Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 22.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Florida

  Florida! Enten det er midt på sommeren eller du er lei av vinteren her hjemme, kan en restplass til Florida være akkurat det du trenger. Valgmulighetene er mange, og du kan få med deg alt fra litterære arrangementer til fornøyelsesparker eller strandliv. Florida er faktisk verdens mest populære reisemål for barnefamilier. Men Miami og Orlando passer for både store og små! Når du har ordnet registreringen for innreisetillatelse, er det bare å velge og vrake i tingene man vil gjøre. Et avslappende avbrekk i Florida Keys? Eller en nervepirrende safari på jakt etter alligatorer i the Everglades? Hva med en kombinasjon av evig bått hav med karibiske innslag og et sug i magen med berg- og dalbanen «Dueling Dragons» i Universals Islands of Adventure?

  Ting å gjøre i Florida

  For å oppleve alt du vil oppleve i Florida, trenger du en del tid og burde leie bil. Dette er en knirkefri affære selv om du har valgt en hopp på-tur. De fleste tingene du vil gjøre kan bookes og bestilles kort tid i forveien. Orlando, Jacksonville, Miami, Port Saint Lucie og Cape Coral er bare noen av områdene du kan reise til. Solskinnsstaten ønsker deg uansett velkommen med palmesus og lange strender.

  For det er jo nettopp ofte på grunn av strendene mange av oss reiser til Florida. På lister over de mest populære strendene i Florida finner man blant annet strender som Siesta Key, Delray Beach, Clearwater Beach, Sanibel Island, Palm Beach og ikke minst South Beach. Det andre kjennetegnet er ofte fornøyelsesparkene, og blant disse scorer disse høyt: Walt Disney World, Sea World, romsenteret Kennedy Space Center, fornøyelses- og dyrkeparken Busch Gardens Africa, Gatorland, bilbanen Daytona, vanneventyret på Adventure Island, spillehall eller casinoanlegget Celebration Station og naturparken Silver Springs Discovery Cove med vannpark og undervannsliv. Florida er selvfølgelig et reisemål du kan omfavne uten å sette en fot på en strand eller i en berg- og dalbane. Kanskje vil du heller shoppe? Oppleve solnedgangen i Key West? Oppdage kanalbyen Fort Lauderdale? Gå på oppdagelsesferd i Miami og nærmest drukne i kulturtilbud? Ja visst!

  Også på en hopp på-tur til Florida er maten en viktig del av ferieopplevelsene. Du oppdager helt andre kokekunster enn du finner her hjemme eller i resten av USA. Fordi kulturen i Florida er påvirket av karibisk og kubanske trekk, er maten det beste fra to verdner. Eller egentlig er maten en kulturell sammensmelting med gnister og dryss fra europeisk, afrikansk og latinamerikanske tradisjoner. Gumbo, en kubansk sandwich, geitestuing, fruta bomba, kubansk kaffe, frita og lenchón acado, i tillegg til alle andre varianter av grillet fisk og sjømat, er bare noen av mat- og smaksopplevelsene du burde få med deg mens du er i Florida. Du kan for eksempel prøve ut hvitløkskrabbene på Rustic Inn Crabhouse i Fort Lauderdale eller spise et bedre kubansk måltid på De Rodriguez Cuba i Miami.

  Språk

  I Florida snakker de engelsk, og ferierende nordmenn kommer langt med det verdensspråket som de fleste av oss kan. En stor del av befolkningen er imidlertid spansktalene, og har du en gracias på lur, er det garantert mange som forstår.

  Værforhold

  Klimaet i Florida er varmt, men været preges av havet, og på høsten kan det komme orkaner. På sommeren er det høye temperaturer, mens våre vintermåneder vanligvis er mer behagelige for nordmenn.

  Penger

  Som i resten av USA betaler du med amerikanske dollar. Disse kan du veksle på forhånd eller ta ut i en av floridas mange minibanker. Det er vanlig å betale med kort, men det er alltid lurt å ha noe kontanter. En dollar pleier å tilsvare rundt seks norske kroner, men sjekk kursen før du drar, hvis du vil være helt sikker.

  Visum

  For å reise til USA trenger du innreisetillatelse. Dette søker du om gjennom ESTA (Electronic System for Travel Authorization), og vanligvis går det i orden relativt kjapt. Hold deg alltid oppdatert på visumregler når du skal ut og reise. Gjeldende regler kan endres.