Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Ny Carlsberg Glyptotek

Se en av de mest omfattende samlingene av eldre kunst i Nord-Europa i en vakker historisk bygning.

Den tidligere private samlingen til en rik danske vises nå i en høyt verdsatt historisk bygning. Et besøk i Ny Carlsberg Glyptotek er obligatorisk for kunstelskere, da du her finner imponerende kunst fra 8 000 år tilbake i tid.

Carl Jacobsen startet det som vokste til å bli en av de største samlingene av eldre kunst, skulpturer og franske malerier i Danmark. Som sønnen til grunnleggeren av Carlsberg-bryggeriene hadde han nok midler til å kjøpe imponerende europeiske malerier og gjenstander fra tidligere tider. Da kunstsamlingen ble for stor for hjemmet hans, donerte Jacobsen den til den danske stat. Ny Carlsberg Glyptotek ble valgt til å huse kunstskattene.

De fleste kommer til museet for å se samlingen av eldre kunst. Samlingen daterer tilbake til 6500 f.Kr. og anses for å være en av de største i sitt slag i det nordlige Europa. Lær mer om bakgrunnen til de svært gamle kunstformene gjennom en gratis guidet omvisning. Spaser blant store skulpturer fra det gamle Egypt, som blant annet sarkofagen i hvit marmor som var den første gjenstanden i Jacobsens samling.  

Den greske, romerske og etruskiske samlingen er den største utenfor middelhavsområdet og inkluderer marmorstatuer og keramikk. Se de eldste kunstverkene i museet i den fascinerende antikke samlingen, hvor du kan få et innblikk i kulturene i Levanten og Mesopotamia gjennom antikke gjenstander.  

Jacobsen var også interessert i moderne europeisk kunst, så du kan oppleve en interessant kunstsamling også fra nyere tid. Det er særlig franske malerier og skulpturer som står i fokus. Édouard Manet og Edgar Degas er mestrene hvis malerier utgjør høydepunktene i den franske samlingen. Besøk den omfattende Auguste Rodin-samlingen og se mange av hans verdensberømte skulpturer.

Ny Carlsberg Glyptotek ligger få minutter unna sentrum til fots eller med sykkel og rett ved Tivoli. Hovedbanegården ligger ikke langt unna, og det er mulig å parkere på gaten mot betaling. Ny Carlsberg Glyptotek er stengt på mandager og enkelte offentlige høytidsdager. Du må betale for å komme inn.


Guide til Ny Carlsberg Glyptotek


Kart

De beste hotelltilbudene i Ny Carlsberg Glyptotek

Vis alle de 725 overnattingsstedene i Ny Carlsberg Glyptotek
Tivoli Hotel 1 234 kr
Tivoli Hotel

Tivoli Hotel

Arni Magnussons Gade 2, København
   
  4.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet er familievennlig og ligger i sentrum av byen og 2 kilometer unna Ny Carlsberg Glyptotek, Tivoli og Danmarks nasjonalmuseum. Dessuten ligger Rådhusplassen og Strøget kun 2 kilometer unna. Dybbølsbro stasjon ligger 8 minutters gange unna og Vesterport stasjon ligger 18 minutters gange unna.

  Hotel Kong Arthur 1 198 kr
  Hotel Kong Arthur

  Hotel Kong Arthur

  Nørre Søgade 11, København
    
   4.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i København og 15 minutters gange unna Arbejdermuseet, Københavns universitet og Botanisk hage. Dessuten ligger Rundetårn og Strøget kun 15 minutter unna. Nørreport stasjon ligger 7 minutters gange unna og Nørreport stasjon ligger 7 minutters gange unna.

   Comfort Hotel Vesterbro 991 kr
   Comfort Hotel Vesterbro

   Comfort Hotel Vesterbro

   Vesterbrogade 23-29, København
     
    3.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet ligger i København sentrum og 10 minutters gange unna Tivoli og Rådhusplassen. Dessuten ligger Strøget og Torvehallerne kun 2 kilometer unna. Vesterport stasjon og Københavns hovedbanegård ligger fem minutters gange unna.

    The Square 1 274 kr
    The Square

    The Square

    Rådhuspladsen 14, København
      
     4.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i København sentrum og få skritt fra Wallmans sirkusbygning, Tivoli og Rådhusplassen. Dessuten ligger Strøget og Danmarks nasjonalmuseum kun 10 minutter unna. Vesterport stasjon ligger bare 4 minutters gange unna og Københavns hovedbanegård ligger 6 minutters gange unna.

     Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade 822 kr
     Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

     Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

     Bernstorffsgade 35, København
       
      2.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i København sentrum og 10 minutters gange unna Ny Carlsberg Glyptotek og Danmarks nasjonalmuseum. Dessuten ligger Tivoli og Rådhusplassen kun 15 minutter unna. Københavns hovedbanegård ligger 10 minutters gange unna og Vesterport stasjon ligger 12 minutters gange unna.

      Skt. Petri 1 517 kr
      Skt. Petri

      Skt. Petri

      Krystalgade 22, København
        
       5.0 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i København sentrum og få skritt unna Københavns universitet og Vor Frue kirke. Dessuten ligger Strøget og Torvehallerne kun 10 minutter unna. Nørreport stasjon og Nørreport stasjon ligger fem minutters gange unna.

       Copenhagen Admiral Hotel 1 126 kr
       Copenhagen Admiral Hotel

       Copenhagen Admiral Hotel

       Toldbodgade 24-28, København
         
        4.0 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i København sentrum og 5 minutters gange unna Skuespilhuset, Nyhavn og Amalienborg slott. Dessuten ligger København operahus og Den lille havfrue kun 2 kilometer unna. Kongens Nytorv stasjon ligger 8 minutters gange unna og Christianshavn stasjon ligger 17 minutters gange unna.

        Grand Hotel 915 kr
        Grand Hotel

        Grand Hotel

        Vesterbrogade 9, København
          
         3.0 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i København sentrum og 10 minutters gange unna Tivoli og Rådhusplassen. Dessuten ligger Strøget og Danmarks nasjonalmuseum kun 15 minutter unna. Vesterport stasjon og Københavns hovedbanegård ligger fem minutters gange unna.