Marokko

Reiseguide
Djemaa el Fna fasiliteter samt marked i tillegg til par

Nyt sol, sand, sjø og kultur i et nordafrikansk land som lokker med arabisk arkitektur, fjell, ørken og en lang kystlinje.

Marokko er et eksotisk land med ville strender, snødekte fjell og vidstrakte ørkenområder i Nord-Afrika. Byene ligger mellom havet og sanddynene i Sahara-ørkenen og er som lappetepper med ekstravagant gammel arkitektur, moderne høybygg og labyrintaktige smug fører til soukene.

Besøk landets hovedstad, Rabat, der du kan beskue den keiserlige fortiden i murene og portene fra 1100-tallet. Utforsk festningene, moskeene, palassene og hagene i Fez, landets eldste by. Dra mot Atlanterhavskysten i nord og besøk Tanger, hovedhavnen som knytter Afrika sammen med Europa. Her kan du drikke myntete mens du nyter havutsikten, og du kan få en omvisning på Kasbah Museum i det tidligere sultanpalasset. 320 kilometer nedover lang kysten ligger Casablanca og Hassan II-moskeen, en av de største moskeene i verden. I Marrakech kan du utforske nettverket av souker og kjøpesentre.

Marokkos mangfoldige natur gir mange muligheter til friluftseventyr. Du kan dra på fjelltur i de høye Atlasfjellene, både til fots og på sykkel. Her kan du gå gjennom kløfter og skoger, forbi elver, fosser og eldgamle befestede byer. Du kan dra på kameltur i Sahara-ørkenen ved solnedgang eller soloppgang, og du kan også kjøre i sanddynene med en firhjulstrekker. Atlasfjellene kan også by på to skiresorter om vinteren, Oukaimeden og Mischliffen.

Hvis du er interessert i strandliv, kan du dra til både Atlanterhavs- og Middelhavskysten. Svøm i det rolige vannet i Oualidias lagune. Om høsten kan du se flokker med migrerende flamingoer. Test surfebrettet i Tamri, og prøv forskjellige typer vannsport i Agadir.

Marokko ligger helt nordvest i Afrika, og det er enkelt å fly hit. Det går internasjonale rutefly til flere av byene, deriblant Casablanca, Marrakech og Rabat. Du kan også ta båt fra flere havnebyer i Spania. Marokko har en god transportinfrastruktur, så det er enkelt å komme seg rundt med tog og bil. Bestill en reise til dette eksotiske landet, kjent for sin varierte geografi, kultur, arkitektur og sine strender.

Marokko – populære byer

Marrakech fasiliteter samt performance-kunst i tillegg til en liten gruppe med mennesker
Marrakech
Kjent for Shopping, Hager og Kulturelle aktiviteter
Marokkos kulturelle senter er kjent for sine røde bygninger og folksomme og stemningsfulle markedsplasser.

Grunner til å reise

  • Kontoubia-minareten
Casablanca
Casablanca
Kjent for Sjø, Shopping og Business
Akkurat som den inspirerte en berømt film, begeistrer Marokkos hovedhavn besøkende med sin historie, sine strender, sitt natteliv og sin svært store moské.

Grunner til å reise

  • Hassan II-moskeen
Rabat som inkluderer torg eller plass og kulturarv
Rabat
Kjent for Kulturelle aktiviteter, Historisk og Trendy
Se det kongelige slottet, slapp av i nærheten av storkene på stranden og rusle gjennom det praktfulle festningsområdet fra 1100-tallet i byen med et navn som betyr festningssted.

Grunner til å reise

  • Hassan-tårnet
Agadir som viser strand, silhuett og båter
Agadir
Kjent for Strandutsikt, Sjø og Familievennlig
Denne marokkanske byen tilbyr besøkende vakre strender, en rekke muligheter for å drive med aktiviteter i vannet, samt et fascinerende innblikk i berbernes kultur.

Grunner til å reise

  • Agadir marina
Fes
Fes
Kjent for Historisk, Kulturelle aktiviteter og Shopping
Bortgjemte Fes venter på deg, og kan friste med historiske steder, kulturliv, arkitektur og mye mer.
Tanger
Tanger
Kjent for Turgåing, Ferger og båter og Kulturelle aktiviteter
Dra til avslappende Tanger for å oppleve kaféer, sightseeing og kulturliv.

Populære steder å besøke i Marokko

Marokko

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din:
Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: