Zanzibar by

Reiseguide
Forodhani-hagene
På dette klassiske reisemålet kan du besøke øyene i nærområdet og lære om tidligere slavemarkeder og fengsler i den imponerende gamle Steinbyen.

Zanzibar by er et viktig kulturhistorisk sentrum på øyen Unguja. Den er hovedstaden i øygruppen ved samme navn, der de fleste arkitektoniske skattene ligger i den gamle bydelen som kalles Steinbyen. I museene og de religiøse bygningene kan du lære om øykulturen og tidligere tiders slavehandel.

Den eldste bygningen i gamlebyen er Old Fort, som stammer fra slutten av 1600-tallet. De høye, brune veggene gjør et spesielt inntrykk, og i det indre gårdsrommet arrangeres det håndverksmarked. Det holdes også en filmfestival her, og ellers kan man lære hva festningen har blitt brukt til opp gjennom tidene, blant annet fengsel og tennisklubb.

Like ved siden av ligger Forodhani Gardens, som er en flott park med utsikt over Det indiske hav. Kommer du hit om kvelden, kan du kjøpe lokale spesialiteter fra bodene. På menyen finner du for eksempel en lokal pannekakelignende variant av pizza, potetballsuppe og omeletter.

Et av høydepunktene i Steinbyen er Christ Church Cathedral. Den har spesielle former laget av korallstein som er gode fotomotiver, og de kunnskapstørste kan lære om slaveri i museet. Kirken ble bygget for å markere slutten på slavehandelen på stedet der det gamle slavemarkedet sto. Men byen har også en moderne side, for eksempel bydelen Ng’ambo.

Den beste tiden på året for å reise til Zanzibar by, er fra juni til september, da klimaet er på sitt tørreste. I april og mai må man være forberedt på intenst tropisk regn. Temperaturen ligger mellom varmt og veldig varmt året rundt, så det er stort sett alltid gode forhold for å sole seg på Shangani-stranden. Hvis du reiser til Zanzibar by, bør du benytte deg av muligheten til å besøke naboøyer som Chapwani, Chumbe og Kwale. Fengselsøya er et tidligere slavefengsel og karantenestasjon.

Byen ligger på vestkysten av hovedøya i øygruppen Zanzibar. Skal du reise til Zanzibar by, kan du fly til Zanzibar internasjonale lufthavn eller dra via Dar-es-Salaam lufthavn på fastlandet i Tanzania og ta ferje videre til Zanzibar. Leiebil eller taxi anbefales for å komme seg rundt på øya. Andre interessante steder i nærheten, er Kichwele skogreservat samt øyene Tumbatu og Tele.

Zanzibar by kan vise til en fascinerende blanding av historiske levninger og kulturer i den helt spesielle bydelen Steinbyen.

Discover neighborhoods in Zanzibar by

Den gamle festningen

Stone by

1/5(1 anmeldelse av området)

God mat er noe av det som trekker folk til Stone by, og mens du er i byen, kan du få med deg populære attraksjoner som Slavemarkedet og Beit-al-Ajaib (underverkenes hus).

Stone by