Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Götaplatsen

Göteborgs kulturelle knutepunkt er et flott sted å besøke for sightseeing eller for å nyte en kaffe omgitt av noen av byens flotteste bygninger.

Götaplatsen er hovedplassen i Göteborg. Stå foran den fantastiske statuen av Poseidon og peil deg inn med kameraet for å ta det perfekte bildet med Konstmuseets smale buer i bakgrunnen. Snu deg for et helt annet skue: Avenyn med sine flotte butikker og barer. Til høyre og venstre har du noen av Göteborgs vakreste bygninger, som også er verdt å ta bilde av.

Götaplatsen eksisterte allerede som et naturlig samlingspunkt før den ble arkitektonisk designet og brolagt for verdensutstillingen i 1923. Arrangementet var til ære for Göteborgs 300-årsjubileum. Den lyse steinen og den romslige utformingen står pent i stil med de majestetiske bygningene som omgir plassen, som ble bygget i samme tidsrom.

Midt på plassen rager statuen av Poseidon, den greske havguden. Dette landemerket ble skulpturert av Carl Milles, og understreker Göteborgs maritime historie. Kunstverket vender mot den brede, trafikkerte gaten Avenyn, hvor du finner noen av de beste butikkene og barene og den beste kulturelle underholdningen i byen.

Slå deg ned sammen med de innfødte på de lave, brede trappene utenfor Göteborg Konstmuseum, og se på folkemengden en stund. Bak trappen er de høye, smale buene og den gule mursteinsfasaden av Konstmuseet, hvor du finner verker av berømte nordiske malere og europeiske mestere som Monet og Rembrandt. Biblioteket, Stadsteatern og Göteborg Konserthus, hjem til Göteborgs Symfoniker, bidrar alle til å gi Götaplassen en stor klassisk tyngde.

Som byens kulturelle knutepunkt er Götaplassen åsted for flere arrangementer i løpet av året. Det mest kjente arrangementene er kulturfestivalen i august, hvor du kan se mange av Sveriges beste band spille live.

Götaplassen ligger sentralt i Göteborg, og det er enklest å komme hit med trikk, taxi eller til fots fra andre attraksjoner i sentrum. Det er ikke tillatt å parkere på selve plassen, og det kan være dyrt å parkere i parkeringshusene i nærheten.


Guide til Götaplatsen


De beste hotelltilbudene i Götaplatsen

Vis alle de 210 overnattingsstedene i Götaplatsen
Gothia Towers 1 138 kr
Gothia Towers

Gothia Towers

Mässans Gata 24, Göteborg
   
  4.5 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet er familievennlig og ligger i underholdningsområdet i Göteborg, få skritt unna Universeum og Liseberg fornøyelsespark. Dessuten ligger Museum for verdenskultur og Avenyn kun 10 minutter unna. Korsvägen trikkeholdeplass og Liseberg trikkeholdeplass ligger fem minutters gange unna.

  Avalon Hotel 1 242 kr
  Avalon Hotel

  Avalon Hotel

  Kungstorget 9, Göteborg
    
   4.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet ligger i Sentrum og 10 minutters gange unna Kungsgatan og Göteborgs universitet. Dessuten ligger Liseberg fornøyelsespark og Poseidon-statuen kun 2 kilometer unna. Kungsportsplatsen trikkeholdeplass ligger to minutters gange unna, og Grönsakstorget trikkeholdeplass ligger 3 minutters gange unna.

   Clarion Hotel Post, Gothenburg 1 286 kr
   Clarion Hotel Post, Gothenburg

   Clarion Hotel Post, Gothenburg

   Drottningtorget 10, Göteborg
     
    4.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet med et spa ligger i Sentrum og 15 minutters gange unna Dronningens pplass og Nya Ullevi stadion. Dessuten ligger Göteborgs universitet og Scandinavium kun 2 kilometer unna. Göteborgs centralstation og Göteborg (XWL-Göteborg sentralstasjon) ligger to minutter unna til fots.

    Elite Park Avenue Hotel 1 175 kr
    Elite Park Avenue Hotel

    Elite Park Avenue Hotel

    Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
      
     4.5 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet er familievennlig og ligger i underholdningsområdet i Göteborg og få skritt fra Avenyn og Poseidon-statuen. Dessuten ligger Göteborgs universitet og Scandinavium kun 10 minutter unna. Valand trikkeholdeplass og Berzeliigatan trikkeholdeplass ligger fem minutters gange unna.

     Quality Hotel Panorama 931 kr
     Quality Hotel Panorama

     Quality Hotel Panorama

     Eklandagatan 51-53, Göteborg, Vastra Gotaland
       
      3.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet ligger i Sentrum og 10 minutters gange unna Carlanderska sjukhuset og Universeum. Dessuten ligger Liseberg fornøyelsespark og Poseidon-statuen kun 15 minutter unna. Getebergsäng trikkeholdeplass ligger 6 minutters gange unna og Almedal trikkeholdeplass ligger 10 minutters gange unna.

      Clarion Collection Hotel Odin 1 184 kr
      Clarion Collection Hotel Odin

      Clarion Collection Hotel Odin

      Odinsgatan 6, Göteborg
        
       4.0 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet ligger i Sentrum og 10 minutters gange unna Dronningens pplass og Nya Ullevi stadion. Dessuten ligger Liseberg fornøyelsespark og Scandinavium kun 2 kilometer unna. Göteborgs centralstation og Göteborg (XWL-Göteborg sentralstasjon) ligger fem minutters gange unna.

       Olof Wijksgatan, by Anna&Jesper
       Olof Wijksgatan, by Anna&Jesper

       Olof Wijksgatan, by Anna&Jesper

       Olof Wijksgatan 3, Göteborg
         
        4.0 av 5.0 Stjerner

        Dette bed & breakfast-hotellet ligger i Sentrum og 5 minutters gange unna Göteborg byteater og Poseidon-statuen. Dessuten ligger Liseberg fornøyelsespark og Universeum kun 10 minutter unna. Berzeliigatan trikkeholdeplass og Korsvägen trikkeholdeplass ligger fem minutters gange unna.

        Comfort Hotel Goteborg 1 094 kr
        Comfort Hotel Goteborg

        Comfort Hotel Goteborg

        Skeppsbroplatsen 1, Göteborg
          
         3.0 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet ligger i Sentrum og 2 kilometer unna Göta kanal, Göteborgs universitet og Nya Ullevi stadion. Dessuten ligger Liseberg fornøyelsespark og Poseidon-statuen kun 3 kilometer unna. Stenpiren trikkeholdeplass ligger to minutters gange unna, og Domkyrkan trikkeholdeplass ligger 7 minutters gange unna.