Gdańsk

Reiseguide
Gdánsk kran som viser elv eller bekk

Utforsk middelaldergater med smale småhus i denne polske havnebyen, som er formet av århundrer med sjøhandel og rollen den spilte under andre verdenskrig.

Reis til Gdańsk, byen som ble verdenskjent som den første kampfronten under andre verdenskrig. Byen er nå stort sett bygd opp igjen, og havnebyen er i dag kjent for sine brosteinsgater, åpne plasser og kafeer.

Gå rundt i gamlebyen for et glimt av Gdańsks middelalderfortid. Hvert kvartal er fylt med smale småhus med røde tak. Gå rundt på de åpne plassene og i de brosteinsbelagte gatene, og se etter små nedløpsrør, som ofte ligner på drager.

Gamlebyen er også stedet hvor du finner Gdańsks landemerker. Gå nord fra Dluga Street, langs Motlawa River, for å finne mammuten Gdańsk Crane. Denne enorme kranen ble bygget på 1300-tallet, og var den kraftigste kranen i Europa under middelalderen. Følg Dluga Street vest for å nå den majestetiske Golden Gate, som opprinnelig ble bygget som en av byens porter, tidlig på 1600-tallet. Mens du er i gamlebyen må du få med deg St. Mary’s Church, som dominerer bybildet i Gdańsk. Ta turen opp i kirkens tårn for en flott utsikt ut over byen.

Utenfor det middelalderske bysenteret, finner du tegn på Gdańsks nyere historie. Westerplatte, en halvøy helt nord i byen, er stedet hvor Hitler startet invasjonen sin av Polen. Den episke kampen som fulgte var det første slaget i andre verdenskrig. Se ruinene av brakkene og det høye minnesmerket, som ble reist til ære for de 180 polske soldatene som i sju dager holdt unna 3500 tyskere.

Om sommeren kan du ta dagsturer med bil eller buss til Krynika Morska. Denne strandbyen ligger en time øst for Gdańsk, på en tynn stripe med land mellom Østersjøen og den store Vistula-lagunen. Sol deg på strendene eller gå langs stiene i skogen, som gir deg flott utsikt ut over Gdańsk-bukta.

Gdańsk ligger langs Polens nordlige kystlinje. Du kan fly eller kjøre til byen, eller ta den fire timer naturskjønne togturen fra Warszawa. Siden hovedattraksjonene i Gdańsk alle ligger i et lite område, trenger du ikke tilgang til bil. Det kan imidlertid være fint å ta små dagsturer ut på landet.

Discover neighborhoods in Gdańsk

Radisson Hotel & Suites, Gdansk
Radisson Hotel & Suites, Gdansk
4 out of 5
Chmielna 10-25, Gdansk
Dette hotellet med et spa ligger i Gdansk sentrum, 0,1 kilometer unna Brama Zielona (Den grønne porten) og 1,1 kilometer unna Det gamle rådhuset i Gdánsk. Dessuten ...
4.6/5 Wonderful! (464 anmeldelser)
"Perfekt beliggenhet. Flott rom."

Anmeldelse skrevet 12. okt. 2021

Radisson Hotel & Suites, Gdansk
Radisson Blu Hotel, Gdansk
Radisson Blu Hotel, Gdansk
5 out of 5
ul. Dlugi Targ 19, Gdansk, Pomerania
Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Gdansk sentrum og få skritt unna Neptuns fontene og Gdańsk hovedrådhus. Dessuten ligger Det gamle rådhuset i Gdánsk ...
4.6/5 Wonderful! (954 anmeldelser)
Perfekt beliggenhet.
"Flott hotel, rent og pent.Store fine rom. Bra frokost, litt trangt kanskje. Perfekt beliggenhet og hyggelig personale."

Anmeldelse skrevet 4. sep. 2021

Radisson Blu Hotel, Gdansk
Fama Residence
Fama Residence
3.5 out of 5
Dluga 81/83, Gdansk, pomorskie
Dette hotellet ligger i Gdansk sentrum og 5 minutters gange unna Gdańsk hovedrådhus og Neptuns fontene. Dessuten ligger Det gamle rådhuset i Gdánsk og Gdańsk ...
4.6/5 Wonderful! (233 anmeldelser)
Bra og sentralt
"Fint og meget sentralt hotell! Gangavstand til det meste. Enkel men god frokost, hyggelig og hjelpsomme ansatte. Under 5 min å gå til atort kjøpesenter"

Anmeldelse skrevet 26. aug. 2021

Fama Residence
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
NORDBYHUS Apartamenty Chmielna Park
NORDBYHUS Apartamenty Chmielna Park
4 out of 5
ul. Chmielna 71, Gdansk
Denne leiligheten ligger i Gdansk sentrum, 0,6 kilometer unna Nasjonalmuseet i Gdansk og 1,6 kilometer unna Det gamle rådhuset i Gdánsk. Dessuten ligger Den ...
4.7/5 Exceptional! (178 anmeldelser)
"Fin leilighet med sentral beliggenhet. Rolig område med matbutikk, alko spot og kafeer rett utenfor. Ca 5-10 min gange til sentrum. Vi hadde glemt å gi beskjed om ankomst før vi sto utenfor døren. Tok ikke mer en 5 minutter før vi ble møtt av en hyggelig mann som viste oss veien inn til ..."

Anmeldelse skrevet 12. feb. 2020

NORDBYHUS Apartamenty Chmielna Park
Dom & House - Apartments Waterlane
Dom & House - Apartments Waterlane
4 out of 5
ul. Szafarnia 11, Gdansk, Pomerania
Dette leilighetshotellet ligger i Gdansk sentrum, 0,2 kilometer unna Gdańsk marina og 1,3 kilometer unna Det gamle rådhuset i Gdánsk. Dessuten ligger Brama Zielona ...
4.2/5 Very Good! (307 anmeldelser)
"Alright place, good price and in distance to the most important places in Old Town."

Anmeldelse skrevet 12. des. 2019

Dom & House - Apartments Waterlane
Grano Apartments Nowa Motława
Grano Apartments Nowa Motława
4 out of 5
ul. Jaglana 4, Gdansk
Dette leilighetshotellet med et spa ligger i Gdansk sentrum, 0,6 kilometer unna Den kongelige vei og 1,6 kilometer unna Det gamle rådhuset i Gdánsk. Dessuten ...
4.3/5 Excellent! (601 anmeldelser)
Bosted i nærheten av gamlebyen i Gdansk
"Vi var 3 grupper som reiste på tur sammen, alle hadde sin egen "leilighet" med god plass, nok soveplasser, kjøkkenkrok, godt utstyrt stue med sofa, bord og tv (polsk). Det var veldig rent og pent med delikat innredning. Alle leiligheter hadde egen balkong. Godt med håndklær. Den ene av leilighetene ..."

Anmeldelse skrevet 7. mar. 2020

Grano Apartments Nowa Motława
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Gdańsk

Byer nær Gdańsk