Norge kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

OppdalNorway

Opplev råflott norsk natur og tradisjonell bygdekultur i Oppdal. Stedet byr på muligheter for god utsikt og spennende aktiviteter.

Legger du en ferie til Oppdal kan du fylle dagene med mange utfordrende aktiviteter som rafting, juving og zipline. Du kan ta sekken på ryggen og legge i vei inn i fjellheimen som byr på både toppturer og moskuser. Eller du kan nyte morsomme dager i bassenget og ta gondolbanen opp i høyden.

Oppdal er en kommune i Sør-Trøndelag som består av tre fjellområder delt av dalformasjoner. Inntil begynnelsen av 1900-tallet var stedet et rent jordbrukssamfunn. Jordbruk er fortsatt en viktig næring her, men andre næringer har også vokst frem. I dag er for eksempel skiferbedriften Minera Oppdals største industribedrift.

På Oppdal bygdemuseum kan du se hvordan gårdslivet utviklet seg fra 1500-tallet til midten av 1900-tallet. Hvis du liker å bade, er badeanlegget i Kulturhuset verdt et besøk, her har de blant annet sklier, klatrevegg, barnebasseng, boblebasseng, velværebasseng og badstuer. Oppdal byr også på flotte turmuligheter med Dovrefjell i sør og Trollheimen i nordvest. I Dovrefjell nasjonalpark kan du blant annet oppleve moskus på nært hold.

I Oppdal har du også flotte muligheter til å prøve aktiviteter som juving, rafting og zipline. Eller hva med å ta gondolbanen opp til toppen Skjørstadhovden som ligger 1 125 meter over havet? Det er også flere spisesteder i Oppdal der du og reisefølget ditt kan hygge dere over en matbit.

Når du skal reise til Oppdal kan du benytte både Dovrebanen og Europavei 6, som knytter sammen Sør- og Nord-Norge. Begge går gjennom Oppdal. Værnes flyplass i Trondheim er nærmeste flyplass, og herfra tar det omtrent to timer med bil. Det går også forskjellige bussruter gjennom Oppdal.

Hva med å overnatte på en gjestegård eller en av turistforeningens hytter? Overnattingsmulighetene er mange, og svært forskjellige, her finner du helt sikkert noe som dekker behovet til deg og reisefølget ditt. En ferietur til Oppdal byr på svært varierende opplevelser, både for deg som ønsker en aktiv tur i fjellet og deg som foretrekker bassenget og et godt måltid.

De mest populære hotellene i Oppdal

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Quality Hotel Skifer
Quality Hotel Skifer
4 out of 5
O. Skasliens vei 9, Oppdal
Prisen er 1 096 kr per natt

Dette hotellet med et spa ligger midt i hjertet av Oppdal og 2 kilometer unna Oppdal Troll og Oppdal Museum. Dessuten ligger Oppdal kirke og Pomaløypa kun 5 ...

4.3/5Excellent! (597 anmeldelser)

"Siden det regnet ved utsjekk og vi kjørte MC var det ikke noe problem å få beholde rommet en time lengre. Det var satt ut Antibac og frokosten var delt i to puljer. Allikevel var det for mange i buffetområdet. Til og med hele brød lå fremme for oppskjæring. Det hele opplevdes litt kaotisk. Veldig ..."…"

Anmeldelse skrevet 28. jul. 2020

Quality Hotel Skifer
Oppdal Turisthotell
Oppdal Turisthotell
3.5 out of 5
Turistvegen 31, Oppdal
Prisen er 1 050 kr per natt

Dette hotellet ligger i Oppdal og 15 minutters gange unna Oppdal Troll og Oppdal Museum. Dessuten ligger Oppdal kirke og Pomaløypa kun 5 kilometer unna. Oppdal ...

4.4/5Excellent! (5 anmeldelser)

"Hyggelig betjening . Service innstilling. Lokalene noe upersonlig . Badet og vann fra dusjen fløt ut over gulvet"…"

Anmeldelse skrevet 30. jun. 2020

Oppdal Turisthotell
Driva Hytter
Driva Hytter
2.5 out of 5
Dovrevegen 871, Oppdal
Prisen er 579 kr per natt

Denne hytta ligger i Oppdal, 2,4 kilometer unna Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark og 3,8 kilometer unna Mågålaupet. Dessuten ligger Oppdal Troll og Oppdal ...

4.3/5Excellent! (8 anmeldelser)
Fornøyde feriegjester🌞

"Koselig hytte, rent, gode senger og passelig utstyrt med kjøleskap, kokeplate, mikrobølgeovn. Veldig hyggelig vert (Gwen) som la tilrette for at oppholdet vårt skulle være best mulig."…"

Anmeldelse skrevet 10. jul. 2020

Driva Hytter