Leknes

Reiseguide
Leknes som inkluderer hotell, liten by eller landsby og fjell
I og rundt den lille byen Leknes kan du besøke Nord-Norges berømte fiskerimuseer, beundre flotte, snøkledde fjell og rusle langs sandstrender.

Noen av Norges flotteste strender ligger bare en kort kjøretur fra Leknes. Ta deg en dukkert i det kalde, turkisfargede vannet hvis du tør, og slapp av på den kritthvite sanden. Se nordlyset fra en rekke steder i denne sjarmerende fiskeribyen. Rundt Leknes ligger det flere historiske severdigheter og mye vakker natur.

Kjør gjennom naturskjønne omgivelser til museer som fokuserer på regionens fiskeriarv og livene til de lokale innbyggerne. På det nærliggende vikingmuseet kan du se arkeologiske utstillinger. En weekendtur til Leknes er perfekt hvis du liker fotturer, fugletitting og andre utendørsaktiviteter.

Lofotr Vikingmuseum kan du utforske et av verdens største langhus i vikingstil. Denne historiske bygningen er rundt 80 meter lang. Museet har også en kopi av Gokstadskipet, et historisk vikingskip fra 800-tallet. Opplev et festmåltid i vikingstil med lokalt lammekjøtt, villsvin og fisk.

En kort kjøretur fra sentrum av Leknes ligger Hauklandstranda. Denne stranda er berømt for de praktfulle omgivelsene og den kritthvite sanden. Følg en av de mange stiene som bukter seg langs de forrevne fjellene i området.

Omtrent 64 kilometer sør for Leknes ligger Norsk Fiskeværsmuseum. Dette museet fokuserer på lofotfiskets historie og livet til fiskerne som deltok. Her kan du se en rekke historiske bygninger, blant annet et gammelt bakeri i stein, en smie og et stort naust.

Tørrfiskmuseet i Lofoten har utstillinger om historien til tørrfisken, et av Norges mest berømte eksportprodukter. Lofoten ligger omtrent 20 kilometer fra Leknes. Lær om den viktige rollen som tørrfisken spilte i norsk dagligliv.

Kjør langs Nasjonal turistveg Lofoten, en 230 kilometer lang veistrekning i nærheten av polarsirkelen. Stopp i Ramberg, som ligger omtrent 30 kilometer fra Leknes. Her kan du nyte det fabelaktige synet av de omkringliggende fjellene og Rambergstranda.

Leknes lufthavn ligger midt i den lille byen. Du kan også reise til Leknes fra Svolvær lufthavn, Helle, som ligger omtrent 73 kilometer unna. Overnattingsmulighetene varierer fra små hoteller til rorbuer.

Bruk Leknes som base når du utforsker den fantastiske naturen og fiskerimuseene i regionen.

Scandic Leknes Lofoten
Scandic Leknes Lofoten
3.5 out of 5
Lillevollveien 15, Vestvågøy, 8370
Prisen er 1 290 kr per natt fra 20. aug. til 21. aug.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Vestvågøy, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), ...
3,8/5 Good! (458 anmeldelser)
"Greit rom, god frokost"

Anmeldelse skrevet 13. aug. 2022

Scandic Leknes Lofoten
Lofoten Overnatting - Leknes
Lofoten Overnatting - Leknes
2 out of 5
38 Storgata, Vestvågøy, Nordland, 8370
Prisen er 950 kr per natt fra 21. aug. til 22. aug.
Du kan bo på dette vandrerhjemmet med fasiliteter for forretningsreisende under oppholdet i Vestvågøy. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) ...
5/5 Exceptional! (3 anmeldelser)
Flotte rom
"Flotte rom og veldig gode senger. Hyggelig betjening. Takk for oss!"

Anmeldelse skrevet 5. jul. 2022

Lofoten Overnatting - Leknes
Villa Leknes Lofoten
Villa Leknes Lofoten
3 out of 5
Storgata 115, Vestvågøy, 8370
Hvis du bor i dette gjestehuset i Vestvågøy, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og en terrasse. Populære ...
Villa Leknes Lofoten
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Tobiasbrygga
Tobiasbrygga
3.5 out of 5
Hellandsgata 11, Vagan, Nordland, 8312
Prisen er 1 638 kr per natt fra 2. sep. til 3. sep.
Hvis du bor i denne leiligheten i Vågan, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og en båthavn. Gjestene ...
4,6/5 Exceptional! (99 anmeldelser)
"Flott mottakelse og trivelige mennesker som driver stedet. Hjelpsom og snar på tilbakemeldinger. Anbefales på det varmeste."

Anmeldelse skrevet 6. jun. 2022

Tobiasbrygga
Bruunsgaard Leknes Lofoten
Bruunsgaard Leknes Lofoten
3.5 out of 5
Storgata 131, Vestvågøy, 8370
Hvis du bor i denne ferieboligen i Vestvågøy, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og en terrasse. ...
Bruunsgaard Leknes Lofoten
Enjoy Lofoten Glamping
Enjoy Lofoten Glamping
4 Buøyveien, Vestvågøy, Nordland, 8340
Prisen er 1 974 kr per natt fra 21. aug. til 22. aug.
Du kan bo på denne campingplassen under turen til Vestvågøy. Stedet har blant annet parkering (inkludert), et piknikområde og griller. Hurtigrutekaien, Stamsund ...
3/5 (1 anmeldelse)
Glamping på bröllopsresa
"Bodde i två dagar och utforskade delar av Lofoten. Fina tält som stod emot blåst och regn. Bra toa - och duschmöjligheter. Något störd av trafiken från vägen bakom."

Anmeldelse skrevet 28. jul. 2022

Enjoy Lofoten Glamping
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Leknes