Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Den astronomiske klokken (Praha Orloj, Prazsky Orloj)

Showet denne klokken fra 1400-tallet stiller i stand hver time, er noe du bare må få med deg når du besøker Praha.

Montert på den sørlige veggen av det gamle rådhuset, finner du en av verdens eldste, fungerende astronomiske klokker: Pražský Orloj, Den astronomiske klokken. Siden klokken ble laget i 1410, har det ofte vært problemer med den. Klokken har flere ganger sluttet å fungere, noe som har ført til en rekke reparasjoner av klokkens mekanisme. Heldigvis ble klokken bevart, og den tikker og går den dag i dag. Den har også blitt oppgradert med symbolske figurer, i tillegg til at den nå våkner til liv hver time!

Ta turen til torget i gamlebyen for å få med deg den berømte klokkeseremonien. Hver time åpnes små dører, og bevegelige figurer dukker opp samtidig som skulpturer begynner å flytte på klokken. Døden, som holder i timeglasset sitt, virker å ønske den nye timen velkommen. De andre tre skulpturene representerer forfengelighet, grådighet og nytelse. De 12 figurene av tre representerer apostlene. Når den gylne hanekyllingen beveger vingene sine, ringer en bjelle klokken.

Finn en kafé med god utsikt mot klokken, og len deg tilbake med en drink mens du ser på spetakkelet. Den astronomiske urskiven er den eldste delen, og under den finner du urskiven med kalenderen. I tillegg til å passe på tiden, vise disse urskivene mye annen informasjon. Du kan se posisjonen til solen og månen, og de intrikate medaljongene skildrer hver måned. Du kan til og med se stjernetegnet for den aktuelle dagen, takket være dyrekretsen.

Gå opp trappene til toppen av klokketårnet, inne i det gamle rådhuset, for å se en av de beste utsiktene i Praha. Se over gamlebyen og Vltava-elven, til Praha slott oppe på høyden.

Det er gratis å besøke den astronomiske klokken, men du må betale for å ta turen opp i tårnet. På grunn av den store folkemengden som samler seg hver time, kan det være lurt å besøke klokken tidlig på morgenen.

Den astronomiske klokken ligger på torget i gamlebyen, og det er enklest å komme seg til torget med trikk eller t-bane.


Guide til Den astronomiske klokken i Praha


De beste hotelltilbudene i Den astronomiske klokken i Praha

Vis alle de 2 350 overnattingsstedene i Den astronomiske klokken i Praha
Grandior Hotel Prague 574 kr
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Praha
   
  5.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 10 minutters gange unna Palladium kjøpesenter, Obecni dum kommunale hus og Kruttårnet. Dessuten ligger Mucha-museet og Det gamle torget kun 2 kilometer unna. Bílá labuť Stop ligger to minutters gange unna, og Florenc stasjon ligger 5 minutters gange unna.

  Hotel Kings Court 856 kr
  Hotel Kings Court

  Hotel Kings Court

  U Obecniho Domu 3, Praha
    
   5.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og få skritt fra Den kongelige vei, Obecni dum kommunale hus og Palladium kjøpesenter. Dessuten ligger Den astronomiske klokken i Praha og Det gamle torget kun 10 minutter unna. Dlouhá třída Stop ligger bare 5 minutters gange unna og Náměstí Republiky Stop ligger 6 minutters gange unna.

   Grandium Hotel Prague 646 kr
   Grandium Hotel Prague

   Grandium Hotel Prague

   Politickych veznu 913/12, Praha
     
    5.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 5 minutters gange unna Mucha-museet, Wenzelsplassen og Jindrisska-tårnet. Dessuten ligger Kommunistmuseet og Det gamle torget kun 15 minutter unna. Muzeum stasjon ligger bare 5 minutters gange unna og Jindřišská trikkeholdeplass ligger 5 minutters gange unna.

    Cosmopolitan Hotel Prague 828 kr
    Cosmopolitan Hotel Prague

    Cosmopolitan Hotel Prague

    Zlatnicka 3, Praha
      
     5.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 5 minutters gange unna Den kongelige vei og Obecni dum kommunale hus. Dessuten ligger Kruttårnet og Palladium kjøpesenter kun 10 minutter unna. Náměstí Republiky Stop og Masarykovo nádraží trikkeholdeplass ligger fem minutters gange unna.

     Iron Gate Hotel and Suites 681 kr
     Iron Gate Hotel and Suites

     Iron Gate Hotel and Suites

     Michalska 19, Praha
       
      5.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og få skritt fra Den kongelige vei og Den astronomiske klokken i Praha. Dessuten ligger Det gamle torget og Vår frues kirke før Týn kun 5 minutter unna. Můstek stasjon ligger 5 minutters gange unna og Staroměstská stasjon ligger 6 minutters gange unna.

      Majestic Plaza Hotel Prague 481 kr
      Majestic Plaza Hotel Prague

      Majestic Plaza Hotel Prague

      Stepanska 33, Praha
        
       4.5 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 10 minutters gange unna Det nye rådhuset, Lucerna-palasset og Wenzelsplassen. Dessuten ligger Mucha-museet og Kommunistmuseet kun 15 minutter unna. Vodičkova Stop ligger 5 minutters gange unna og Štěpánská Stop ligger 5 minutters gange unna.

       Art Nouveau Palace Hotel 737 kr
       Art Nouveau Palace Hotel

       Art Nouveau Palace Hotel

       Panska 12, Praha
         
        5.0 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Praha og 5 minutters gange unna Mucha-museet og Stavovske-teatret. Dessuten ligger Wenzelsplassen og Den astronomiske klokken i Praha kun 10 minutter unna. Jindřišská trikkeholdeplass og Václavské náměstí Stop ligger fem minutters gange unna.

        Grand Majestic Hotel Prague 526 kr
        Grand Majestic Hotel Prague

        Grand Majestic Hotel Prague

        Truhlarska 16, Praha
          
         4.5 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 5 minutters gange unna Palladium kjøpesenter og Obecni dum kommunale hus. Dessuten ligger Kruttårnet og Mucha-museet kun 15 minutter unna. Dlouhá třída Stop og Náměstí Republiky Stop ligger fem minutters gange unna.