Waikiki

Honolulu
Waikiki
Waikiki ligger på den sørlige kysten av Hawaii, og dette nabolaget er internasjonalt kjent for sine vakre strender og gode surfemuligheter.

Reis til Waikiki på storbyferie, området som har fungert som en magnet på surfere i lang tid – lenge før Beach Boys' sang på 60-tallet. Når du drar på ferie til Waikiki, kan du være sikker på at du finner nok av aktiviteter for familien, et pulserende uteliv og mye lokal kultur. Waikiki Beach er det perfekte utgangspunkt for eventyrene dine i Waikiki. Det er vanligvis mye folk på stranden, spesielt når det er litt større bølger om "vinteren". Det er denne stranden de aller fleste forbinder med Hawaii.

Lei et surfebrett og padle ut til bølgene, og du vil fort oppdage at du befinner deg blant profesjonelle surfere. Det er mange gode surfeskoler i området, som passer for alt fra nybegynnere til mer erfarne surfere. Det kan være lurt å bestille seg noen surfetimer, for å få mest mulig ut av opplevelsen. Hvis du er ute etter et alternativ til surfing, kan du prøve deg på en av de andre aktivitetene du finner langs stranden, som snorkling, paraseiling og dykking.

Ta en kort gåtur sørover til Kuhio Beach. Dette er en gyllen sandstrand som ligger skjermet bak en sjøvegg, og det er her du finner Kapahulu Pier. Det er veldig fint å ta en tur ut på moloen ved solnedgang.

Queens Surf Beach ligger i Diamond Head-enden av Waikiki. Dette er et roligere område med en gressplen, som blant annet er perfekt for en piknik eller hvis man bare vil ligge å stirre ut over havet. Mens du er i området kan du besøke Diamond Head State Monument, som ligger midt i et gammelt vulkankrater, som forøvrig er Hawaiis mest kjente landemerke. En av stiene her tar deg med gjennom en 69 meter lang tunnel, til gamle militærbunkere og et stort fyr.

Gå opp Kalakaua Avenue, som går bak Waikiki Beach, til hjertet av området. Langs denne gaten finner du en rekke luksusbutikker og mange av Waikikis eksklusive hoteller, blant annet Royal Hawaiian og Moana Surfrider. Gateartister sørger for liv i gaten, og barene er åpne til langt på morgenen.

Familier bør ta turen innom Honolulu Zoo og Waikiki Aquarium, som er hjem til mer enn 500 arter med dyr og planter. For å komme enda nærmere miljøet under vannet, kan du bestille deg en tur i en ubåt. Denne tar deg med ned til havbunnen, hvor du kan se skipsvrak og eksotiske skapninger.


Populære steder å besøke