Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


De beste tingene å gjøre i Porto

Se de 22 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Porto

Aktiviteter i Porto som passer for alle

Portugals nest største by er blant de virkelig uoppdagede ferieperlene i Søreuropa og i tillegg til noen fantastiske strender har Porto ting å gjøre som du ellers ville tro at var forbeholdt byer med større befolkning enn de litt over 200 000 som bor her. Her finner du spennende arkitektur som spenner over de siste 2 000 årene et levende og livlig kulturmiljø

mat og drikke med innflytelser fra alle verdenshjørner i tillegg til naturopplevelser av de helt sjeldne.

Som Portugals nest største by har Porto aktiviteter å lokke med for alle og det er ikke begrenset til kun turistaktiviteter. Allikevel er det mange severdigheter som bør besøkes særlig for den som er over middels opptatt av historie og arkitektur. Den gamle børsen Palácio da Bolsa er et flott bygg som står vegg i vegg med kirken Igreja Monumento de São Francisco over veien for Jardim do Infante Dom Henrique en deilig åpen plass like ved bredden av Duoroelven.

Ting å gjøre i Porto for den matglade

I likhet med nabolandet Spania er Portugal et fantastisk land å besøke for den som er glad i god mat og god drikke. Noen av de beste vinområdene i landet ligger langs Duoroelven og det er mange ting å gjøre i Porto knyttet til byens mest kjente eksportvare: portvin. Du kan finne alt fra enkle og billige bordviner til de mest eksklusive flasker i de fleste supermercado-ene men hvis du virkelig vil fordype deg i de portugisiske vinenes verden bør du melde deg på en omvisning med vinsmaking på en av de mange vingårdene rundt byen.

På de mange utfluktene som arrangeres med utgangspunkt i Porto sentrum kan du bli tatt med til vingårder som Quinta de São Bernardo Quinta da Pacheca og Clotilde Meireles Costa Pinto Casal & Herdeiros. Disse vingårdene – og mange til – ligger i områdene rundt byen Peso da Régua omkring halvannen times kjøring utenfor Porto. Her kan du finne spennende små hoteller å bo på slik at du slipper å kjøre tilbake hele veien tilbake til Porto. Ting å gjøre utenom vinsmaking på disse gårdene er typisk druehøsting druetråkking og andre vinproduksjonsrelaterte aktiviteter. Porto og omegn er i tillegg kjent for mye god mat og det arrangeres en rekke matlagingskurs på flere av disse lokale gårdene.

Ta med barna på Porto-aktiviteter

Om du har med deg barn til Porto og leter etter noe moro å finne på med dem på en av dagene dere ikke er på stranden eller fyller magene med is har du massevis å velge mellom av aktiviteter. Porto kan skilte med mange spennende bydeler men den som kanskje har aller mest egenart er Gaia – innbyggerne her anser ikke seg selv som Portobeboere men som Gaiabeboere. Parque Biológico de Gaia er et av de store trekkplastrene i denne bydelen som ligger syd for Duoro. Her kan du se et enormt mangfold av dyr og planter på nært hold og nyte rolige og saktegående aktiviteter på dine egne premisser.

Kart