Jambiani

Reiseguide
Jambiani strand
I denne tradisjonsrike landsbyen kan du blant annet lære å lage mat med mange slags krydder og se kvinner i sarong som samler tang og tare ved lavvann.

Jambiani er en søvnig fiskerlandsby med flotte strender og en fascinerende labyrint av tang- og tareplantasjer. Det er en av de eldste delene av hovedøya i øygruppen Zanzibar. Tar du en rusletur gjennom landsbygatene og langs strendene, får du et innblikk i det lokale miljøet i et av øyas mest tradisjonelle områder.

Været er stort sett bra hele året, og frister det med soling og bading, kan du ta turen til Jambiani-stranden. April og mai er de våteste månedene. Du vil fort legge merke til den store forskjellen mellom flo og fjære her. Ved lavvann avdekkes mer og mer av sanden, og de lokale kvinnene benytter seg av muligheten til å samle tang og tare. Eksport av tang og tare er en viktig del av den lokale økonomien.

Du kan bli med på en båttur i en tradisjonell trebåt, en såkalt dhow, for å oppleve det lokale korallrevet, der du kan snorkle og se de mange forskjellige fargerike skapningene som lever i under vann. Koraller, sjøstjerner og åttearmede blekkspruter er bare noen av artene som lever her.

Hvis du reiser til Jambiani, kan du bo på et av de mange overnattingsstedene som ligger langs stranden. Du vil fort legge merke til at mange av innbyggerne går barfot på de skarpe steinene på landsbyens hovedgate. Bortsett fra på stranden, forventes det at du viser respekt for den lokale muslimske kulturen og kler deg anstendig. Leiesykkel eller -scooter er praktiske framkomstmidler i landsbyens smale gater.

Det arrangeres guidede turer til Tangawizi krydderfarm, der du kan lære om krydderet som brukes i typiske matretter fra Zanzibar. Ønsker du å lære hvordan du lager noen av de spennende lokale rettene du har smakt på, kan du delta på et matlagingskurs. Den lokale maten består ofte av ingredienser som tørket fisk, pilaffris og kokosmelk. Du kan kjøpe sjømat fra bodene i landsbyen.

Landsbyen ligger på den sørøstlige delen av Zanzibars hovedøy. Skal du reise til Jambiani, tar du fly til Zanzibar internasjonale lufthavn. Derfra er det 53 kilometer til landsbyen, en kjøretur på rundt en time. Du kommer deg lett rundt i den lille landsbyen til fots. Andre attraksjoner i nærheten som er verdt et besøk, er Jozani-skogen, Muyuni-skogen og landsbyen Paje.

Jambiani byr blant annet på naturskjønne omgivelser, innsikt i lokale tradisjoner og variert topografi.

Fun Beach Hotel
Fun Beach Hotel
3 out of 5
Jambiani, Jambiani, Unguja South Region
Prisen er 1 467 kr per natt fra 25. jun. til 26. jun.
1 467 kr
per natt
25. jun.–26. jun.
Hvis du bor på dette hotellet ved stranden i Jambiani, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering ...
9,2/10 Wonderful! (52 anmeldelser)
À recommander, valeur sûre.
"Excellent hôtel à l’ambiance familiale dans une zone calme et en bord de mer. Les logements sont jolis, modernes, bien équipés (climatisation et moustiquaire) et l’établissement de manière générale est très bien entretenu. Les piscines sont au nombre de 3, dont une partie ombragée (ce qui est un ..."

Anmeldelse skrevet 9. jan. 2024

Fun Beach Hotel
Blue Reef Sport and Fishing Lodge & Bungalows