Sverige kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

ÖstersundSweden

Klarer du ikke velge mellom sport, musikk, historie og flotte kafeer? Bestill en ferie til Östersund, så får du alt.

Östersund venter med en rekke spennende opplevelser, severdigheter og begivenheter. Det sies at byen har det høyeste antallet kafeer per innbygger, så hvis du liker tradisjonell svensk ”fika”, en prat over en kaffe og bakverk, har du nok å velge mellom her. Östersund arrangerer også en rekke festivaler og konserter i løpet av året, og det er også mye å se dersom du liker sport og kultur.

Östersund ble grunnlagt på 1700-tallet, og byen har siden vokst til 44 000 innbyggere. Dette tallet er imidlertid mye høyere visse deler av året. Östersund har flere kallenavn og kalles ofte ”vinterbyen” og ”sentrum av Sverige”. Det første henviser til at vintersport er svært utbredt her så fort temperaturene faller og det legger seg snø på bakken, mens det andre naturlig nok kommer fra den geografiske beliggenheten.

Du trenger ikke oppholde deg lenge i denne koselige byen for å legge merke til lokalbefolkningens forkjærlighet for å tilbringe tid på en av de mange kafeene i byen. Törners i Storgatan og Wedemarks Konditori i Prästgatan er to populære kafeer. Her kan du nyte en god kopp kaffe og deilige bakverk eller ta en salat til lunsj.

Etterpå bør du ta en tur til noen av museene og landemerkene i byen. Jämtli er det offisielle museet for Jämtland län, og samlingene her omfatter mer enn 2 000 kunstverk. Du finner også det sørsamiske kultursenteret Gaaltije i Östersund, hvor du kan oppleve denne fascinerende urkulturen mens du tar en nærmere titt på de mange utstillingene. Du bør også ta en dagstur til Frösö dyrehage på øya Frösön, som er en av de nordligste dyreparkene i verden, og har en rekke spennende opplevelser for besøkende. De eksotiske dyrene er selvsagt hovedattraksjonen, og her kan du blant annet se løver, sebraer og sibirtigre.

Reisende velger ofte å besøke Östersund på grunn av byens mange festivaler og kulturelle begivenheter. Östersund er en del av den årlige touren til World Cupen i skiskyting hver vinter, mens musikkfestivalen Storsjöyran gjør byen om til en stor fest om sommeren. Hvis du reiser til Östersund med bil, følger du motorveiene E14 og E45 (som slås sammen til én i denne regionen). Jernbanen er også et godt alternativ siden det går kort- og mellomdistansetog til og fra Östersund samt nattog fra andre svenske byer.

Hvis du liker kultur og nye opplevelser, vil du helt sikkert finne noe spesielt i Östersund.

De mest populære hotellene i Östersund

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Clarion Hotel Grand Östersund
Clarion Hotel Grand Östersund
3.5 out of 5
Prisen er 1 219 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Östersund og 10 minutters gange unna Badhusparken og Östersund rådhus. Dessuten ligger Jämtli og Östersund skistadion ...

4.3/5Excellent! (853 anmeldelser)
Bra hotell og god beliggenhet

"Personalet i resepsjonen rotet med å finne bestilling og betaling, både ved innsjekking og utsjekking. Ikke imponert over servicen der. Forøvrig var både hotellrom, mat på hotellet (spiste middag i restauranten, hadde frokost og lunsj på hotellet) upåklagelig- helt topp! De ansatte i restauranten ..."…"

Anmeldelse skrevet 27. jan. 2020

Clarion Hotel Grand Östersund
Hotell Östersund
Hotell Östersund
3.5 out of 5
Prisen er 918 kr per natt

Dette hotellet med golfmuligheter ligger midt i hjertet av Östersund og 15 minutters gange unna Östersund rådhus og Badhusparken. Dessuten ligger Jämtli og Boda ...

3.9/5Very Good! (948 anmeldelser)

"Store fine rom, stort å fint lekerom til barna. Grei utvalg av pålegg til frokost og masse forskjellige drikker"…"

Anmeldelse skrevet 12. mar. 2020

Hotell Östersund
Best Western Hotel Gamla Teatern
Best Western Hotel Gamla Teatern
4 out of 5
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 919 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Östersund og 15 minutters gange unna Östersund rådhus og Badhusparken. Dessuten ligger Jämtli og Boda Borg aktivitetssenter ...

4/5Very Good! (942 anmeldelser)
Hyggelig opphold

"Hyggelig opphold i særegent hotel med mye sjel"…"

Anmeldelse skrevet 15. mar. 2020

Best Western Hotel Gamla Teatern