Billige flybilletter til Flåm

Fly til Flåm

Flyvninger til Flåm

Flåm er en naturskjønn bygd i Sogn og Fjordane, og den ligger idyllisk til helt innerst i den fantastiske Aurlandsfjorden. Som du sikkert skjønner nå, er det naturopplevelsene som trekker turister til Flåm. Bratte fjellvegger og en fantastiske fjord er en uslåelig kombinasjon – spesielt om sommeren. Det er relativt enkelt å komme seg til Flåm, selv om du må kjøre et stykke fra flyplassen. Hvis du har planer om å fly til Flåm, er det nemlig Sogndal lufthamn, Haukåsen som er den nærmeste flyplassen. Når du har bestemt deg for å kjøpe flybilletter, bør du benytte deg av søkeverktøyet på Expedia.no for å finne et billig fly til Flåm. Med verktøyet finner du enkelt billige flybilletter, i tillegg til at du kan spare penger på å bestille leiebil og hotell i Flåm samtidig – penger du i stedet kan bruke på en sightseeingtur på fjorden!

Når du skal reise til Flåm, bør du undersøke et par ting før du bestiller. Det er nemlig begrenset med flyvninger til Sogndal, og du kommer deg bare dit direkte fra Oslo, Bergen og Sandane. Dersom du ikke bor i nærheten av noen av disse flyplassen og det blir veldig dyrt med mellomlanding, er et alternativ å fly til Bergen lufthavn, Flesland. Vær imidlertid oppmerksom på at kjøreturen da blir på hele fire timer fra flyplassen til Flåm. Du vil imidlertid få sett mye flott natur i løpet av turen, og kan blant annet stoppe i Voss, som er kjent for blant annet Ekstremsportveko.

Flotte opplevelser i Flåm

Den mest populære attraksjonen i Flåm, er selvsagt fjordsafari. Fjorden er det som gjør Flåm til et så attraktivt sted som det er, og på fjordsafari får du sett fjorden fra sin aller beste side. Flåmsbana, en jernbanestrekningen som er verdenskjent for sin skjønnhet, bør du også få med deg. Togstrekningen er bare 20 km, men har en stigning på hele 900 meter. Blant tunellene toget kjører gjennom, er en tunell som går i spiral inne i fjellet.

Flyreiser til Flåm fra flyplasser i Norge

Dersom du er så heldig å bo i nærheten av Bergen eller Sandane, er ikke flyturen til Sogndal spesielt lang. Selve flyvningen tar bare 30–45 minutter, og fra Bergen er det er flere avganger daglig fra disse flyplassene. Fra Oslo er imidlertid flytiden som oftest på rundt 1 time og 45 minutter, noe som skyldes at strekningen stort sett flys av Widerøes propellfly.

Sogndal lufthamn, Haukåsen

Haukåsen er ikke en spesielt stor flyplass, og går under betegnelsen kortbaneflyplass. Den har bare de aller mest nødvendige fasiliteter, som hittegodskontor og trådløst Internett. Det er ingen restauranter eller butikker på flyplassen, så du får ikke kjøpt deg noe mat på flyplassen.

Fra flyplassen til Flåm er det 70 km, en strekning du tilbakelegger på omtrent 1 time og 30 minutter med bil. Siden den samme strekningen fort kan ta opptil fire timer med buss, velger mange som skal ha leiebil i Flåm og hente denne i Sogndal, så de kan kjøre strekningen for egen maskin.

Ofte stilte spørsmål