Jambiani

Reiseguide
Jambiani strand
I denne tradisjonsrike landsbyen kan du blant annet lære å lage mat med mange slags krydder og se kvinner i sarong som samler tang og tare ved lavvann.

Jambiani er en søvnig fiskerlandsby med flotte strender og en fascinerende labyrint av tang- og tareplantasjer. Det er en av de eldste delene av hovedøya i øygruppen Zanzibar. Tar du en rusletur gjennom landsbygatene og langs strendene, får du et innblikk i det lokale miljøet i et av øyas mest tradisjonelle områder.

Været er stort sett bra hele året, og frister det med soling og bading, kan du ta turen til Jambiani-stranden. April og mai er de våteste månedene. Du vil fort legge merke til den store forskjellen mellom flo og fjære her. Ved lavvann avdekkes mer og mer av sanden, og de lokale kvinnene benytter seg av muligheten til å samle tang og tare. Eksport av tang og tare er en viktig del av den lokale økonomien.

Du kan bli med på en båttur i en tradisjonell trebåt, en såkalt dhow, for å oppleve det lokale korallrevet, der du kan snorkle og se de mange forskjellige fargerike skapningene som lever i under vann. Koraller, sjøstjerner og åttearmede blekkspruter er bare noen av artene som lever her.

Hvis du reiser til Jambiani, kan du bo på et av de mange overnattingsstedene som ligger langs stranden. Du vil fort legge merke til at mange av innbyggerne går barfot på de skarpe steinene på landsbyens hovedgate. Bortsett fra på stranden, forventes det at du viser respekt for den lokale muslimske kulturen og kler deg anstendig. Leiesykkel eller -scooter er praktiske framkomstmidler i landsbyens smale gater.

Det arrangeres guidede turer til Tangawizi krydderfarm, der du kan lære om krydderet som brukes i typiske matretter fra Zanzibar. Ønsker du å lære hvordan du lager noen av de spennende lokale rettene du har smakt på, kan du delta på et matlagingskurs. Den lokale maten består ofte av ingredienser som tørket fisk, pilaffris og kokosmelk. Du kan kjøpe sjømat fra bodene i landsbyen.

Landsbyen ligger på den sørøstlige delen av Zanzibars hovedøy. Skal du reise til Jambiani, tar du fly til Zanzibar internasjonale lufthavn. Derfra er det 53 kilometer til landsbyen, en kjøretur på rundt en time. Du kommer deg lett rundt i den lille landsbyen til fots. Andre attraksjoner i nærheten som er verdt et besøk, er Jozani-skogen, Muyuni-skogen og landsbyen Paje.

Jambiani byr blant annet på naturskjønne omgivelser, innsikt i lokale tradisjoner og variert topografi.

Aquamarina Hotel & Villas
Aquamarina Hotel & Villas
2.5 out of 5
raffia beach aparthotel Jambiani, Jambiani, Unguja South Region, 72107
Du kan bo på dette leilighetshotellet ved stranden under oppholdet i Jambiani. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og parkering (inkludert). ...
Aquamarina Hotel & Villas
Jambiani Villas
Jambiani Villas
4 out of 5
Jambiani Kigibija, Jambiani, Zanzibar
Hvis du bor i denne villaen ved stranden i Jambiani, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og 4 utendørsbassenger. ...
9,4/10 Exceptional! (115 anmeldelser)
Anbefales!
"Flott plass helt nede ved en rolig, skjermet strand. Bodde på Katikati. God restaurant med ok priser og utvalg. Utrolige serviceinnstilt betjening og de hjelper deg med alt. Gode til å tilrettelegge utflukter og transport. Alt i alt et veldig godt hotell for en avslappende tilværelse."

Anmeldelse skrevet 3. mar. 2019

Jambiani Villas
Nyumbani Residence Apartments
Nyumbani Residence Apartments
3 out of 5
Kibigija, Jambiani, Regione di Zanzibar Centro-Sud
Hvis du bor i denne residensen med fasiliteter for forretningsreisende i Jambiani, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering ...
10/10 Exceptional! (2 anmeldelser)
Amazing Zanzibar
"Our stay at the residence was fantastic. Daniele and Paola were always helpful and available to arrange everything we needed. The internet connection to work was PERFECT! The location is very good, only few minutes away from the beach. I would definitely recommend to stay there."

Anmeldelse skrevet 8. mar. 2021

Nyumbani Residence Apartments
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke