Starten på sidens hovedinnhold

Fly til Östersund

Flyvninger til Östersund

Östersund er en by som ligger i Jämtland i Sverige, og som lenge har vært et populært reisemål for nordmenn. Byen ligger ikke så alt for langt fra grensen til Norge, og særlig i Midt-Norge reiser mange på ”harrytur” til Östersund for å handle billige varer. Byen har sin egen flyplass, Åre Östersund lufthavn, men det er ingen direkteflyvninger fra Norge til flyplassen. Du bør imidlertid allikevel sjekke Expedia før du bestiller flybilletten din til Östersund, for å sikre deg en så god pris som mulig på billetten. Samtidig kan du også sjekke ut Expedia sine gode tilbud på leiebil og hotell i Östersund.

Som nevnt er det ingen direkteflyvninger fra Norge til flyplassen i Östersund, og nordmenn vil nesten alltid måtte mellomland i Stockholm før turen går videre til Åre Östersund lufthavn. Det er også mulig å fly til flyplassen fra Helsingborg, Malmö og Umeå. Det er flere flyselskaper som benytter seg av flyplassen, og noen av disse er SAS, Nextjet og Amsterdam Airlines. Det er ingen internasjonale flyvninger fra eller til flyplassen, sett bort fra charterflyvningene.

Når du kommer til Östersund, vil du møtes av en flott by som har mye spenneden å by på. Reiser du med barn er både Moose Garden og Storsjøbadet sikre vinnere. Moose Garden er et innhegningsområde for elg hvor man kan se disse fascinerende dyrene i naturlige omgivelser, mens Storsjøbadet er et stort badeland med både innendørs- og utendørsbassenger, samt en rekke sklier barna kan kose seg med. Byen har også en dyrepark, hvor man blant annet kan se tigre på nært hold.

Flyreiser til Östersund fra flyplasser i Norge

Med Expedia vil du ikke ha problemer med å finne billige flybilletter til Östersund fra rundt om i Norge, så husk å ta turen innom Expedia før du bestiller billetten din!

Som nevnt er det ingen direkteflyvninger fra flyplassene rundt om i Norge til Östersund, og du må derfor regne med en mellomlanding, som sannsynligvis vil være i Stockholm. Dette gjør at turen fort kan ta noen timer, selv om avstandene du tilbakelegger ikke er så store.

Informasjon om Åre Östersund lufthavn

Åre Östersund lufthavn ligger rett utenfor byen Östersund, på øya Frösön. Flyplassen er stor innen charter, og er faktisk en av få svenske flyplasser med et større antall innkommende charterturister. I chartersesongen er det flyvninger til reisemål som Gran Canaria, Mallorca, Antalya, Rhodos og Manchester – for å nevne noen. Flyplassen har i underkant av 400 000 passasjerer innom hvert år, og det er både taxfree-butikker og restauranter på flyplassen de reisende kan kose seg med.

Det er enkelt å komme seg til og fra flyplassen, siden det går buss fra flyplassen til Östersund og drosjer er tilgjengelige rett utenfor flyplassen. Det er også gode muligheter til å ordne seg med leiebil på Åre Östersund lufthavn, noe som gjør det lettere å farte rundt for å se og besøke Östersunds mange spennende attraksjoner og severdigheter.

Informasjon om flyreiser til Östersund

Ankomstflyplass Östersund
Ankomstflyplassens IATA-kode OSD