Tanzania

Reiseguide
Nungwi strand som viser luksushotell eller resort, utsikt mot øy og tropisk landskap
På en reise til Tanzania kan du oppleve mye forskjellig, for her finner du alt fra snøkledde fjell og viltreservater med et rikt dyreliv til kritthvite sandstrender.

I Tanzania kan du besøke Kilimanjaro og Serengeti nasjonalpark, to legendariske naturperler. Nyt synet av Afrikas høyeste fjell, og se ville dyr beite. Dra til øygruppen Zanzibar for å se kulturelle attraksjoner og slappe av på strender.

Tanzania har 16 nasjonalparker, og i mange av dem kan du se Afrikas største dyr på safarier med fly eller bil. I enorme Serengeti nasjonalpark kan du se sebraer, gaseller, sjiraffer, elefanter, løver og en rekke fuglearter. Fra juli til oktober migrerer over én million gnuer mellom Serengeti og Maasai Mara viltreservat i Kenya.

I Gombe Stream nasjonalpark kan du se sjimpansene som Jane Goodall har gjort berømte. Følg stiene i Udzungwa Mountains nasjonalpark til Sanjefossen, og hold utkikk etter de sarte saintpauliaene, som vokser vilt her. Tarangire nasjonalpark er kjent for digre elefantflokker, kjempestore fugler og de gamle hulemaleriene i nærheten av Kolo.

Ngorongorokrateret er et av de mest berømte stedene i hele Tanzania. Se det rike dyrelivet i krateret, på slettene og i kløfta Olduvai Gorge. Denne regionen og dyrene her ga inspirasjon til Disney-filmen Løvenes konge. Det var også her Mary Leakey i 1959 fant den over én million år gamle hodeskallen til en av menneskehetens stamfedre.

I Kilimanjaro nasjonalpark kan du gå opp i alle fall litt av 5895 meter høye Kilimanjaro, et fjell som ikke er så veldig krevende å bestige. På turen mot den snøkledde toppen går du gjennom både tropiske omgivelser og ørken. Husk å skaffe deg skikkelig utstyr og å sette av tid til å akklimatisere deg til høyden.

Ta ferje til Zanzibar for å se restene etter landets slavemarked i den swahiliske Steinbyen. Se skilpaddene i reservatet Mnarani Natural Aquarium. På Nungwi Beach og andre steder langs øyas kyst kan du sole deg, bade og føle sanden mellom tærne.

Du kan reise til Tanzania ved å ta fly til Zanzibar by, Kilimanjaro internasjonale lufthavn eller hovedstaden Dar-es-Salaam. Bestill safarier god tid i forveien for å forsikre deg om at du får tidspunktene og stedene du ønsker deg.

Tanzania – populære byer

Beit-al-Ajaib
Zanzibar by
Kjent for Restauranter, Historisk og Shopping
På dette klassiske reisemålet kan du besøke øyene i nærområdet og lære om tidligere slavemarkeder og fengsler i den imponerende gamle Steinbyen.

Grunner til å reise

  • Shangani-stranden
  • Forodhani-hagene
  • Slavemarkedet
Ngorongoro
Ngorongoro
I Ngorongoro kan du se kjente severdigheter som Serengeti nasjonalpark mens du gjør deg kjent i lokalmiljøet.

Grunner til å reise

  • Ngorongoro bevaringsområde
  • Natron-innsjøen
  • Ol Doinyo Lengai Volcano