Reiserestriksjoner, inkludert karantenekrav, kan være iverksatt i Polen grunnet COVID-19.

GdańskPoland

Utforsk middelaldergater med smale småhus i denne polske havnebyen, som er formet av århundrer med sjøhandel og rollen den spilte under andre verdenskrig.

Reis til Gdańsk, byen som ble verdenskjent som den første kampfronten under andre verdenskrig. Byen er nå stort sett bygd opp igjen, og havnebyen er i dag kjent for sine brosteinsgater, åpne plasser og kafeer.

Gå rundt i gamlebyen for et glimt av Gdańsks middelalderfortid. Hvert kvartal er fylt med smale småhus med røde tak. Gå rundt på de åpne plassene og i de brosteinsbelagte gatene, og se etter små nedløpsrør, som ofte ligner på drager.

Gamlebyen er også stedet hvor du finner Gdańsks landemerker. Gå nord fra Dluga Street, langs Motlawa River, for å finne mammuten Gdańsk Crane. Denne enorme kranen ble bygget på 1300-tallet, og var den kraftigste kranen i Europa under middelalderen. Følg Dluga Street vest for å nå den majestetiske Golden Gate, som opprinnelig ble bygget som en av byens porter, tidlig på 1600-tallet. Mens du er i gamlebyen må du få med deg St. Mary’s Church, som dominerer bybildet i Gdańsk. Ta turen opp i kirkens tårn for en flott utsikt ut over byen.

Utenfor det middelalderske bysenteret, finner du tegn på Gdańsks nyere historie. Westerplatte, en halvøy helt nord i byen, er stedet hvor Hitler startet invasjonen sin av Polen. Den episke kampen som fulgte var det første slaget i andre verdenskrig. Se ruinene av brakkene og det høye minnesmerket, som ble reist til ære for de 180 polske soldatene som i sju dager holdt unna 3500 tyskere.

Om sommeren kan du ta dagsturer med bil eller buss til Krynika Morska. Denne strandbyen ligger en time øst for Gdańsk, på en tynn stripe med land mellom Østersjøen og den store Vistula-lagunen. Sol deg på strendene eller gå langs stiene i skogen, som gir deg flott utsikt ut over Gdańsk-bukta.

Gdańsk ligger langs Polens nordlige kystlinje. Du kan fly eller kjøre til byen, eller ta den fire timer naturskjønne togturen fra Warszawa. Siden hovedattraksjonene i Gdańsk alle ligger i et lite område, trenger du ikke tilgang til bil. Det kan imidlertid være fint å ta små dagsturer ut på landet.

Hvor du bør bo i Gdańsk

De mest populære hotellene i Gdańsk

Q Hotel Grand Cru Gdańsk
Q Hotel Grand Cru Gdańsk
4 out of 5
Ul Rycerska 11-12, Gdansk, Pomerania
Prisen er 352 kr per natt fra 2. feb. til 3. feb.

Dette hotellet ligger i Gdansk sentrum og 15 minutters gange unna Polsk postkontormuseum, Mariakirken og Det gamle rådhuset i Gdánsk. Dessuten ligger Neptuns ...

4.4/5Wonderful! (740 anmeldelser)

"Ryddig og pent på hotellet. Personalet var behjelpelig med de spørsmål man måtte ha. Ingenting å klage på😊"…"

Anmeldelse skrevet 9. mar. 2020

Q Hotel Grand Cru Gdańsk
Hotel Mercure Gdansk Stare Miasto
Hotel Mercure Gdansk Stare Miasto
4 out of 5
Ul. Jana Heweliusza 22, Gdansk, Pomerania
Prisen er 387 kr per natt fra 7. feb. til 8. feb.

Dette hotellet ligger i Gdansk sentrum og 15 minutters gange unna Det gamle rådhuset i Gdánsk, Mariakirken og Gdańsk hovedrådhus. Neptuns fontene ligger 1,1 ...

4.4/5Wonderful! (993 anmeldelser)

"Flott hotell med god beliggenhet. Litt harde senger og kjedelig frokost, ellers veldig bra. Kort vei til alt."…"

Anmeldelse skrevet 6. jan. 2020

Hotel Mercure Gdansk Stare Miasto
Radisson Blu Hotel, Gdansk
Radisson Blu Hotel, Gdansk
5 out of 5
ul. Dlugi Targ 19, Gdansk, Pomerania
Prisen er 616 kr per natt fra 27. jan. til 28. jan.

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Gdansk sentrum og få skritt unna Neptuns fontene og Gdańsk hovedrådhus. Dessuten ligger Det gamle rådhuset i Gdánsk ...

4.6/5Wonderful! (994 anmeldelser)

"Hyggelige ansatte, rent rom, hotellet lå sentralt å fint til."…"

Anmeldelse skrevet 2. mar. 2020

Radisson Blu Hotel, Gdansk
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Gdańsk

Dom & House - Apartments Waterlane
Dom & House - Apartments Waterlane
4 out of 5
ul. Szafarnia 11, Gdansk, Pomerania
Prisen er 401 kr per natt fra 24. jan. til 25. jan.

Dette leilighetshotellet ligger i Gdansk sentrum og 10 minutters gange unna Gdańsk marina, Neptuns fontene og Gdańsk hovedrådhus. Dessuten ligger Mariakirken ...

4.2/5Excellent! (303 anmeldelser)

"Alright place, good price and in distance to the most important places in Old Town."…"

Anmeldelse skrevet 12. des. 2019

Dom & House - Apartments Waterlane
Grano Apartments
Grano Apartments
4 out of 5
ul. Jaglana 4, Gdansk
Prisen er 610 kr per natt fra 7. feb. til 8. feb.

Dette leilighetshotellet med et spa ligger i Gdansk sentrum og 10 minutters gange unna Den kongelige vei og Neptuns fontene. Dessuten ligger Gdańsk hovedrådhus ...

4.3/5Excellent! (597 anmeldelser)
Bosted i nærheten av gamlebyen i Gdansk

"Vi var 3 grupper som reiste på tur sammen, alle hadde sin egen "leilighet" med god plass, nok soveplasser, kjøkkenkrok, godt utstyrt stue med sofa, bord og tv (polsk). Det var veldig rent og pent med delikat innredning. Alle leiligheter hadde egen balkong. Godt med håndklær. Den ene av leilighetene ..."…"

Anmeldelse skrevet 7. mar. 2020

Grano Apartments
ELITE APARTMENTS Tre Mare Residence
ELITE APARTMENTS Tre Mare Residence
3.5 out of 5
Jelitkowska 75, Gdansk
Prisen er 359 kr per natt fra 1. feb. til 2. feb.

Denne leiligheten ligger i Jelitkowo og 10 minutters gange unna Jelitkowo strand og Sopot strand. Dessuten ligger Sopot molo og Aquapark Sopot kun 5 kilometer ...

4.3/5Excellent! (3 anmeldelser)
okay

"wszystko okay , może trochę za małe mieszkanie"…"

Anmeldelse skrevet 24. sep. 2020

ELITE APARTMENTS Tre Mare Residence
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Gdańsk

Populære aktiviteter i Gdańsk

Byer nær Gdańsk