Billige flybilletter til Flåm

Billige flyreiser til Flåm

Prisene var tilgjengelige i løpet av de 7 siste dagene og begynte på 627 kr for enveisflyvninger og 1 254 kr for tur-retur i den spesifiserte perioden. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Widerøe
Widerøe
Widerøe
Widerøe
Widerøe

Fly til Flåm

Flyvninger til Flåm

Flåm er en naturskjønn bygd i Sogn og Fjordane, og den ligger idyllisk til helt innerst i den fantastiske Aurlandsfjorden. Som du sikkert skjønner nå, er det naturopplevelsene som trekker turister til Flåm. Bratte fjellvegger og en fantastiske fjord er en uslåelig kombinasjon – spesielt om sommeren. Det er relativt enkelt å komme seg til Flåm, selv om du må kjøre et stykke fra flyplassen. Hvis du har planer om å fly til Flåm, er det nemlig Sogndal lufthamn, Haukåsen som er den nærmeste flyplassen. Når du har bestemt deg for å kjøpe flybilletter, bør du benytte deg av søkeverktøyet på Expedia.no for å finne et billig fly til Flåm. Med verktøyet finner du enkelt billige flybilletter, i tillegg til at du kan spare penger på å bestille leiebil og hotell i Flåm samtidig – penger du i stedet kan bruke på en sightseeingtur på fjorden!

Når du skal reise til Flåm, bør du undersøke et par ting før du bestiller. Det er nemlig begrenset med flyvninger til Sogndal, og du kommer deg bare dit direkte fra Oslo, Bergen og Sandane. Dersom du ikke bor i nærheten av noen av disse flyplassen og det blir veldig dyrt med mellomlanding, er et alternativ å fly til Bergen lufthavn, Flesland. Vær imidlertid oppmerksom på at kjøreturen da blir på hele fire timer fra flyplassen til Flåm. Du vil imidlertid få sett mye flott natur i løpet av turen, og kan blant annet stoppe i Voss, som er kjent for blant annet Ekstremsportveko.

Flotte opplevelser i Flåm

Den mest populære attraksjonen i Flåm, er selvsagt fjordsafari. Fjorden er det som gjør Flåm til et så attraktivt sted som det er, og på fjordsafari får du sett fjorden fra sin aller beste side. Flåmsbana, en jernbanestrekningen som er verdenskjent for sin skjønnhet, bør du også få med deg. Togstrekningen er bare 20 km, men har en stigning på hele 900 meter. Blant tunellene toget kjører gjennom, er en tunell som går i spiral inne i fjellet.

Flyreiser til Flåm fra flyplasser i Norge

Dersom du er så heldig å bo i nærheten av Bergen eller Sandane, er ikke flyturen til Sogndal spesielt lang. Selve flyvningen tar bare 30–45 minutter, og fra Bergen er det er flere avganger daglig fra disse flyplassene. Fra Oslo er imidlertid flytiden som oftest på rundt 1 time og 45 minutter, noe som skyldes at strekningen stort sett flys av Widerøes propellfly.

Sogndal lufthamn, Haukåsen

Haukåsen er ikke en spesielt stor flyplass, og går under betegnelsen kortbaneflyplass. Den har bare de aller mest nødvendige fasiliteter, som hittegodskontor og trådløst Internett. Det er ingen restauranter eller butikker på flyplassen, så du får ikke kjøpt deg noe mat på flyplassen.

Fra flyplassen til Flåm er det 70 km, en strekning du tilbakelegger på omtrent 1 time og 30 minutter med bil. Siden den samme strekningen fort kan ta opptil fire timer med buss, velger mange som skal ha leiebil i Flåm og hente denne i Sogndal, så de kan kjøre strekningen for egen maskin.

Ofte stilte spørsmål

Hva heter flyplassen i Flåm?
Det finnes bare én flyplass i denne byen, og det er Sogndal (SOG-Haukåsen).
Hvor langt er det til Sogndal (SOG-Haukåsen) fra sentrum av Flåm?
Reisen mellom Sogndal (SOG-Haukåsen) og sentrum av Flåm er forholdsvis lang. Du må reise 35 km før du kan sjekke inn på overnattingsstedet i byen.
Kan jeg fly til Flåm nå?
Tar du en titt på vår reiserådside for COVID-19, finner du nyttig informasjon om reiserestriksjonene som gjelder for Flåm, før flyet letter. Der legges det ut informasjon om alt fra karantenekrav til råd fra helsemyndighetene, så du skal være oppdatert.
Hvor kan jeg få mer informasjon om hvordan jeg endrer eller avbestiller flyreisen min til Flåm?
For mer informasjon om hvordan du endrer eller avbestiller flyreisen din til Flåm, gå til kundeserviceportalen.
Hvordan finner jeg billige flyreiser til Flåm med fleksible regler for endring?
Mange flyselskaper gir deg muligheten til å endre flyreisen uten å måtte betale et gebyr. Det eneste du betaler, er mellomlegget mellom den opprinnelige flyreisen og den nye flyreisen du velger. Når du søker etter flyreiser til Flåm, kan du velge filteret <<Ingen gebyrer for endring>>.
Hvilken flyplass er det best å reise til i Flåm?
Når du passerer gjennom utgangen på Sogndal (SOG-Haukåsen), begynner opplevelsen i Flåm. Byens hovedflyplass ligger 35 km fra sentrum av byen.
Hvor mange flyselskaper har flyvninger til Flåm?
Hvis du skal reise til Flåm, har du ikke mange valgmuligheter. Det er bare ett flyselskap som betjener ruten, så du bør være rask for å få et godt tilbud.
Hvilke flyselskaper tilbyr flyvninger til Flåm?
Wideroe tilbyr mesteparten av flyvningene til Flåm. Den mest populære reiseruten, er å ta fly med Wideroe fra Frogner.
Hvor mange direkteflyvninger er det til Flåm?
Det er utrolig enkelt å planlegge en spennende ferie til Flåm når du kan velge fra 50 direkteflyvninger hver uke.
Hvor har de mest populære flyvningene til Flåm avreise fra?
Flere av de mest populære flyvningene til Flåm har avreise fra flyplasser i Oslo, Nordstrand og Bryn.
Hvor lang tid tar det å fly til Flåm?
Hvis du skal fly til Flåm fra Oslo, kan du forvente en flytur på rundt 55 min. De som reiser fra Nordstrand, får en flytid på rundt 55 min. Fra Bryn tar det omtrent 55 min.
Hvordan gjør jeg flyreisen til Flåm så rimelig som mulig?
Vi kjenner alle noen som alltid får tak i svært rimelige billetter uansett hvor reisen går. Vil du vite hvordan de gjør det? De venter ikke med å bestille. Det kan også være lurt å sjekke ulike alternativer på nettet og sammenligne det du finner. Hvis reisemålet kan friste med flere enn én flyplass, kan du være heldig å finne gode tilbud ved å fly til en av de mindre. Og til slutt må du ikke glemme at førstemann til mølla får først male. Hvis du vet hva flybillettene vanligvis koster, er det lettere å finne frem lommeboka når du snubler over et tilbud. De beste tilbudene var sjelden lenge.
Hvordan skal jeg komme meg gjennom flyturen til Flåm?
Hvis du ikke planlegger, kan det være utfordrende å reise. Men det er ingen grunn til panikk. Du kan følge disse praktiske tipsene for å få en god start på reisen til Flåm.Dette pakker du i håndbagasjen:

  • Først av alt bør du pakke pass, viktige dokumenter, kredittkort og medisiner. Deretter tar du med noe som får flyturen til å gå litt raskere. Noen eksempler er en spennende roman og en PC med filmer på. Er planen å hvile øynene litt på turen, er en nakkepute og et par støydempende hodetelefoner også praktisk å ha med seg. Til slutt kan du finne plass til tannbørste og våtservietter, så du ser opplagt ut når du kommer frem.

Ikke pakk dette i håndbagasjen:

  • Dobbeltsjekk at du ikke har skarpe eller spisse gjenstander nederst i håndbagasjen. Andre ting som er forbudt, er lett antennelige eller eksplosive kjemikalier som spraybokser og blekemidler samt væske og gelé i beholdere som rommer mer enn 100 milliliter.

Hva bør du ha på deg på flyet?

  • Den smale midtgangen på et fly er ikke laget for motevisninger. Du bør kle deg i behagelige klær og ta med en genser ettersom temperaturen kan være lav på flyet. Romslige, flate sko er også et bra valg.
  • Den alvorlige tilstanden kalt dyp venetrombose (DVT) er en potensiell risiko på lengre flyreiser. Den kommer av blodproppdannelser som oppstår på grunn av dårlig blodsirkulasjon. For å forhindre utviklingen av denne tilstanden kan det være lurt å gå litt rundt i kabinen og gjøre ben- og fotøvelser mens du sitter i setet. Det kan også være lurt å ha på gode kompresjonsstrømper eller -sokker.

Hvordan kommer man seg raskt gjennom sikkerhetskontrollen når man skal fly til Flåm?
Hvis du forbereder deg før du drar til flyplassen, er det større sjanse for at turen til Flåm går av stabelen uten problemer. Du bør ta en titt på noen tips for hvordan du enkelt kommer deg gjennom sikkerhetskontrollen:

  • I kontrollen må de sjekke at du har gyldig pass og tilhørende reisedokumenter før du får gå videre. Du bør derfor ha dette innen rekkevidde.
  • Du må legge ytterklær, belte, nøkler og andre ting som mynter i kassen som skal sendes gjennom røntenmaskinen. Det hele går raskere hvis du tar av dette før din tur nærmer seg.
  • Du må koble deg fra den digitale verdenen i noen få minutter. Nettbrett, telefon og andre elektroniske duppeditter skal også gjennomlyses av røntgenmaskinen.
  • Væske og gelé du vil ha med om bord, som lipgloss og cologne, må være i beholdere som ikke er større enn 100 milliliter. Alt må dessuten få plass i en pose på én liter.
  • Ved å ha på riktig fottøy kan du spare verdifulle minutter. Fjellsko må ofte tas av og skannes for seg selv. Har du på lettere sko, kan du ofte beholde dem på.
  • Flyselskapene tillater ikke skarpe gjenstander eller lommekniver i håndbagasjen. Hvis du må ta med deg slike ting, må du sjekke dem inn.

Informasjon om flyreiser til Flåm
Ankomstflyplass
Haukåsen
Ankomstflyplassens IATA-kode
SOG
Ankomstby
Sogndal
Pris tur-retur
1 254 kr

Populære flyvninger til Flåm

Prisene var tilgjengelige i løpet av de 7 siste dagene og begynte på 627 kr for enveisflyvninger og 1 254 kr for tur-retur i den spesifiserte perioden. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Widerøe