Norge kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

TjømeNorge

I skjærgården utenfor Norges eldste by finner du en herlig avslappende tone, blide mennesker og natur- og kulturopplevelser som er de færreste forunt.

Båtfolket og befolkningen av Vestfold vet at en reise til Tjøme hører sommeren til, men det de kanskje ikke har tenkt på, er at dette er en destinasjon som funker året rundt. Gamle Ormelet står for noen av landets mest populære konsertopplevelser, og det koselige lille sentrumet i bakkant kan tilby alt man trenger for et behagelig opphold. Det bugner av historiske bygninger på øyene, fra de gamle kjøpmanngårdene langs vannet til vippefyret på Verdens Ende og de historiske kirkebyggene Tjøme kirke og Hvasser kirke.

Allikevel er det om sommeren da allting skjer, som Tjøme er kjent for i den norske mentaliteten. Med sine utallige små og koselige viker, kiler, strender og svaberg, er dette en idyll av de sjeldne. De utallige forskjellige overnattingsstedene man velger mellom, har alle sin egen sjarm, og variasjonene innen både pris og kvalitet gjør at her er det noe for enhver smak. Hva med din helt egen villa med både båtplass og private områder i strandsonen, en husbåt eller kanskje et idyllisk gjestgiveri?

Hvis du er på Tjøme for litt mer enn bare en weekendtur, kan de hende at du ønsker deg mer enn bare livet ved vannet. Da er det kort vei inn i skogen eller ut på lyngheiene som preger store deler av kyststrøkene i Vestfold. Et av de flotteste naturvernområdene på Tjøme er Moutmarka, som ligger rett nord for Verdens Ende. Her kan man vandre i timevis med deilig sjøbris, solen i ansiktet og gode turstier under føttene.

Det blir liten tid til storbyferie når man besøker et område så vakkert som Tjøme, men dersom du trenger litt asfalt og eksos, er Tønsberg en kort bil- eller busstur unna. Her har du tilgang til en rekke kjente butikker, men også et yrende folkeliv i sommerhalvåret, med store kulturarrangementer på Oseberg Kulturhus.

Tjøme er en institusjon og fast tradisjon for utallige familier fra Østlandet, og Sverige, men tiltrekker seg stadig flere og flere turister uten verken båt eller badetøy. Natur, kultur og folkeliv er viktige nøkkelord for de som velger å legge ferien hit, sommer så vel som vinter.

De mest populære hotellene i Tjøme

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Scandic Havna Tjøme
Scandic Havna Tjøme
3.5 out of 5
Havnaveien 50, Tjome, Færder, Vestfold
Prisen er 1 159 kr per natt

Dette hotellet ligger rett ved stranden i Færder og 5 kilometer unna Oslofjorden, Tjøme Golfklubb og Moutmarka naturområde. Verdens Ende ligger 3,7 kilometer ...

3.9/5Good! (288 anmeldelser)

"Lite gjester, men dårlig oppfølging på frokostbordet og "oppvarmet mat" i restauranten til middag."…"

Anmeldelse skrevet 17. feb. 2020

Scandic Havna Tjøme
4 Roms Overnatting i Tjøme
4 Roms Overnatting i Tjøme
Goneveien, Færder, Vestfold og Telemark

Dette feriehjemmet ligger i Færder og 15 minutters gange unna Oslofjorden og Tjøme Golfklubb. Moutmarka naturområde ligger 4,5 kilometer unna.

4/5Very Good! (1 anmeldelse)
Peaceful house near numerous bays and small beaches

"Lovely cabin on top of a rock on Tjome island. Great for a peaceful but active family break. We spent a great week exploring the local area on foot, hired bikes and by car. We swam at several beautiful local beaches, went on some lovely walks and borrowed the owners' 2 kayaks to explore the nearby ..."…"

Anmeldelse skrevet 13. sep. 2019

4 Roms Overnatting i Tjøme
3 Roms Overnatting i Tjøme
3 Roms Overnatting i Tjøme
Moveien, Færder, Vestfold og Telemark

Dette feriehjemmet ligger i Færder og få skritt unna Oslofjorden og Moutmarka naturområde. Verdens Ende ligger 2,1 kilometer unna.

3 Roms Overnatting i Tjøme

Populære steder å besøke i Tjøme

Verdens Ende
Bilde av Verdens Ende

Verdens Ende

5/5(6 anmeldelser)

Du kan utforske den interessante historien til Tjøme når du besøker Verdens Ende. Området har en strandlinje du ikke bør gå glipp av.

Byer nær Tjøme

Færder

Færder