Fredrikstad

Reiseguide
Fredrikstad

Fredrikstad er Østfolds største og kanskje hyggeligste by, og kalles ofte for ”Plankebyen”. Fredrikstad er blant annet kjent for sin flotte gamleby.

Fredrikstad ligger ved foten av elva Glomma, der den renner ut i Oslofjorden. En reise til Fredrikstad kan anbefales på det varmeste, enten som en weekendtur eller en liten ferie i eget land. På en reise til Fredrikstad kan du kose deg byliv og shopping, eller slappe av og nyte den historiske Gamlebyen.

Navnet ”Plankebyen” kommer fra den gang byen var en av de viktigste havnene for norsk trelast. Den dag i dag setter elven Glomma sitt preg på Fredrikstad, med den nye byen beliggende vest for elva, og Gamlebyen i øst. For å komme fra den ene til den andre siden kan du ta Norges minste og hyggeligste ferge, Gamlebyferga. Den går fra Cicignon i nybyen til hjertet av Gamlebyen, og best av alt: den er gratis! Hele turen over elva tar under to minutter.

Gamlebyen i Fredrikstad ble grunnlagt i 1567, og den flotte Fredrikstad festning stammer fra rundt 1660. Dette er i dag Nord-Europas best bevarte festningsområde, og her kan du drømme deg tilbake mange hundre år i tid mens du ser deg rundt på området, og utforsker festningsvollene og de svært godt bevarte gamle bygningene. For å få et innblikk i den spennende historien bør du også besøke museet inne på festningen.

Besøk noen av de hyggelige kafeene og bakeriene i gamlebyen. Her er det også små gallerier og håndverksbutikker hvor du kan kjøpe lokal kunst. Besøk den gamle restauranten og puben Major-Stuen, et yndet tilholdssted både for lokalbefolkning og tilreisende i mange år. Så tar du selvsagt den søte, lille fergen tilbake hvis du bor i nybyen.

I Nybyen finner du et rikt utvalg av både kafeer, butikker og kulturinstitusjoner. Sjekk om det er noen lokale kulturbegivenheter under oppholdet ditt. Fredrikstad er dessuten en levende sommerby med fine uteserveringer, badesteder og morsomme sommerrevyer. Er du glad i fotball, bør du besøke Fotballmuseet på Nye Fredrikstad Stadion.

En weekendtur til Fredrikstad byr på gammelt og nytt, historie og moderne byliv hånd i hånd, fotball og kultur, elv og hav – med andre ord noe for en hver besøkende.

Discover neighborhoods in Fredrikstad

Scandic City
Scandic City
3 out of 5
Gunnar Nilsen Gate 9, Fredrikstad, 1607
Prisen er 1 225 kr per natt fra 22. mai til 23. mai
Hvis du bor på dette hotellet med golfmuligheter i Fredrikstad, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og ...
3,9/5 Very Good! (783 anmeldelser)
"Meget god service. Ble møtt av en blid og vennlig dame i respsjonen. Rommene var bra. I motsetning til mange andre kalde hotellrom rundt omkring - var det godt og varmt :) Kommer gjerne tilbake :)"

Anmeldelse skrevet 30. des. 2021

Scandic City
Magasinet
Magasinet
3 out of 5
Mindre-alvs vei 9, Fredrikstad, 1672
Prisen er 1 230 kr per natt fra 22. mai til 23. mai
Hvis du bor på dette bed & breakfast-hotellet i Fredrikstad, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og ...
3,7/5 Good! (40 anmeldelser)
Helt grei overnatting til helt grei pris :)
"Jeg er veldig fornøyd med at beskrivelse, tilstand og pris stemte så godt overens. Minus for bråkete dørkodesystem (mitt rom var nærmest utgangsdøren), pluss for kommunikasjon og muligheten til å ta passasjerferge til sentrum!"

Anmeldelse skrevet 27. sep. 2021

Magasinet
Quality Hotel Fredrikstad
Quality Hotel Fredrikstad
3.5 out of 5
Nygaten 2-6, Fredrikstad, 1607
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 669 kr per natt fra 16. jun. til 17. jun.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Fredrikstad, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), ...
4,2/5 Excellent! (700 anmeldelser)
"Sentralt og fint hotell"

Anmeldelse skrevet 27. nov. 2021

Quality Hotel Fredrikstad
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Fantastisk 130m2 leilighet ved elvepromenaden
Fantastisk 130m2 leilighet ved elvepromenaden
Fredrikstad, Viken
Du kan bo i denne leiligheten under turen til Fredrikstad. Stedet har blant annet 2 bad og 2 soverom. Populære severdigheter som Stiftelsen Litteraturhuset i ...
Fantastisk 130m2 leilighet ved elvepromenaden
Fredrikstad  sentrum
Fredrikstad sentrum
3.5 out of 5
5 Frydenberggata, Fredrikstad, Østfold, 1608
Hvis du bor i denne ferieboligen i Fredrikstad, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og griller. Populære ...
Fredrikstad sentrum
Cozy, smaal house Fredrikstad-Sarpsborg
Cozy, smaal house Fredrikstad-Sarpsborg
Fredrikstad, Viken
Du kan bo i denne ferieboligen under turen til Fredrikstad. Stedet har blant annet 2 soverom. Populære severdigheter som Samhold og Rostadneset ligger dessuten ...
Cozy, smaal house Fredrikstad-Sarpsborg
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Byer nær Fredrikstad