Telemark

Reiseguide
Notodden fasiliteter samt liten by eller landsby og nattbilder

Telemark er et fylke hvor du kan oppleve sørlandsidyll ved kysten, fruktlandskap i Midt-Telemark, stavkirker og ikke minst den majestetiske Hardangervidda.

Selv om Telemark har mye å by på, er det stavkirkene og Hardangervidda som trekker flest turister til området. Om sommeren er turterrenget i Telemark fantastisk for alle som liker å være ute i naturen, og spesielt Gaustatoppen er populær. Du kan se frem til en fantastisk tur når du drar på ferie til Telemark.

Sør i Telemark ligger fylkets kystbyer, og spesielt Skien, Porsgrunn og Kragerø, som er et kjent ferieparadis blant nordmenn om sommeren, er populære steder å besøke. Få med deg Brekkeparken og Telemarkskanalen i Skien, sistnevnte med gamle vannlåser av tre som opereres for hånd. En tur ombord på båten ”Victoria” eller ”Henrik Ibsen” er en romantisk affære når solen skinner.

Det Telemark kanskje er aller mest kjent for, er områdets mange fantastiske kirker fra middelalderen. Reis til Heddal for å se en av Norges aller vakreste og største stavkirker, nemlig Heddal stavkirke. Kirken ble bygd helt tilbake på 1200-tallet, og det er under 30 av disse praktfulle byggverkene igjen i Norge.

Hvis du liker å gå i fjellet, har du valgt rett ved å reise til Telemark. Hardangervidda er det største høyfjellsplatået i Nord-Europa, med utallige turmuligheter. Den Norske Turistforening har mange hytter i området hvor du kan overnatte, så du kan legge ut på turer som varer i mange dager – eller ta en dagstur.

Rjukan og Notodden, som er på UNESCOs verdensarvliste, må du også få med deg i løpet av ferien din. Det var her Norsk Hydro drev sin pionervirksomhet innen utvikling av den elektrokjemiske industrien. Besøk Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork for å lære mer om hva som foregikk. I Rjukan kan du også se Solspeilet, som sørger for at stedet, som vanligvis ikke har noe direkte sollys om vinteren, får et opplyst område på torget.

Telemark er et allsidig fylke som byr på alt fra badeidyll ved vannet om sommeren, til gode turmuligheter på Hardangervidda. Kos deg med fantastisk eplemost, laget av epler dyrket i området, og nyt ferien din i Telemark. Er du glad i naturopplevelser, er Telemark definitivt fylket for deg!

Discover neighborhoods in Telemark

Quality Hotel Skjaergarden
Quality Hotel Skjaergarden
3 out of 5
Stathelleveien 35, Langesund, Bamble, Telemark
Prisen er 1 339 kr per natt fra 8. nov. til 8. nov.
Dette hotellet er familievennlig og ligger ved en innsjø i Langesund og 15 minutters gange unna Badeparken og Langesund fergeterminal. Langesund kirke ligger ...
3.9/5 Very Good! (455 anmeldelser)
"Passer best for barnefamilier. Stort pluss for flott sjøbad."

Anmeldelse skrevet 22. jul. 2021

Quality Hotel Skjaergarden
Clarion Collection Hotel Bryggeparken
Clarion Collection Hotel Bryggeparken
3.5 out of 5
Langbryggen 7, Skien
Prisen er 1 353 kr per natt fra 5. nov. til 5. nov.
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Skien og 10 minutters gange unna Hjellebrygga, Brekkeparken og Telemark museum. Dessuten ligger Bakkestranda og Henrik ...
4.1/5 Very Good! (541 anmeldelser)
"Bra størrelse på rom - inkl lett kveldsmåltid i pris var bra!"

Anmeldelse skrevet 13. okt. 2021

Clarion Collection Hotel Bryggeparken
Dalen Hotel
Dalen Hotel
5 out of 5
Hotellvegen 33, Tokke
Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i den historiske bydelen, 4,1 kilometer unna Eidsborg stavkirke og 4,2 kilometer unna Vest-Telemark museum.
4.7/5 Exceptional! (128 anmeldelser)
Anbefales på det sterkeste!
"Fantastisk beliggenhet og kjempegod mat!"

Anmeldelse skrevet 13. jun. 2021

Hent priser
Dalen Hotel
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Nisser Hyttegrend Og Camping
Nisser Hyttegrend Og Camping
3 out of 5
Fjonevegen 1667, Nissedal, Norge
Prisen er 745 kr per natt fra 31. okt. til 31. okt.
Denne hytta ved stranden ligger i Nissedal, 16,5 kilometer unna Z-museum og 32 kilometer unna Straand Sommerland og Galleri Samvirke. Dessuten ligger Gautefall ...
4.4/5 Excellent! (14 anmeldelser)
"Nydelig beliggenhet ! Noe beskjedent utstyrt; lite dekketøy og bare 4 stoler til 6 senger…."

Anmeldelse skrevet 18. aug. 2021

Nisser Hyttegrend Og Camping
Ski Lodge & Apartments Gautefall
Ski Lodge & Apartments Gautefall
3 out of 5
Gautefallveien 1155, Drangedal
Dette leilighetshotellet er familievennlig og ligger ved en innsjø, 0,4 kilometer unna Gautefall skisenter og 34,1 kilometer unna Jettegrytene.
4/5 Very Good! (27 anmeldelser)
Flott sted
"Flott sted med mange turmuligheter."

Anmeldelse skrevet 26. jul. 2021

Ski Lodge & Apartments Gautefall
Rauland Feriesenter
Rauland Feriesenter
3.5 out of 5
Rjukanvegen 195, Vinje, Telemark
Denne leiligheten, som ligger på fjellet, befinner seg nær skiløypene i Vinje, 3,4 kilometer unna Telemarkstunet og 10 kilometer unna Raulandsfjell Alpinsenter ...
4.3/5 Excellent! (17 anmeldelser)
Kommer gjerne tilbake
"Fin og lys leilighet. Inneholdt det vi trengte av utstyr. Stille og rolig plass. Mange flotte turmuligheter."

Anmeldelse skrevet 27. jul. 2021

Rauland Feriesenter
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Telemark

Byer nær Telemark