Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Slottsskogen

Ta deg en tur i Naturhistoriska museet, besøk en dyrehage, dans i paviljongen eller slapp av i et av de mange bortgjemte områdene i Göteborgs største grøntareal.  

Slottsskogen er et av de best besøkte stedene i Göteborg om sommeren, takket være det store utvalget av attraksjoner her. Ta deg en spasertur og stopp ved Djurparken for å se sjeldne nordiske dyrearter, og studer de beitende dyrene i den nærliggende dyrehagen for barn. Få med deg i tillegg en konsert, et dukketeater eller tradisjonell dans på en av scenene. Den store lekeplassen for barn, minigolfbanen, Naturhistoriska museet og sommerfuglhagen byr på enda mer moro.

Slottsskogen fikk sitt navn på 1600-tallet, da områdene rundt et stort herskapshus her ble brukt til rådyrjakt. I 1874 ble den åpnet for publikum, og parken har siden vært et populært reisemål om sommeren.

Finn deg et rolig område for å lese en bok eller spille frisbee med familie eller venner. Du kan også slappe av med en piknik eller vandre rundt blant parkens eike-, linde- og bøketrær. Klatre opp på høyder eller gå ned i en dal fylt med azalea. Pass også på å få med deg jättegrytorna i berget som ble gravd ut av innlandsisen under den siste istiden.

Et høydepunkt i parken er den gratis dyrehagen, som er blant de eldste i sitt slag i Sverige. Dyrene som du finner her, er først og fremst svenske dyr som elg, gutefår og humboldtpingviner. I den nærliggende Barnens Zoo kan de minste ri på gotlandsruss mot en liten sum penger.

Lekeplassen Plikta passer også utmerket for barn. En av høydepunktene her er en enorm hval som barna kan klatre på. Om sommeren kan barna dessuten delta i leker som organiseres her hver dag.

Du kan ta deg noe å drikke i parkens kafé med sin fargerike sommerfuglhage. Naturhistoriska museet er en fascinerende innendørs attraksjon som fylles raskt opp når været blir dårlig.

Slottsskogen er åpen året rundt, men mange av attraksjonene her er kun åpne om sommeren. Det er gratis å komme inn i parken, men noen av aktivitetene koster penger. Parken ligger i nærheten av sentrum. Det nærmeste trikkestoppet er Linnéplatsen.


Guide til Slottsskogen


Kart

De beste hotelltilbudene i Slottsskogen

Vis alle de 115 overnattingsstedene i Slottsskogen
Gothia Towers 1 119 kr
Gothia Towers

Gothia Towers

Mässans Gata 24, Göteborg
   
  4.5 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet er familievennlig og ligger i underholdningsområdet i Göteborg, få skritt unna Universeum og Liseberg fornøyelsespark. Dessuten ligger Museum for verdenskultur og Avenyn kun 10 minutter unna. Korsvägen trikkeholdeplass og Liseberg trikkeholdeplass ligger fem minutters gange unna.

  Aston Villa Hotell 1 270 kr
  Aston Villa Hotell

  Aston Villa Hotell

  10 Askimsgatan, Göteborg, Västra Götalands län
    
   2.5 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet ligger i Göteborg og 10 minutters gange unna Botanisk hage, Sahlgrenska Universitetssjukhuset og Slottsskogen. Dessuten ligger Göteborgs universitet og Universeum kun 5 kilometer unna. Sahlgrenska Huvudentré trikkeholdeplass ligger 7 minutters gange unna og Göteborg Botaniska Trädgården trikkeholdeplass ligger 10 minutters gange unna.

   Linnéplatsens Hotell & Vandrarhem - Hostel 491 kr
   Linnéplatsens Hotell & Vandrarhem - Hostel

   Linnéplatsens Hotell & Vandrarhem - Hostel

   Linnéplatsen 8, Göteborg
     
    2.0 av 5.0 Stjerner

    Dette vandrerhjemmet ligger midt i hjertet av Göteborg og 15 minutters gange unna Hagabion, Botanisk hage og Slottsskogen. Dessuten ligger Fiskemarkedet og Göteborg kunstmuseum kun 3 kilometer unna. Linnéplatsen trikkeholdeplass ligger to minutters gange unna, og Olivedalsgatan trikkeholdeplass ligger 2 minutters gange unna.

    Slottsskogens Vandrarhem & Hotell 523 kr
    Slottsskogens Vandrarhem & Hotell

    Slottsskogens Vandrarhem & Hotell

    Vegagatan 21, Göteborg
      
     2.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i den historiske bydelen og 15 minutters gange unna Slottsskogen og Slottsskogen. Dessuten ligger Botanisk hage og Göteborg bymuseum kun 3 kilometer unna. Olivedalsgatan trikkeholdeplass ligger bare 4 minutters gange unna og Linnéplatsen trikkeholdeplass ligger 7 minutters gange unna.

     Linne Hostel 407 kr
     Linne Hostel

     Linne Hostel

     Vegagatan 22, Göteborg, Vastra Gotaland
       
      1.0 av 5.0 Stjerner

      Dette vandrerhjemmet ligger midt i hjertet av Göteborg og 2 kilometer unna Göteborgs Naturhistoriska Museum, Fiskemarkedet og Slottsskogen. Dessuten ligger Botanisk hage og Göteborg bymuseum kun 2 kilometer unna. Prinsgatan trikkeholdeplass ligger 6 minutters gange unna og Olivedalsgatan trikkeholdeplass ligger 6 minutters gange unna.

      Spar Hotel Majorna 821 kr
      Spar Hotel Majorna

      Spar Hotel Majorna

      Karl Johansgatan 66-70, Göteborg
        
       3.0 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Majorna-Linné, 0,6 kilometer unna Göta kanal og 5 kilometer unna Slottsskogen og Botanisk hage. Dessuten ligger Sjøfartsmuseum og Göteborg bymuseum kun 5 kilometer unna. Kaptensgatan trikkeholdeplass og Chapmans Torg trikkeholdeplass ligger fem minutters gange unna.

       Quality Hotel Panorama 717 kr
       Quality Hotel Panorama

       Quality Hotel Panorama

       Eklandagatan 51-53, Göteborg, Vastra Gotaland
         
        3.0 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet ligger i Sentrum og 10 minutters gange unna Carlanderska sjukhuset og Universeum. Dessuten ligger Göteborg kunstmuseum og Liseberg fornøyelsespark kun 15 minutter unna. Getebergsäng trikkeholdeplass ligger 6 minutters gange unna og Almedal trikkeholdeplass ligger 10 minutters gange unna.

        Masthuggsterassens Vandrarhem - Hostel 596 kr
        Masthuggsterassens Vandrarhem - Hostel

        Masthuggsterassens Vandrarhem - Hostel

        Masthuggsterrassen 8A, Göteborg, Vastra Gotaland
          
         2.0 av 5.0 Stjerner

         Dette vandrerhjemmet ligger i Majorna-Linné og 2 kilometer unna Masthugget kirke, Göteborg bymuseum og Sjøfartsmuseum. Dessuten ligger Slottsskogen og Göteborg Opera kun 3 kilometer unna. Masthuggstorget trikkeholdeplass ligger bare 4 minutters gange unna og Stigbergstorget trikkeholdeplass ligger 5 minutters gange unna.