Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 22.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Malmö

  Foruten å gi deg innblikk i åstedet til deler av den kritikerroste serien Broen, åpner en restplass til Malmö for alt fra økoturisme til sightseeing, shopping eller isbading. Alt ettersom hvilken årstid det er, er det nemlig et vell av ting å finne på i Sveriges tredje største by. Hit reiser du med en du er glad i, med familien eller vennegjengen. Dra på oppdagelsesferd sammen med barna, ta inn arkitekturen, hopp på sykkelen eller hopp i havet. I august opplever Malmöfest, i september går Malmös første midnattsløp av stabelen, og på vinterstid er vinterferieuka proppfull av aktiviteter. Malmö er et godt reisemål for et lite avbrekk i hverdagen, og avstanden dit er passe for en weekendtur få feriefølelsen uten å reise så langt.

  Ting å gjøre i Malmö

  I Malmö handler det om miljø og forandring. Byen har gjennomgått en vanvittig transformasjon etter at industrien mistet sin posisjon i økonomien. Nå er det en bærekraftig fremtid som står i sentrum. Som tilreisende blir man slått av fremtidsbydelen Västra Hamnen og de ellers attraktive mulighetene. Skal du være ordentlig turist, kan det lønne seg å få tak i Malmö City Kort, en kupongsamling med både tilbud og rabatter. Dette kan du også kjøpe som en app, så unngår du unødig søppel. Det finnes også en sightseeingbuss, men tar du beina fatt eller leier en sykkel, er det 42 mil med sykkelsti å oppdage.

  Og på en siste minutt-reise til Malmö kan du finne på akkurat like mye som ved en vanlig reise. Hva bør du få med deg? Malmöhus slott er et godt utgangspunkt. Dette er nordens eldste bevarte renessanseslott og huser mange ulike museer og til og med et akvarium. St. Petri-kirken er en av Malmös eldste bygninger. Av moderne inntrykk er både Turning Torso og det Moderna Museet verdt å besøke. Å få et glimt av Øresundforbindelsen eller ta seg over til København er selvfølgelig heller ingen dum idé. Ellers finner du museum både for sjøfart og teknologi. Og ikke glem at Malmö er en kystby! En litt annen type severdighet finner du cirka en kilometer utenfor sentrum. I boligområdet Augustenborg, som nå er omdøpt til ekostaden Augustenborg, har både offentlige midler og private, lokale næringsinteresser blitt investert i verdens største takhager. De innovative grøntområdene øker både trivselen og kanaliserer flomvann. Det er kanskje ideer å pakke ned i kofferten når man reiser hjem igjen?

  Selv om Malmö har miljøet på agendaen, betyr ikke dét at byen er fri for fornøyelser. Denne skånske skatten bobler faktisk over av både spisesteder og shoppingmuligheter. Har du reist til Malmö for å fornye litt i garderoben eller gi ganen litt ekstra oppmerksomhet, blir du ikke skuffet. Av shoppingmuligheter er de etiske variantene noe for en økoturist. Uma Bazaar, IM Fair Trade, Norrgavel og Gudrun Sjödén er noen av butikkene hvor du finner bærekraftige klær, møbler og andre gjenstander. Har du Malmö City Kort, kan det også hende du har flere rabattkuponger du kan bruke på noe du har lyst på. For deg som er glad i det søte, kan en kulturell museumsopplevelse kombineres med sjokoladefristelser. Chokladfabriken har både et museum og lager sin egen sjokolade. Book «En times sjokoladeopplevelse» og nyt både smaker og historiske detaljer. Og ikke glem å fika finn litt fikamat og kos deg.

  Språk

  I Malmö talar de svenska, og det passer jo godt for de fleste nordmenn. Har man vokst opp med filmatiseringene av Astrid Lindgrens bøker eller sett dem med barna, er svensk en selvfølge. Beliggenheten i Skåne gjør riktignok dialekten litt «svårare» å forstå, men det går som regel greit.

  Værforhold

  Været i Malmö er ikke så ukjent for oss nordmenn. Riktignok skinner aldri solen i TV-serien Broen, men det betyr ikke at Malmö ikke har en del soltimer. Med klima som ligner det norske, bare en smule mildere, er ikke overgangen så stor når man tar turen sørover. Således passer det å reise til Malmö hele året. Reiser du hit på vinteren, frister det kanskje med litt isbading?

  Penger

  Som i resten av Sverige handles det med svenske kroner. Den norske krona er som regel litt sterkere, men så lenge kursen holder seg stabil, er det omtrent som å handle med norske penger. Bare at det er litt billigere. Og det er jo ikke så dumt?