De forente arabiske emirater

Reiseguide
Dubai-ørkenen fasiliteter samt ørkenutsikt og landskap
Kjør rundt i sanddynene på en ørkensafari, overnatt ute under stjernene, dra på middagscruise på en dhow og prut på gull og krydder på tradisjonelle souker.

En reise til De forente arabiske emirater gir deg en krysning av Midtøstens og vestens kultur, der store ørkener står i kontrast til luksuriøse kjøpesentre, eksklusive restauranter og vakre sandstrender. Emiratene består av Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm al-Quwain, Ras al Khaimah og Fujairah. Besøk kjente kjøpesentre og luksushoteller, i tillegg til å oppleve ørkenkultur og historie.

Hovedstaden i Emiratene, Abu Dhabi, er full av historiske severdigheter, slik som Al Ain palassmuseum, Al Jahili-festningen, Al Qattara kunstsenter, den fossilfylte Hili arkeologiske park og Heritage Village (friluftsmuseum), der tradisjonelt håndverk stilles ut. Besøk et kamelmarked. Se arabiaoryx og frittgående eland i Arabisk villdyrpark, eller ta en båttur til Saadiyat-øya for å nyte uberørte strender og flotte resorter.

Oppdag de uvanlige attraksjonene på kjøpesentrene i Dubai, hvor du finner blant annet innendørs skibakker og store akvarier og dyrehager. Lær om historien til Dubai på Al Fahidi-festningen fra 1700-tallet, der du nå finner Dubai museum. Beundre den vakre arkitekturen til Jumeirah-moskeen. Langs Dubai Creek kan du se historiske treskip og bli med på et middagscruise om bord i en dhow. Ta en titt på soukene for å handle tradisjonelt håndverk, håndvevde tepper, krydder og gullsmykker. Spis en rimelig sjømatmiddag på fiskemarkedet, eller prøv flerkulturell gatemat i soukene.

Nyt hete somre og varme vintre på de gylne strendene med klart vann på en reise til De forente arabiske emirater. Det finnes regler for kvinners badetøy på offentlige strender, men på private strender og ved bassenger som eies av hoteller, er vestlig badetøy akseptert.

Dykk ved de fargerike korallrevene med revfisk, haier og skilpadder i Fujairah, som ligger på østkysten. Undersjøiske huler utenfor Dibba og grunne rev og skipsvrak utenfor Abu Dhabi er også populære steder for eventyrlystne dykkere.

Se den fantastiske solnedgangen over ørkenen under en ekspedisjon i sanddynene. Overnatt ute under stjernene, og våkne opp til ferdig frokost mens morgenlyset sprer seg over sanddynene.

Fly til store internasjonale knutepunkt i Abu Dhabi og Dubai, og benytt deg av Emiratenes utmerkede veinettverk for å komme deg rundt.

De forente arabiske emirater – populære byer

Dubai-emiratet som viser by, fjell og bukt eller havn
Dubai
Opplev lokalmiljøet i Dubai. Her kan du se populære severdigheter som Dubai Mall og Gull souk.

Grunner til å reise

  • Burj Al Arab
  • Wild Wadi badeland
  • Mall of the Emirates
Dubai-emiratet som viser tropisk landskap, sandstrand og kyst
Abu Dhabi
Kjent for Strender, Shopping og Sport
Romantiske Abu Dhabi venter på deg, og kan friste med strender, sport, ørkenlandskap og mye mer.

Grunner til å reise

  • Abu Dhabi nasjonale utstillingssenter
  • Ferrari World