Estland kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

TallinnEstland

Tallinn er berømt for sine smale brosteinsgater og monumenter fra middelalderen, men kan også by på parker, kafékultur og natteliv.

Under en storbyferie i Tallinn, hovedstaden i Estland, kan du se middelalderbygninger, en rekonstruert landsby fra det 18. århundre og tradisjonelt håndverk som glassblåsing.

Byens hjerte er gamlebyen, som er et flott utgangspunkt for din ferie i Tallinn. Gamlebyen, som er et verdensarvsted, ble bygget mellom det 13. og 16. århundre. Her finner du flere av Tallinns største attraksjoner, inkludert Alexander Nevskij-katedralen og "danskekongens hage". Dra til St. Katarinasmuget for å se glassblåsere og pottemakere i arbeid i verkstedene til St. Katarinalauget. Nyt utsikten over byen fra slottet på åsen Toompea.

Gamlebyens smale brosteinsgater egner seg perfekt for en spasertur, og enkelte har blitt forvandlet til fasjonable handlegater. Blant disse er Viru, der du kan kjøpe Vana Tallinn, en rombasert likør.

På en rekke museer kan du fordype deg i Tallinns kultur og historie. Lær om kampen for uavhengighet på okkupasjonsmuseet. Se estiske klassikere på kunstmuseet KUMU. Barna vil elske å utforske friluftsmuseet. Dette området på 800 mål er en rekonstruksjon i full størrelse av en landsby fra det 18. århundre.

Får du nok av kultur og historie under din ferie i Tallinn, finnes her også en rekke trivelige kafeer og et hektisk natteliv. Smak på håndlaget sjokolade hos Chocolats de Pierre, som ligger ved byens eldste gårdsplass, eller se på folkelivet fra utendørsterrassene ved Rådhusplassen. Favorittdrikken til byens innbyggere er øl, og ingen reise til Tallinn er komplett uten et glass eller to. Prøv lokale øl på den livlige puben Hell Hunt.

Vil du utforske områdene utenfor bykjernen, kan du leie en sykkel og dra nytte av de mer enn 150 kilometerne med sykkelstier. Skogsparken Kadriorg ligger bare en kort sykkeltur unna sentrum. Sjekk ut kunstgalleriene inne i barokkpalasset. Det ble bygget av Peter den store for sin hustru. Prøv også å tilbringe en dag på Pirita, byens favorittstrand.

Tar du deg en weekendtur til Tallinn om vinteren, kan du oppleve byens fortryllende julemarkeder. Her kan du smake på lokal mat, inkludert sauerkraut og blodpølse, og kjøpe lokale kunst- og håndverksarbeider.

Hvor du bør bo i Tallinn

Old Town som inkluderer by og historisk arkitektur

Old Town

4.5/5Wonderful!(28 anmeldelser av området)

God mat er noe av det som trekker folk til Old Town, og mens du er i byen, kan du få med deg populære attraksjoner som Tallinna Raekoda (rådhus) og Raekoja Plats (rådhusplassen).

Old Town
Kadrioru-parken som viser dam, gondolbane og park

Kesklinn

4.5/5Wonderful!(37 anmeldelser av området)

Nydelig sjøutsikt er noe av det som trekker folk til Kesklinn, og mens du er i byen, kan du også ta turen til Tallinn havnen og Tallinna Raekoda (rådhus).

Kesklinn
Tallinn TV-tårn som viser utsikt

Pirita

Vakre strender og luksuriøse spasentre er bare noe av det som gjør Pirita verdt et besøk. Mens du utforsker området, bør du også ta turen til Tallinns botaniske hage og Pirita Convent.

Pirita
Tallinn fasiliteter samt innendørs

Pohja-Tallinn

God mat er noe av det som trekker folk til Pohja-Tallinn, og mens du er i byen, kan du også ta turen til Lennusadam sjøflyhavn og Patarei sea fortress-prison.

Pohja-Tallinn
Tallinn som inkluderer båter og bukt eller havn

Kalamaja

Spennende butikker, historiske steder og god mat gjør at mange reiser til Kalamaja. Mens du utforsker området, bør du også ta turen til Patarei sea fortress-prison og Lennusadam sjøflyhavn.

Kalamaja
Nomme, Tallinn, Harju fylke, Estland

Nomme

Nomme er kjent for blant annet god mat, og du bør også få med deg populære attraksjoner som Nomme Snow Park og Ulemiste-sjøen.

Nomme

De mest populære hotellene i Tallinn

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Swissotel Tallinn
Swissotel Tallinn
5 out of 5
Tornimae 3, Tallinn
Prisen er 1 062 kr per natt

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Kesklinn og 15 minutters gange unna Tallinn Central Market, Tallinna Raekoda (rådhus) og Raekoja Plats (rådhusplassen). ...

4.6/5Exceptional! (942 anmeldelser)
Fantastisk opphold

"Tilbrakte 3 nettet i 26 etasje. Fantastiske rom. Litt hard seng for min del, men fruen syntes den var nydelig å sove i. Flott og romslig bad. Frokosten var helt nydelig, skal jeg pirke på noe må det være at deg ikke var kjeks til osten 😉"…"

Anmeldelse skrevet 14. jan. 2020

Swissotel Tallinn
The von Stackelberg Hotel Tallinn
The von Stackelberg Hotel Tallinn
4 out of 5
Toompuiestee 23, Tallinn
Prisen er 829 kr per natt

Dette hotellet med et spa ligger i Kesklinn og 15 minutters gange unna Toompea-slottet, Tallinna Raekoda (rådhus) og Raekoja Plats (rådhusplassen). Tallinn havnen ...

4.4/5Excellent! (959 anmeldelser)

"Very nice and good service!"…"

Anmeldelse skrevet 10. mar. 2020

The von Stackelberg Hotel Tallinn
Radisson Blu Sky Hotel, Tallinn
Radisson Blu Sky Hotel, Tallinn
4 out of 5
Ravala Street 3, Tallinn
Prisen er 1 042 kr per natt

Dette hotellet er familievennlig og ligger nær flyplassen i Tallinn og 15 minutters gange unna Nordea konserthall, Tallinna Raekoda (rådhus) og Raekoja Plats ...

4.6/5Wonderful! (957 anmeldelser)

"The rooms have a good size, great view over the city. The breakfast was ok. Well cleaned and nice people at work :)"…"

Anmeldelse skrevet 3. aug. 2020

Radisson Blu Sky Hotel, Tallinn

Populære steder å besøke i Tallinn

Tallinna Raekoda
Bilde av Tallinna Raekoda

Tallinna Raekoda

4/5(15 anmeldelser)

Etter et besøk ved Tallinna Raekoda (rådhus) bør du sette av tid til å få med deg de andre severdighetene og aktivitetene i Tallinn. Dette kulturelle området har en strandlinje det er hyggelig å gå langs, og shoppingmuligheter du også bør oppleve.

Raekoja Plats
Bilde av Raekoja Plats

Raekoja Plats

4.5/5(26 anmeldelser)

Vær med på omvisninger i historiske bygninger, se friluftskonserter og besøk koselige markedsboder på dette eldgamle torget i sentrum av Tallinns gamleby.

Alexander Nevsky-katedralen
Bilde av Alexander Nevsky-katedralen

Alexander Nevsky-katedralen

4/5(20 anmeldelser)

Kikk opp på de løkformede kuplene, hør de kraftige klokkeslagene og beundre de fantasifulle glassmaleriene til dette fantastiske landemerket.

Tallinn TV-tårn
Bilde av Tallinn TV-tårn

Tallinn TV-tårn

3.5/5(3 anmeldelser)

Fantastiske utsikter, luftbaserte aktiviteter, interaktive utstillinger og kanskje den høyestliggende restauranten i Nord-Europa er noen av grunnene til å besøke Estlands høyeste bygning.

St. Olavs-kirken
Bilde av St. Olavs-kirken

St. Olavs-kirken

4/5(14 anmeldelser)

Historien til Tallinn vil du kunne utforske om du stopper ved St. Olavs-kirken. Dette kulturelle området har en strandlinje det er hyggelig å gå langs, og shoppingmuligheter du også bør oppleve.

Viru Gate
Bilde av Viru Gate

Viru Gate

4.5/5(28 anmeldelser)

Lokalhistorien til Tallinn vil du kunne utforske om du setter av litt tid til Viru Gate (gamle byporten). Dette kulturelle området har en strandlinje det er hyggelig å gå langs, og shoppingmuligheter du også bør oppleve.

Populære aktiviteter i Tallinn

Tur med sightseeingbuss i Tallinn med Red Sightseeing
Bilde av Tur med sightseeingbuss i Tallinn med Red Sightseeing

Tur med sightseeingbuss i Tallinn med Red Sightseeing

269 kr
per voksen
Anbefales av 78 % av reisende

Anmeldelser av Tallinn

4.4

Populært reisemål

5 - Fantastisk
19
5 - Fantastisk 44.18604651162791%
4 - Bra
21
4 - Bra 48.83720930232558%
3 - OK
3
3 - OK 6.976744186046512%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

13. des. 2019

En by med mange kvaliteter.

5/5 - Fantastisk

ArneDahr

9. des. 2019

Beutifull. Friendly. Good food. Very nice

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

13. okt. 2019

Flyplass er nær sentrum. Gammalt og nytt står ved siden av hverandre.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

2. sep. 2019

En må innom old hansa . Da reiser man bak i tid , koselig service og nydelig mat .

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

29. jul. 2019

Utrolig sjarmerende by, spesielt gamlebyen. Vi var ikke så alt for mye i områdene rundt, men det vi så likte vi svært godt.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

14. jul. 2019

Sjarmerende by, men generelt svær dårlig service og sure mennesker. Holder med 2-3 dager der

Byer nær Tallinn

Rotermanni kjøpesenter som viser moderne arkitektur

Rotermann-torget