Norge kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

FredrikstadNorway

Fredrikstad er Østfolds største og kanskje hyggeligste by, og kalles ofte for ”Plankebyen”. Fredrikstad er blant annet kjent for sin flotte gamleby.

Fredrikstad ligger ved foten av elva Glomma, der den renner ut i Oslofjorden. En reise til Fredrikstad kan anbefales på det varmeste, enten som en weekendtur eller en liten ferie i eget land. På en reise til Fredrikstad kan du kose deg byliv og shopping, eller slappe av og nyte den historiske Gamlebyen.

Navnet ”Plankebyen” kommer fra den gang byen var en av de viktigste havnene for norsk trelast. Den dag i dag setter elven Glomma sitt preg på Fredrikstad, med den nye byen beliggende vest for elva, og Gamlebyen i øst. For å komme fra den ene til den andre siden kan du ta Norges minste og hyggeligste ferge, Gamlebyferga. Den går fra Cicignon i nybyen til hjertet av Gamlebyen, og best av alt: den er gratis! Hele turen over elva tar under to minutter.

Gamlebyen i Fredrikstad ble grunnlagt i 1567, og den flotte Fredrikstad festning stammer fra rundt 1660. Dette er i dag Nord-Europas best bevarte festningsområde, og her kan du drømme deg tilbake mange hundre år i tid mens du ser deg rundt på området, og utforsker festningsvollene og de svært godt bevarte gamle bygningene. For å få et innblikk i den spennende historien bør du også besøke museet inne på festningen.

Besøk noen av de hyggelige kafeene og bakeriene i gamlebyen. Her er det også små gallerier og håndverksbutikker hvor du kan kjøpe lokal kunst. Besøk den gamle restauranten og puben Major-Stuen, et yndet tilholdssted både for lokalbefolkning og tilreisende i mange år. Så tar du selvsagt den søte, lille fergen tilbake hvis du bor i nybyen.

I Nybyen finner du et rikt utvalg av både kafeer, butikker og kulturinstitusjoner. Sjekk om det er noen lokale kulturbegivenheter under oppholdet ditt. Fredrikstad er dessuten en levende sommerby med fine uteserveringer, badesteder og morsomme sommerrevyer. Er du glad i fotball, bør du besøke Fotballmuseet på Nye Fredrikstad Stadion.

En weekendtur til Fredrikstad byr på gammelt og nytt, historie og moderne byliv hånd i hånd, fotball og kultur, elv og hav – med andre ord noe for en hver besøkende.

Hvor du bør bo i Fredrikstad

Gamlebyen, Fredrikstad, Viken, Norge

Gamlebyen

Både interessante museer og historiske steder står på menyen i Gamlebyen. Du bør også sette av tid til å få med deg Gamlebyen Modelljernbanesenter og Østre Fredrikstad kirke.

Gamlebyen

De mest populære hotellene i Fredrikstad

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Quality Hotel Fredrikstad
Quality Hotel Fredrikstad
3.5 out of 5
Nygaten 2-6, Fredrikstad
Prisen er 1 200 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Fredrikstad og 15 minutters gange unna Stiftelsen Litteraturhuset i Fredrikstad og Nye Fredrikstad stadion. Dessuten ...

4.3/5Excellent! (404 anmeldelser)

"Rent og fint rom, god seng og hyggelige ansatte som yter god service. Kort vei til brygga, enkel parkering i P-hus."…"

Anmeldelse skrevet 31. jul. 2020

Quality Hotel Fredrikstad
Scandic City
Scandic City
3 out of 5
Gunnar Nilsen Gate 9, Fredrikstad
Prisen er 1 145 kr per natt

Dette hotellet med golfmuligheter ligger i Fredrikstad og 3 kilometer unna Gamlebyen Modelljernbanesenter, Gamle Fredrikstad Golfklubb og Kongsten fort. Dessuten ...

3.9/5Good! (540 anmeldelser)

"Ikke la den kjedelige fasaden lure deg. Dette var et helt flott hotell men super beliggenhet."…"

Anmeldelse skrevet 9. aug. 2020

Scandic City
Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstad
Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstad
3 out of 5
16 Torsnesveien, Fredrikstad, Østfold
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 805 kr per natt

Dette gjestehuset ligger i Fredrikstad og 10 minutters gange unna Kongsten fort og Østre Fredrikstad kirke. Oslofjorden ligger 17 kilometer unna. Fredrikstad ...

3.9/5Very Good! (27 anmeldelser)

"Grei overnatting men passer vel best for barne familier, da det var masse aktiviteter rundt området,"…"

Anmeldelse skrevet 24. jul. 2020

Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstad

Populære steder å besøke i Fredrikstad

Fredrikstad Museum
Bilde av Fredrikstad Museum

Fredrikstad Museum

Sørg for å sette av tid til de artige utstillingene i Fredrikstad Museum, et museum med en spennende bakgrunn, under turen din til Fredrikstad. Stedet har en fornøyelsespark og vannparker du bør sette av tid til.

Anmeldelser av Fredrikstad

4

Populært reisemål

5 - Fantastisk
2
5 - Fantastisk 20%
4 - Bra
6
4 - Bra 60%
3 - OK
2
3 - OK 20%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

11. aug. 2019

Flott by og alle vi kom i kontakt med var veldig hyggelige.

Byer nær Fredrikstad

Sarpsborg som viser hage

Sarpsborg