Skien

Reiseguide
Skien som inkluderer kulturarv, landskap og by
Denne byen er en av de eldste i Norge og kan friste med gallerier, museer og parker i tillegg til å være det østlige startpunktet for Telemarkskanalen.

Hvis du reiser til Skien, kan du kombinere aktiviteter i Telemarkområdet med spennende historiske og kulturelle attraksjoner. Skien er en gammel middelalderby, og arkeologiske funn kan tyde på at byens opprinnelse går helt tilbake til 800-tallet. Beliggenheten ved Hjellevannet og Skienselva gjorde den til et viktig knutepunkt for frakt av tømmer. På 1500-tallet var byen et populært sted blant overklassen. Den har dessuten blitt herjet av flere bybranner og ble gjenoppbygd for siste gang sent på 1800-tallet.

Er du interessert i arkitektur, er det mye å se her, blant annet Skien kirke og Frogner Hovedgård, en herregård i italiensk renessansestil. Du kan lære om store hendelser i norsk historie på det vakre friluftsmuseet Brekke museum, som ligger i Brekkeparken. På Telemark kunstsenter kan du se spennende samtidskunst av nasjonale kunstnere, og kultursenteret Ibsenhuset byr på kunstutstillinger, konserter og teaterforestillinger.

Den kjente forfatteren Henrik Ibsen er født i byen, og barndomshjemmet hans ligger noen kilometer utenfor sentrum. Det er i dag gjort om til et museum, Ibsenmuseet, og her kan du se utstillinger om forfatterens tidligste år. I Ibsenparken er det reist en statue av forfatteren, og på Teater Ibsen settes det opp forestillinger basert på verkene hans.

En reise til Skien er ikke komplett uten en tur på Telemarkskanalen. Du kan bli med på en arrangert båttur eller leie kajakk for å utforske landskapet langs denne 105 kilometer lange vannveien. Underveis kan du se blant annet sluser, sagbruk og tømmerlager. Kanalen går mellom Skien og Dalen i Telemark fylke.

Vil du se mer av områdets natur, kan du gå Skotfosstien , en kultursti som fører deg gjennom naturskjønne omgivelser. Stien har til sammen 15 illustrerte informasjonsskilt med historiske fakta. En annen flott tursti går fra Bakkestranda til Bryggevannet, langs Hjellevannet og Skienselva. Ser du etter familievennlige aktiviteter, er Skien fritidspark et supert sted. Her kan store og små more seg med å spille curling og frisbeegolf, stå på skøyter eller ta en runde minigolf.

Det tar rundt to timer å kjøre til Skien fra Oslo. Det er dessuten mulig å ta både buss og båt til Dalen, Notodden og Rjukan, så dette er et flott utgangspunkt for et eventyr i Telemark.

Henriks Hotell
Henriks Hotell
2.5 out of 5
7 Prinsessegata, Skien, Vestfold og Telemark, 3724
Prisen er 1 239 kr per natt fra 17. des. til 18. des.
1 239 kr
per natt
17. des.–18. des.
Du kan bo på dette hotellet under turen til Skien. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og parkering (inkludert). Populære severdigheter ...
4/5 Very Good! (250 anmeldelser)
"Hyggelig betjening og god frokost. Lå veldig sentralt i forhold til hva vi skulle oppleve på turen."

Anmeldelse skrevet 5. sep. 2022

Henriks Hotell
Hotell Fritidsparken
Hotell Fritidsparken
3 out of 5
Moflatveien 59, Skien, 3733
Prisen er 1 399 kr per natt fra 4. des. til 5. des.
1 399 kr
per natt
4. des.–5. des.
Hvis du bor på dette resort-hotellet med spa i Skien, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og et spa ...
3,9/5 Very Good! (149 anmeldelser)
Flott helg i Skien/Porsgrunn med mer.
"Har vært i helga og bodd på Fritidsparken det var ett godt valg. Har som alltid kontakt med hotellene før jeg drar også denne gang fikk lynkjapt svar og fine svar. Fant hotellet lett brukte google maps i bilen så kjerringa prata og prata. Hadde med bil som nevnt og hadde gratis parkering her innenfor ..."

Anmeldelse skrevet 19. sep. 2022

Hotell Fritidsparken
Clarion Collection Hotel Bryggeparken
Clarion Collection Hotel Bryggeparken
3.5 out of 5
Langbryggen 7, Skien, 3724
Prisen er 1 353 kr per natt fra 16. des. til 17. des.
1 353 kr
per natt
16. des.–17. des.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Skien, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi ...
4,1/5 Very Good! (652 anmeldelser)
Fin beliggenhet
"Bra hotell fin beliggenhet nede på brygga - kveldsmat inkludert i prisen - en fin bufe middag Hyggelig betjening bra renhold"

Anmeldelse skrevet 21. aug. 2022

Clarion Collection Hotel Bryggeparken
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Toldgaarden Gjestegaard
Toldgaarden Gjestegaard
3 out of 5
Kirkestredet 12, Larvik, 3263
Hvis du bor i denne leiligheten i Larvik, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og en terrasse. Gjestene ...
4,7/5 Exceptional! (122 anmeldelser)
Fint og idyllisk
"Vi er et par fra Stavanger som nylig hadde 3 overnattinger på Toldgaarden Gjestegaard og synes det var veldig trivelig. Paret som dreiv stedet (betjeningen) tok seg tid til å slå av en prat med oss selv om de hadde det travelt. Koselig å ta med seg kaffekoppen på utsiden og sette seg ned på benken ..."

Anmeldelse skrevet 20. jul. 2022

Toldgaarden Gjestegaard
2 roms overnatting i Skien
2 roms overnatting i Skien
Skien
Du kan bo i denne leiligheten under turen til Skien. Stedet har blant annet wi-fi, parkeringsplasser og en balkong. Populære severdigheter som Hjellebrygga og ...
2 roms overnatting i Skien
Notodden Sentrum Apartment No 2
Notodden Sentrum Apartment No 2
3.5 out of 5
Telegata 3 B, Notodden, Telemark
Hvis du bor i denne leiligheten i Notodden, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og DVD-spiller på ...
4,5/5 Wonderful! (27 anmeldelser)
Bra opphold
"Helt greit opphold, hyggelig og god service. Meget enkelt, ingen styr og stress."

Anmeldelse skrevet 8. jan. 2022

Notodden Sentrum Apartment No 2
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Skien