planlegger en tur til Firenze, kan vi gi deg en liste over de mest populære severdighetene, i tillegg til å hjelpe deg finne fantastiske ting å gjøre. Uansett om du drar til Firenze sammen med familien, planlegger en romantisk tur sammen med noen du er glad i eller besøker området i forbindelse med forretninger, så gjør vi det enkelt for deg å legge opp en uforglemmelig ferie som gir deg alt du ser etter.

Firenze-aktiviteter

Firenze er stappfull av steder du ikke må gå glipp av og aktiviteter du burde få med deg. Vi kan hjelpe deg med å velge hvor du skal bo mens du oppholder deg i Firenze og gjør det lekende lett å utforske Firenze. Det spiller ingen rolle hvor lenge du blir – det er uansett enkelt å finne attraksjoner i Firenze som gjør at du nyter ferien til fulle og ikke går glipp av noe. La oss ta oss av lokalkunnskapene så du kan la stresset ligge igjen hjemme.

Spennende aktiviteter i Firenze

Firenze tilbyr noe for enhver smak, så uansett om du planlegger en aktiv sommerferie, en oppfriskende romantisk reise eller en avslappende vintertur, så vil du alltid ha nok av aktiviteter i Firenze å underholde deg med. Expedia gjør det enkelt å bestille fly, hotell og leiebil på forhånd, slik at reisen blir mindre hektisk og gir deg bedre tid til å utforske severdighetene i Firenze.

Det kan være tidkrevende å se etter ting å gjøre i Firenze, men vi kan hjelpe deg med å få en mindre stressende opplevelse når du planlegger ferien. Uansett om du ser etter en aktiv utendørsferie i flott natur, en kulinarisk reise gjennom eller en visitt innom den levende kulturen i området, så vil vi gi deg en fantastisk oppdagelsesferd du sent vil glemme, uansett årstid. God tur!

Populære aktiviteter i Firenze


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


Mest populære steder å besøke

1. Ponte Vecchio

Når du går over Ponte Vecchio må du huske på å titte inn vinduene til gullsmedene, som har vært her siden det 16. århundre. Nyt den flotte utsikten ned breddene til Arno fra utsiktpunktene, som du finner midt på broen. Gateartister, kunstnere og turister lager en livlig atmosfære på dagtid. Når kvelden kommer og skoddene til butikkene lukkes, får broen en romantisk atmosfære – perfekt for en romantisk spasertur.
Les mer
Ta en tur over Firenzes ikoniske bro, som ble spart av nazistene for sin skjønnhet, og som har vært et hjem for gullsmeder i mer enn fire århundrer.

2. Det historiske bysentrum

Lokalhistorien til Firenze vil du kunne utforske hvis du setter av litt tid til Det historiske bysentrum. Området har elveutsikt og kunst du bør oppleve.
Les mer
Lokalhistorien til Firenze vil du kunne utforske hvis du setter av litt tid til Det historiske bysentrum. Området har elveutsikt og kunst du bør oppleve.

3. Uffizi galleri

Navnene til mesterne som stilles ut i den U-formede Uffizi-bygning er selve definisjonen på renessansekunst. Her finner du betydningsfulle verker av Botticelli, da Vinci, Raphael og Rembrandt, i en samling som spenner over seks århundrer. Uffizi-galleriet (Galleria degli Uffizi) er unikt på dem måten at det kun inneholder mesterverk. Det anses av mange for å ha den viktigste samlingen med vestlig kunst i verden.
Les mer
Kunstelskere vil være i sitt rette element i dette berømte museet, som er hjem til den mest omfattende og viktige samling med mesterverk i verden.

4. Piazza del Duomo

Slutt deg til de tavle folkemengdene, selgerne og gateartistene i det kulturelle og geografiske hjertet av Firenze: Piazza del Duomo. Katedralen som plassen er oppkalt etter, er et spektakulært midtpunkt. I dens skygge finner du flere andre historiske, kunstneriske og arkitektoniske skatter.
Les mer
Giottos klokketårn, det prektige baptisteriet, i tillegg til katedralen og dens dom, trekke publikum til denne plassen i hjertet av byen.

5. Piazza di Santa Maria Novella

Etter et besøk ved Piazza di Santa Maria Novella bør du sette av tid til å få med deg de andre severdighetene og aktivitetene i Firenze. Dette urbane området har elveutsikt det er hyggelig å gå langs, og interessante museer du også bør oppleve.
Les mer
Etter et besøk ved Piazza di Santa Maria Novella bør du sette av tid til å få med deg de andre severdighetene og aktivitetene i Firenze. Dette urbane området har elveutsikt det er hyggelig å gå langs, og interessante museer du også bør oppleve.

6. Piazza della Signoria

Sett deg på et utendørs bord på en av Piazza della Signorias mange kafeer og restauranter. Se på menneskemengdene som presser seg frem, noe de har gjort i mer enn sju århundrer i byens politiske og kommunale sentrum. Praktfulle gateartister, virrende turister og travle lokale beveger seg på denne L-formede plassen, foran noen av Firenzes mest berømte bygninger.
Les mer
Denne livlige plassen er hjem til Michelangelos David, samt mange kafeer, verdensberømte Uffizi og et utendørs skulpturgalleri.

7. Santa Maria del Fiore katedral

Katedralen er også kjent som Duomo, som er et italiensk uttrykk for katedral. Duomos flotte dom dominerer Firenzes silhuett, og anses av mange for å være den viktigste arkitektonisk prestasjonen fra renessansen. Inne i katedralen finner du vinduer med glassmalerier og fresker av italienske mestre, samt et av de eldste eksemplene på en «hora italica»-klokke i verden. For mange er den mest imponerende delen av besøket det å få se selve bygningen på nært hold.
Les mer
Katedralen Santa Maria del Fiore, med sin ruvende dom, har blitt et symbol for Firenze.

8. Arno River

Få en flott naturopplevelse ved å utforske Arno River under besøket i Firenze. Dette urbane området har et elveområde som passer godt for en trivelig spasertur, og interessante museer du også bør oppleve.
Les mer
Få en flott naturopplevelse ved å utforske Arno River under besøket i Firenze. Dette urbane området har et elveområde som passer godt for en trivelig spasertur, og interessante museer du også bør oppleve.

9. Pitti palass

Opplev en overflod med kunst innenfor de enorme, festningsaktige veggene til Pitti-palasset (Palazzo Pitti). Galleriet for moderne kunst inneholder viktige italienske verker fra det 18. til det tidlige 20. århundret, mens sølv- og vognmuseene gir deg et innsyn i livsstilen til den lengst regjerende familien i Firenze. Palatine huser en samling av mesterverk som bare kan matches av Uffizis. Kjernen til bygningen ble oppført i 1458, for den velstående bankmannen Luca Pitti, og solgt til Medicis i 1549. Bygget ble åpnet for publikum i 1919.
Les mer
Denne tidligere kongelige boligen viser nå frem de omfattende samlingene til Medici-familien, med syv gallerier som inneholder noen av de flotteste kunstverkene i Firenze.

Populære steder å besøke i Firenze

Områder i Firenze

Byer nær Firenze