Ting å gjøre i Chicago

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Chicago som inkluderer by og fjell

Ting å gjøre i Chicago

USAs tredje største by ligger i delstaten Illinois, langs bredden av Michigan-sjøen, og i et område der fire delstater møtes: Illinois, Wisconsin, Indiana og Michigan. I tillegg til å kunne tilby nok aktiviteter til å holde alle i reisefølget i gang i ukevis, er Chicago det perfekte utgangspunkt for en road-trip til enten øst- eller vestkysten av fantastiske USA.

Men la oss først og fremst se på ting å gjøre i Chicago, fremfor å foreslå at du kjører av gårde før du har tatt en skikkelig bit av byen! Mens bykjernen har en befolkning på rundt to millioner mennesker, har området rundt Chicago i overkant av ti millioner innbyggere. Dette betyr at kulturaktiviteter, sport, friluftstilbud og ¬– ikke minst – shopping er tilpasset en stor, variert og flerkulturell befolkning. Som turist til ”The Windy City”, kan du velge og vrake blant aktiviteter, nesten uansett hva du liker.

Se all slags sport i Chicago

Amerikanerne elsker sport, og særlig sterkt står de hjemmeavlete idrettene som baseball, basketball og amerikansk fotball. Chicago har lag i alle toppdivisjonene av disse grenene, og å se NFL-laget Chicago Bears på hjemmebanen Soldier Field, er mer enn bare en Chicago-aktivitet som varer i noen timer på ettermiddagen. Sett gjerne av noen timer før kampen starter til å vandre rundt i området rundt stadion, og kjenne på stemningen blant fansen. I baseball har byen to store lag, White Sox og Cubs, som spiller hjemmekamper på henholdsvis Guaranteed Rate Field og Wrigley Park. Å se en baseball-kamp i Chicago er noe av det mest erkeamerikanske du kan gjøre.

I tillegg til ”major league”-lag i baseball, amerikansk fotball, basketball og ishockey, finnes det mer enn nok av ting å gjøre i Chicago for den som liker å se motorsport, wrestling og andre høyoktan-idretter. Er du litt mere bedagelig anlagt, arrangeres det stadig vekk regattaer på Michigan-sjøen, og disse kan best nytes fra en av byens mange parker som ligger langs vannet. Besøk Cricket Hill-parken med den deilige Montrose-stranden, hvis du er her om sommeren og trenger å kjøle deg ned. Det finnes også strender langs med hele kyststripen i byen, og dessuten kan parkene som huser disse strendene by på mange spennende opplevelser når været ikke er på sitt beste.

Innendørsaktiviteter i Chicago

Det er, ikke overraskende, enormt mange tilbud for den som vil tilbringe noen timer innendørs og enten øke sin kulturelle kapital, lære noe nytt, eller bare la seg underholde. Chicago har et stort utvalg av museer og biblioteker for den som foretrekker fokus og stillhet, og øverst på listen over severdigheter troner Field Natural History Museum sammen med Museum of Science and Industry. Her tilbys det aktiviteter for barn i alle aldre, samtidig som du lett kan finne et stille hjørne og kontemplere menneskehetens utvikling uten at stressnivået blir for høyt. Vil du la deg underholde samtidig som du lærer noe, anbefales det å ta en tur til Adler-planetariet, like ved siden av Field-museet, men Chicago Children’s Museum er også verdt et besøk.


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.