Flåm

Reiseguide
Flåm
Opplev spektakulær norsk natur langs fjorder og i bratte fjell. Her finner du mye av det beste Norge kan by på.

Ved å legge en ferie til Flåm kan du velge mellom mange fine turstier og oppsøke utsiktspunktene som lar deg skue ut over fjorden. Du kan oppleve aktiviteter på fjorden og ta toget på Norges bratteste toglinje. Her får du altså en god, gammeldags norsk ferietur!

Flåm ligger innerst i Aurlandsfjorden i Sogn og Fjordane og er Norges femte største cruisehavn. Dette er en liten bygd som ikke har mer enn omlag 400 fastboende, men hvert år strømmer det over 450 000 turister hit. I Flåm har du et godt utgangspunkt for å nyte både fjord og fjell, og oppleve tradisjonsrik norsk natur.

Ta en tur og se på Brekkefossen eller Kjosfossen, eller velg en av de mange turstiene i området. Fra utsiktspunktet Stegastein får du en flott utsikt over fjorden. Du kan tilbringe en stund i Flåmsbanemuseet for å lære mer om utbyggingen av denne spesielle togstrekningen. Eller dra på en utflukt på Nærøyfjorden som er ett av Verdens kultur- og naturarvsteder.

Her kan du velge mellom både korte og lange turer, så enten du er på tur med familien og små barn eller med vennegjengen, vil du finne en utflukt som passer nettopp deg. Ikke glem å ta en tur på den berømte Flåmsbanen når du først er her. Hvis du legger turen til Flåm i turistsesongen, må du være forberedt på at det kan være ganske mange mennesker her.

Den letteste måten å reise til Flåm på er å kjøre bil. Europavei 16 som går fra Oslo til Bergen, går gjennom Flåm. I sommersesongen går det også en ekspressbåt fra Bergen til Flåm, som tar omtrent fem og en halv time. Nærmeste flyplass er Sogndal lufthavn som ligger omlag 70 km fra Flåm. Hvis du velger å ta toget, tar du dette til Myrdal stasjon hvor du bytter til Flåmsbanen som tar deg det siste stykket ned til Flåm.

Ofte kan en ferietur her hjemme være vel så spennende som en utenlandstur. En helgetur til Flåm kan i alle fall by på mange fine opplevelser og nye erfaringer.

Heimly
Heimly
3 out of 5
Vikjavegen 15, Aurland
Prisen er 3 240 kr per natt fra 31. mai til 1. jun.
3 240 kr
per natt
31. mai–1. jun.
Hvis du bor på dette pensjonatet i Flåm, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og ...
9/10 Wonderful! (104 anmeldelser)
Ok pensjonat for ei natt.
"Trivelig pensjonat nede ved fjorden i Flåm. Små rom. Sengene var litt for smale, men gode. Torskemiddagen var ok, men ikke mer. Etter norsk tradisjon bør torsk serveres med poteter, det manglet. Ok frokost. Ut ifra pris og hva vi fikk, i overkant dyrt."

Anmeldelse skrevet 27. mai 2024

Heimly