Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Fredrikstad
Reiseguide

Fredrikstad

Fredrikstad er Østfolds største og kanskje hyggeligste by, og kalles ofte for ”Plankebyen”. Fredrikstad er blant annet kjent for sin flotte gamleby.

Fredrikstad ligger ved foten av elva Glomma, der den renner ut i Oslofjorden. En reise til Fredrikstad kan anbefales på det varmeste, enten som en weekendtur eller en liten ferie i eget land. På en reise til Fredrikstad kan du kose deg byliv og shopping, eller slappe av og nyte den historiske Gamlebyen.

Navnet ”Plankebyen” kommer fra den gang byen var en av de viktigste havnene for norsk trelast. Den dag i dag setter elven Glomma sitt preg på Fredrikstad, med den nye byen beliggende vest for elva, og Gamlebyen i øst. For å komme fra den ene til den andre siden kan du ta Norges minste og hyggeligste ferge, Gamlebyferga. Den går fra Cicignon i nybyen til hjertet av Gamlebyen, og best av alt: den er gratis! Hele turen over elva tar under to minutter.

Gamlebyen i Fredrikstad ble grunnlagt i 1567, og den flotte Fredrikstad festning stammer fra rundt 1660. Dette er i dag Nord-Europas best bevarte festningsområde, og her kan du drømme deg tilbake mange hundre år i tid mens du ser deg rundt på området, og utforsker festningsvollene og de svært godt bevarte gamle bygningene. For å få et innblikk i den spennende historien bør du også besøke museet inne på festningen.

Besøk noen av de hyggelige kafeene og bakeriene i gamlebyen. Her er det også små gallerier og håndverksbutikker hvor du kan kjøpe lokal kunst. Besøk den gamle restauranten og puben Major-Stuen, et yndet tilholdssted både for lokalbefolkning og tilreisende i mange år. Så tar du selvsagt den søte, lille fergen tilbake hvis du bor i nybyen.

I Nybyen finner du et rikt utvalg av både kafeer, butikker og kulturinstitusjoner. Sjekk om det er noen lokale kulturbegivenheter under oppholdet ditt. Fredrikstad er dessuten en levende sommerby med fine uteserveringer, badesteder og morsomme sommerrevyer. Er du glad i fotball, bør du besøke Fotballmuseet på Nye Fredrikstad Stadion.

En weekendtur til Fredrikstad byr på gammelt og nytt, historie og moderne byliv hånd i hånd, fotball og kultur, elv og hav – med andre ord noe for en hver besøkende.

Discover neighborhoods in Fredrikstad

Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstad
Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstad
3 out of 5
16 Torsnesveien, Fredrikstad, Østfold
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 744 kr per natt fra 18. mai til 18. mai
Dette gjestehuset ligger i Fredrikstad og 10 minutters gange unna Kongsten fort og Østre Fredrikstad kirke. Oslofjorden ligger 24,4 kilometer unna. Fredrikstad ...
3.9/5Very Good! (51 anmeldelser)
Trivelig betjening finnes!!!
"Alt på stell for oss som har en innekatt med oss. Trivelig betjening som tok oss i mot. Anbefales."

Anmeldelse skrevet 27. nov. 2020

Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstad
Magasinet
Magasinet
3 out of 5
Mindre-alvs vei 9, Fredrikstad
Prisen er 1 250 kr per natt fra 19. mai til 19. mai
Dette bed & breakfast-hotellet ligger i Fredrikstad og 10 minutters gange unna Gamlebyen Geit Og Fjærkreavlslag, Østre Fredrikstad kirke og Gamlebyen Modelljernbanesenter. ...
3.6/5Good! (25 anmeldelser)
Koselig sted med historie
"Hyggelig å bo i et historisk hus som dette! Det innebærer selvfølgelig noen kompromisser. Det som ikke var så fint var renholdet. Selv om huset er gammelt, trenger man ikke spindelvev og støv mange plasser! Ellers en fin plass med ro og fred og nærhet til byen!"

Anmeldelse skrevet 17. aug. 2020

Magasinet
Scandic City
Scandic City
3 out of 5
Gunnar Nilsen Gate 9, Fredrikstad
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 325 kr per natt fra 18. mai til 18. mai
Dette hotellet med golfmuligheter ligger i Fredrikstad og 3 kilometer unna Gamlebyen Modelljernbanesenter, Gamle Fredrikstad Golfklubb og Kongsten fort. Dessuten ...
3.9/5Good! (642 anmeldelser)
"Dårlige madrasser og manglet glass på rommet."

Anmeldelse skrevet 3. feb. 2021

Scandic City
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
3 Roms Overnatting i Gressvik
3 Roms Overnatting i Gressvik
Vikanevn., Fredrikstad, Viken
Denne leiligheten ligger i Fredrikstad og 2 kilometer unna Mærrapanna, Slevikstranda og Andersenslippen. Dessuten ligger Buvikstranda og Oslofjorden kun 3 kilometer ...
3 Roms Overnatting i Gressvik
Valhalla Apartment Hotel
Valhalla Apartment Hotel
3.5 out of 5
Valhalls gate 3, Fredrikstad, Østfold
Denne leiligheten ligger i Fredrikstad og 0,9 kilometer unna Nye Fredrikstad stadion. Fredrikstad togstasjon ligger 18 minutters gange unna.
Valhalla Apartment Hotel
Near Trainstation and Centrum
Near Trainstation and Centrum
Hjalmar Bjørges vei 67, Fredrikstad, Viken
Denne leiligheten ligger i Fredrikstad og 2 kilometer unna Stiftelsen Litteraturhuset i Fredrikstad, Gamlebyen Geit Og Fjærkreavlslag og Østre Fredrikstad kirke. ...
5/5Exceptional! (1 anmeldelse)
Koselig sted
"Alt fra booking, til avreise gikk på skinner. Veldig fornøyd, og kan anbefale dette stedet til andre."

Anmeldelse skrevet 25. aug. 2019

Near Trainstation and Centrum
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Fredrikstad

Byer nær Fredrikstad