Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Jumeirah-moskeen

Se hvordan et religiøst islamsk hus ser ut på innsiden og lær mer om islam gjennom en guidet omvisning i en velkjent moské i Dubai.

Bli bedre kjent med den islamske troen og den lokale kulturen gjennom en omvisning i Jumeirah-moskeen, som er en av få moskeer i De forente arabiske emirater hvor også ikke-muslimer har adgang. Takket være de to minaretene og de flotte utskjæringene på kuplene er moskeen en av byens lettest gjenkjennelige landemerker.

Omvisningene arrangeres av Sheikh Mohammed Center for Cultural Understanding som en del av programmet “Open doors. Open minds”, som har som mål å gjøre barrierene mellom ulike kulturelle grupperinger mindre.

Du kan med fordel ta med deg kameraet ditt hit, siden det er tillatt å fotografere på innsiden, og interiøret er virkelig verdt å ta blide av. Omvisningen starter i området hvor de troende vasker føttene sine før de setter i gang med å be, og fortsetter etter dette til bønnehallen. Sistnevnte er det stedet hvor du vil tilbringe det meste av tiden din her.

Legg merke til de vakre dekorasjonene på qibla-veggen, som også er kjent som bønneveggen, og som er vendt mot Mekka. Midt på kan du se den halvsirkelformede mihraben, som viser bønneretningen. Dette er den helligste delen av moskeen.

Omvisningen varer i ca. 75 minutter og omfatter en forelesning om den islamske tro og om hvordan livet for innbyggerne i De forente arabiske emirater er. Denne etterfølges av en kort, uformell spørrerunde som lar deg bli bedre kjent med den islamske tro og kultur.

Jumeirah-moskeen er åpen for publikum gjennom guidede omvisninger hver dag, med unntak av på fredager. Du trenger ikke å reservere plass på forhånd, men du må være der minst 15 minutter før omvisningen starter. Vær oppmerksom på at reglene i tilknytning til bekledning, er strenge. Korte skjørt og korte shorts er ikke tillatt, og kvinner må ha noe på hodet for å dekke til håret. Er klærne som du har på deg, for avslørende, vil du bli tildelt noe å dekke deg til med. Du må dessuten sette fra deg skoene på utsiden før du går inn i moskeen.

Jumeirah-moskeen ligger ved den nordlige enden av Jumeirah Beach Road, overfor Palm Strip Mall, og det går buss og metro hit. Kommer du med bil, kan du parkere på plassen utenfor moskeen mot betaling.


Kart

De beste hotelltilbudene i Jumeirah moskeen

Vis alle de 1 375 overnattingsstedene i Jumeirah moskeen
Dubai Marine Beach Resort & Spa 1 113 kr
Dubai Marine Beach Resort & Spa

Dubai Marine Beach Resort & Spa

Jumierah Beach Road, P.o. Box 5182, Dubai
   
  5.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet ligger ved stranden i Jumeirah og 10 minutters gange unna Jumeirah moskeen og La Mer. Dessuten ligger Dubai internasjonale konferanse- og utstillingssenter og Dubai World Trade Centre kun 5 kilometer unna.

  Beach Hotel Apartment
  Beach Hotel Apartment

  Beach Hotel Apartment

  10b Al Hudaiba Street, Dubai
    
   0.0 av 5.0 Stjerner

   Dette leilighetshotellet ligger i Jumeirah og 10 minutters gange unna Jumeirah moskeen og La Mer. Dessuten ligger Dubai internasjonale konferanse- og utstillingssenter og Dubai World Trade Centre kun 5 kilometer unna.

   Al Khoory Executive Hotel 263 kr
   Al Khoory Executive Hotel

   Al Khoory Executive Hotel

   Al Wasl Area, Opposite Iranian Hospital, Dubai
     
    3.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet ligger midt i hjertet av Dubai, 1,6 kilometer unna La Mer og 10 kilometer unna Dubai Mall og Dubai museum. Dessuten ligger Den store moskee og Burj Khalifa 10 kilometer unna.

    Sheraton Grand Hotel, Dubai 740 kr
    Sheraton Grand Hotel, Dubai

    Sheraton Grand Hotel, Dubai

    3 Sheikh Zayed Road, Dubai
      
     5.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Handelssenter, 1 kilometer unna Dubai World Trade Centre og 5 kilometer unna Dubai Mall og Burj Khalifa. Dessuten ligger Dubai Creek og Gull souk 10 kilometer unna. World Trade Centre stasjon ligger 13 minutters gange unna og Al Jafiliya stasjon ligger 21 minutters gange unna.

     Mercure Gold Hotel Al Mina Road Dubai 290 kr
     Mercure Gold Hotel Al Mina Road Dubai

     Mercure Gold Hotel Al Mina Road Dubai

     Al Mina Road, Dubai
       
      4.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet ligger midt i hjertet av Dubai og 3 kilometer unna Jumeirah moskeen, Dubai cruiseterminal og Dubai World Trade Centre. Dessuten ligger Dubai Heritage Village og Dubai internasjonale konferanse- og utstillingssenter kun 5 kilometer unna.

      Jumeira Rotana
      Jumeira Rotana

      Jumeira Rotana

      2nd December St., Al Badaa, Al Jafiliya, Dubai
        
       4.0 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet med et spa ligger nær flyplassen og 2 kilometer unna Al Hana kjøpesenter og Jumeirah moskeen. Dubai World Trade Centre ligger 2,1 kilometer unna. Al Jafiliya stasjon ligger 29 minutters gange unna.

       ibis Styles Dubai Jumeira
       ibis Styles Dubai Jumeira

       ibis Styles Dubai Jumeira

       Al Mina Rd, 2nd December Street, Jumeira 1, Dubai
         
        0.0 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet ligger i Dubai og 3 kilometer unna Jumeirah moskeen, Dubai World Trade Centre og Dubai internasjonale konferanse- og utstillingssenter. Dessuten ligger La Mer og La Mer nord-stranden kun 3 kilometer unna.

        Holiday Inn Express Dubai Jumeirah 309 kr
        Holiday Inn Express Dubai Jumeirah

        Holiday Inn Express Dubai Jumeirah

        Jumeirah Road, Dubai
          
         2.0 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet ligger midt i hjertet av Dubai og 3 kilometer unna Jumeirah moskeen, Dubai cruiseterminal og Dubai World Trade Centre. Dessuten ligger La Mer og La Mer nord-stranden kun 3 kilometer unna.