Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Don Antonio Blanco Museum

Dette overdådige komplekset med beliggenhet øverst på en høyde, har tidligere tilhørt ”Balis Dali”, mannen som mange anser å være den mest eksentriske kunstneren som har bodd på øya.

Du vet at du er i en eksentrisk kunstners fantasifulle verden når du ser papegøyer, høner, en ape og små hunder lenge før du kommer til det første maleriet. Dette er det som møter deg når du ankommer Blanco-museet, en severdighet du ikke kan gå glipp av i løpet av ditt besøk i Ubud.

Antonio Blanco ble født på Filippinene i 1911 av spanske foreldre, reiste over hele verden, og studerte på National Academy of Art i New York. Kunstneren ankom Bali i 1952 og giftet seg med den lokalt kjente danseren Ni Ronji. Han ble gitt en eiendom med utsikt over Campuan-elven av Ubuds kung og bygde opp et imponerende boligkompleks oppe på høyden. Blandingen av balinesisk og spansk arkitektur er bemerkelsesverdig. Dessverre døde Blanco i 1999 og han rakk derfor ikke å få oppleve åpningen av museet.

Gå inn porten, hils på dyrene og gå gjennom hagen for å komme til museet. Eiendommen omfatter hans familiehjem, en restaurant, hans atelier, et tempel og en hinduistisk pagoda. Her kan du se kvinner i tradisjonell balinesisk klesdrakt som tilbyr offergaver av palmeblad og blomster. Du kan se på når disse offergavene forberedes i hagen.

Gullstatuer balanserer på museets tak. De store innvendige rommene er minst like ekstravagante. Beundre marmorgulvene og de turkise søylene med dekorasjoner i bladgull før du retter blikket mot maleriene.

Du kommer til å kunne se hvor mye Blanco var inspirert av europeiske kunstformer, som renessansens nakenstudier og Salvador Dalis surrealisme. Blanco portretterte kvinner i et helt nytt lys og det er kanskje nettopp derfor han kalles for ”Balis Dali”. Kunstneren laget også erotisk kunst, og visse besøkende kan kanskje oppfatte disse ekspresjonistiske maleriene som støtende.

Gå ikke glipp av muligheten til å ta en titt inn i Blancos atelier før du går. Der står fortsatt hans siste maleri på et staffeli og venter på å bli malt ferdig.

Museet ligger i Camphuan, rett utenfor sentrale Ubud, og er åpent daglig. Museet tar en liten inngangsavgift. Det er forbudt å ta bilder av kunstverkene, men du kan kjøpe bøker og plakater i gavebutikken.


Guide til Blanco Museum


De beste hotelltilbudene i Blanco Museum

Vis alle de 3 243 overnattingsstedene i Blanco Museum
The Sankara Suites & Villas by Pramana
The Sankara Suites & Villas by Pramana

The Sankara Suites & Villas by Pramana

Jl. Sri Wedari Ubud, Kabupaten Gianyar, Ubud
   
  4.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet ligger i Ubud og 2 kilometer unna Ubud kongelige palass og Ubud marked for tradisjonell kunst. Dessuten ligger Campuhan fjellryggsti og Ubud Monkey-skogen kun 5 kilometer unna.

  Bucu View Resort by Pramana 657 kr
  Bucu View Resort by Pramana

  Bucu View Resort by Pramana

  Jl. Bisma, Ubud, Bali
    
   3.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet ligger i Ubud bysentrum og 15 minutters gange unna Puri Lukisan-museet, Campuhan fjellryggsti og Ubud kongelige palass. Dessuten ligger Ubud Monkey-skogen og Ubud marked for tradisjonell kunst kun 2 kilometer unna.

   Ani's Villas 443 kr
   Ani's Villas

   Ani's Villas

   Jl. Raya Campuhan, Ubud, Bali
     
    3.0 av 5.0 Stjerner

    Dette bed & breakfast-hotellet ligger i Ubud og få skritt unna Blanco Museum og Campuhan fjellryggsti. Dessuten ligger Ubud kongelige palass og Ubud marked for tradisjonell kunst kun 15 minutter unna.

    Hotel Tjampuhan Spa 692 kr
    Hotel Tjampuhan Spa

    Hotel Tjampuhan Spa

    Jalan Raya Tjampuhan, Ubud, Bali
      
     4.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet er familievennlig og ligger ved elvepromenaden i Ubud og 5 minutters gange unna Blanco Museum og Campuhan fjellryggsti. Dessuten ligger Ubud kongelige palass og Ubud marked for tradisjonell kunst kun 15 minutter unna.

     Warwick Ibah Luxury Villas & Spa
     Warwick Ibah Luxury Villas & Spa

     Warwick Ibah Luxury Villas & Spa

     Jalan Raya Campuhan, Ubud, Bali
       
      4.5 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet er familievennlig og ligger ved elvepromenaden i Ubud og få skritt fra Gunung Lebah-tempelet og Campuhan fjellryggsti. Dessuten ligger Ubud kongelige palass og Ubud marked for tradisjonell kunst kun 15 minutter unna.

      Pita Maha 1 566 kr
      Pita Maha

      Pita Maha

      Jalan Raya Sanggingan, Ubud, Bali
        
       4.5 av 5.0 Stjerner

       Dette resort-hotellet er familievennlig og ligger i Ubud og 3 kilometer unna Campuhan fjellryggsti, Ubud kongelige palass og Ubud marked for tradisjonell kunst. Dessuten ligger Ubud Monkey-skogen og Bali dyrehage 15 kilometer unna.

       De Munut Balinese Resort & Spa 307 kr
       De Munut Balinese Resort & Spa

       De Munut Balinese Resort & Spa

       Jalan Penestanan, Ubud, Bali
         
        3.5 av 5.0 Stjerner

        Dette resort-hotellet er familievennlig og ligger i landlige omgivelser i Ubud og 10 minutters gange unna Blanco Museum og Campuhan fjellryggsti. Dessuten ligger Ubud kongelige palass og Ubud marked for tradisjonell kunst kun 15 minutter unna.

        Sri Ratih Cottages 613 kr
        Sri Ratih Cottages

        Sri Ratih Cottages

        Jl. Campuhan 1, Penestanan Kelod, Ubud, Bali
          
         3.0 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Ubud og 10 minutters gange unna Campuhan fjellryggsti og Pura Dalem Ubud. Dessuten ligger Ubud kongelige palass og Ubud marked for tradisjonell kunst kun 15 minutter unna.