Zanzibar by

Reiseguide
Forodhani-hagene
På dette klassiske reisemålet kan du besøke øyene i nærområdet og lære om tidligere slavemarkeder og fengsler i den imponerende gamle Steinbyen.

Zanzibar by er et viktig kulturhistorisk sentrum på øyen Unguja. Den er hovedstaden i øygruppen ved samme navn, der de fleste arkitektoniske skattene ligger i den gamle bydelen som kalles Steinbyen. I museene og de religiøse bygningene kan du lære om øykulturen og tidligere tiders slavehandel.

Den eldste bygningen i gamlebyen er Old Fort, som stammer fra slutten av 1600-tallet. De høye, brune veggene gjør et spesielt inntrykk, og i det indre gårdsrommet arrangeres det håndverksmarked. Det holdes også en filmfestival her, og ellers kan man lære hva festningen har blitt brukt til opp gjennom tidene, blant annet fengsel og tennisklubb.

Like ved siden av ligger Forodhani Gardens, som er en flott park med utsikt over Det indiske hav. Kommer du hit om kvelden, kan du kjøpe lokale spesialiteter fra bodene. På menyen finner du for eksempel en lokal pannekakelignende variant av pizza, potetballsuppe og omeletter.

Et av høydepunktene i Steinbyen er Christ Church Cathedral. Den har spesielle former laget av korallstein som er gode fotomotiver, og de kunnskapstørste kan lære om slaveri i museet. Kirken ble bygget for å markere slutten på slavehandelen på stedet der det gamle slavemarkedet sto. Men byen har også en moderne side, for eksempel bydelen Ng’ambo.

Den beste tiden på året for å reise til Zanzibar by, er fra juni til september, da klimaet er på sitt tørreste. I april og mai må man være forberedt på intenst tropisk regn. Temperaturen ligger mellom varmt og veldig varmt året rundt, så det er stort sett alltid gode forhold for å sole seg på Shangani-stranden. Hvis du reiser til Zanzibar by, bør du benytte deg av muligheten til å besøke naboøyer som Chapwani, Chumbe og Kwale. Fengselsøya er et tidligere slavefengsel og karantenestasjon.

Byen ligger på vestkysten av hovedøya i øygruppen Zanzibar. Skal du reise til Zanzibar by, kan du fly til Zanzibar internasjonale lufthavn eller dra via Dar-es-Salaam lufthavn på fastlandet i Tanzania og ta ferje videre til Zanzibar. Leiebil eller taxi anbefales for å komme seg rundt på øya. Andre interessante steder i nærheten, er Kichwele skogreservat samt øyene Tumbatu og Tele.

Zanzibar by kan vise til en fascinerende blanding av historiske levninger og kulturer i den helt spesielle bydelen Steinbyen.

Discover neighborhoods in Zanzibar by

Tembo House Hotel
Tembo House Hotel
4 out of 5
Forodhani Street, Zanzibar Town, 25524
Fullt refunderbart
Prisen er 1 059 kr per natt fra 1. apr. til 2. apr.
1 059 kr
per natt
1. apr.–2. apr.
Hvis du bor på dette hotellet ved stranden i Zanzibar by, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og 3 utendørsbassenger. ...
8,4/10 Very Good! (521 anmeldelser)
Perfekt hotell ved stranden
"Hadde et flott opphold, vi var der 7 netter. Veldig rent og pent. Hyggelige og serviceminded personale. Frokost var kjempe bra, der 2 smilende kokker laget egg akkurat slik du ønsket dem, eller stekte vafler eller pannekaker om du heller ønsket det. Aircondition på rommet funket perfekt. Håndkle ..."

Anmeldelse skrevet 15. jan. 2023

Tembo House Hotel
Park Hyatt Zanzibar
Park Hyatt Zanzibar
5 out of 5
Shangani Street, Stone Town, Zanzibar Town
Prisen er 4 963 kr per natt fra 21. apr. til 22. apr.
4 963 kr
per natt
21. apr.–22. apr.
Hvis du bor på dette hotellet i luksuriøs stil i Zanzibar by, får du 5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og ...
9,4/10 Exceptional! (189 anmeldelser)
Topp hotell i Stone Town
"Vi bodde et døgn på Park Hyatt Zanzibar. Et meget fint hotell, med topp sørvis og god mat. Vi hadde en nydelig middag på terrassen til restauranten. Anbefales til alle som ønsker et topp hotell i Stone Town."

Anmeldelse skrevet 1. des. 2015

Park Hyatt Zanzibar
Maru Maru Hotel
Maru Maru Hotel
4 out of 5
Gizenga Street, Shangani, Zanzibar Town, Zanzibar, 394-400
Prisen er 1 331 kr per natt fra 17. apr. til 18. apr.
1 331 kr
per natt
17. apr.–18. apr.
Hvis du bor på dette hotellet ved stranden i Zanzibar by, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og en ...
8,6/10 Excellent! (453 anmeldelser)
Great hotel in great location
"The hotel is amazing. Nice rooms, ita clean, have a beautiful rooftop and the location is perfect! I always stay here when Im in stone town and am always happy witht that. Staff is very helpfull."

Anmeldelse skrevet 16. feb. 2023

Maru Maru Hotel
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Freddie Mercury Apartments
Freddie Mercury Apartments
3.5 out of 5
Shaghani Street and Kenyatta Road, Zanzibar Town, Zanzibar, 0000
Hvis du bor i denne leiligheten ved stranden i Zanzibar by, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og ...
10/10 Exceptional! (2 anmeldelser)
"idéal, central, à proximité immédiate de la mer et des bateaux faisant la navette vers l'île de la prison et des différents points d'intérêt de Stone Town aussi bien au point de vue historique que pour le shopping. Magnifique buffet de petit-déjeuner servi au Tembo"

Anmeldelse skrevet 6. aug. 2022

Freddie Mercury Apartments
Antonio Garden Hotel
Antonio Garden Hotel
3.5 out of 5
Kajificheni St, Zanzibar Town
Hvis du bor på dette leilighetshotellet med spa i Zanzibar by, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og ...
8,2/10 Very Good! (47 anmeldelser)
Grønn lunge sentralt i Stonetown
"Fin oase i steinbyen. Fint rom og nyoppusset bad. Pent bassengområde. Kattene i bassengområdet var til plage for en del av gjestene."

Anmeldelse skrevet 2. sep. 2022

Antonio Garden Hotel
Masala Living
Masala Living
2 out of 5
Mkunazini road Stone Town zanzibar, Zanzibar Town, Mjini Magharibi Region
Du kan bo i denne leiligheten under turen til Zanzibar by. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), klesvaskfasiliteter og et kjøleskap / en fryser i full størrelse. ...
2/10 (1 anmeldelse)
"Stood outside for a. Hour waiting for host, Finally someone took me to another hotel with SHARED ROOMS. where the host gave me a damp used towel. Never stay at this place!!!!!"

Anmeldelse skrevet 3. jan. 2023

Masala Living
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Zanzibar by