Reiserestriksjoner, inkludert karantenekrav, kan være iverksatt i Norge grunnet COVID-19.

SkienNorway

Denne byen er en av de eldste i Norge og kan friste med gallerier, museer og parker i tillegg til å være det østlige startpunktet for Telemarkskanalen. 

Hvis du reiser til Skien, kan du kombinere aktiviteter i Telemarkområdet med spennende historiske og kulturelle attraksjoner. Skien er en gammel middelalderby, og arkeologiske funn kan tyde på at byens opprinnelse går helt tilbake til 800-tallet. Beliggenheten ved Hjellevannet og Skienselva gjorde den til et viktig knutepunkt for frakt av tømmer. På 1500-tallet var byen et populært sted blant overklassen. Den har dessuten blitt herjet av flere bybranner og ble gjenoppbygd for siste gang sent på 1800-tallet.

Er du interessert i arkitektur, er det mye å se her, blant annet Skien kirke og Frogner Hovedgård, en herregård i italiensk renessansestil. Du kan lære om store hendelser i norsk historie på det vakre friluftsmuseet Brekke museum, som ligger i Brekkeparken. På Telemark kunstsenter kan du se spennende samtidskunst av nasjonale kunstnere, og kultursenteret Ibsenhuset byr på kunstutstillinger, konserter og teaterforestillinger.

Den kjente forfatteren Henrik Ibsen er født i byen, og barndomshjemmet hans ligger noen kilometer utenfor sentrum. Det er i dag gjort om til et museum, Ibsenmuseet, og her kan du se utstillinger om forfatterens tidligste år. I Ibsenparken er det reist en statue av forfatteren, og på Teater Ibsen settes det opp forestillinger basert på verkene hans.

En reise til Skien er ikke komplett uten en tur på Telemarkskanalen. Du kan bli med på en arrangert båttur eller leie kajakk for å utforske landskapet langs denne 105 kilometer lange vannveien. Underveis kan du se blant annet sluser, sagbruk og tømmerlager. Kanalen går mellom Skien og Dalen i Telemark fylke.

Vil du se mer av områdets natur, kan du gå Skotfosstien , en kultursti som fører deg gjennom naturskjønne omgivelser. Stien har til sammen 15 illustrerte informasjonsskilt med historiske fakta. En annen flott tursti går fra Bakkestranda til Bryggevannet, langs Hjellevannet og Skienselva. Ser du etter familievennlige aktiviteter, er Skien fritidspark et supert sted. Her kan store og små more seg med å spille curling og frisbeegolf, stå på skøyter eller ta en runde minigolf.

Det tar rundt to timer å kjøre til Skien fra Oslo. Det er dessuten mulig å ta både buss og båt til Dalen, Notodden og Rjukan, så dette er et flott utgangspunkt for et eventyr i Telemark.

De mest populære hotellene i Skien

Thon Hotel Hoyers
Thon Hotel Hoyers
3.5 out of 5
Kongensgatan 6, Skien
Prisen er 1 066 kr per natt fra 27. nov. til 28. nov.

Dette hotellet i boutique-stil ligger midt i hjertet av Skien og 10 minutters gange unna Hjellebrygga, Telemark museum og Brekkeparken. Dessuten ligger Bakkestranda ...

4/5Very Good! (401 anmeldelser)

"Vi hadde et fint opphold, men synes det var rart at toalettet og dusjen/vasken var adskilt. Og det var veldig trangt på det lille baderommet."…"

Anmeldelse skrevet 24. aug. 2020

Thon Hotel Hoyers
Clarion Collection Hotel Bryggeparken
Clarion Collection Hotel Bryggeparken
3.5 out of 5
Langbryggen 7, Skien
Prisen er 1 097 kr per natt fra 23. des. til 24. des.

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Skien og 10 minutters gange unna Hjellebrygga, Brekkeparken og Telemark museum. Dessuten ligger Bakkestranda og Henrik ...

4.1/5Very Good! (500 anmeldelser)
Gode senger

"Hadde suite som var stor og flott, men var slitt og tv som høytaler var sprengt.veldig gode senger."…"

Anmeldelse skrevet 21. aug. 2020

Clarion Collection Hotel Bryggeparken
Hotell Fritidsparken
Hotell Fritidsparken
3 out of 5
Moflatveien 59, Skien
Prisen er 1 260 kr per natt fra 27. nov. til 28. nov.

Dette resort-hotellet med et spa ligger i Skien, 1,6 kilometer unna Hjellebrygga og 5 kilometer unna Brekkeparken og Telemark museum. Bakkestranda ligger 3,4 ...

3.8/5Good! (88 anmeldelser)
Perfekt for en aktiv familie

"Bra service, veldig god middag og frokost. Masse moro å gjøre for familien i nærheten. F.eks badeland, klatring, tennis osv."…"

Anmeldelse skrevet 19. jul. 2020

Hotell Fritidsparken
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Skien

1 Roms Overnatting i Sannidal
1 Roms Overnatting i Sannidal
Øyfjellveien, Kragerø, Vestfold og Telemark

Dette feriehjemmet ligger i Kragerø og 25 kilometer unna Vestre Stabbestad, Myggbukta og Gunnarsholmen. Dessuten ligger Breibukt og Perleporten 25 kilometer ...

1 Roms Overnatting i Sannidal
Royal Apartment Sandefjord City Centre
Royal Apartment Sandefjord City Centre
4 out of 5
Rådhusgata 12, Sandefjord

Denne leiligheten ligger i Sandefjord og 5 minutters gange unna Sandefjord museum, Olav's Chapel og Bakgaarden. Dessuten ligger Hvalfangstmonumentet og Midtasen ...

4.1/5Very Good! (7 anmeldelser)
Sandefjords ferie

"Meget sentralt, fin leilighet, enkel måte å kommunisere på. Bra beskrivelse av hvor det lå, hvordan man fikk nøkler osv. Vi er meget fornøyde og kan fint anbefale leiligheten."…"

Anmeldelse skrevet 29. jul. 2020

Royal Apartment Sandefjord City Centre
3 Roms Overnatting i Stavern
3 Roms Overnatting i Stavern
Øvre Torsrød, Larvik, Vestfold og Telemark

Dette feriehjemmet ligger i Larvik og 5 kilometer unna Foldvik Familypark, Jordestranda og Stoperistranda. Støperistranda ligger 4 kilometer unna.

3 Roms Overnatting i Stavern
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Skien

Anmeldelser av Skien

3.7

Gjestevurdering

5 - Fantastisk
1
5 - Fantastisk 16.666666666666668%
4 - Bra
2
4 - Bra 33.333333333333336%
3 - OK
3
3 - OK 50%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

Byer nær Skien