Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 03.11.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Dubai

  Dubai er kanskje et stykke av gårde, men emiratets storby, et knutepunkt for oljerikdom og forretninger, er så full av muligheter at du egentlig ikke trenger å lage detaljerte planer lang tid i forveien. Booker du en restplass med fly og hotell, er det bare å hive seg rundt og ta inn det byen har å by på. Eksotisk kultur, høye temperaturer, fantastiske strender og unike, arkitektoniske omgivelser garanterer en opplevelsesrik ferie.

  Ting å gjøre i Dubai

  Med blått hav og skyskrapere i bakgrunnen er strendene i Dubai langstrakte perler. Langs kysten finnes det også badeland og andre fornøyelsesparker. Hotellene i Dubai er nesten en severdighet i seg selv. Det mest kjente er kanskje Burj Al Arab Hotel, som kalles byens landemerke. Utvendig er det formet som et skipsseil, og innvendig er mer enn tusen kvadratmeter dekket av gull. Arabernes tårn, som navnet kan oversettes, er 321 meter høyt. Det hevdes at hotellet sprenger skalaen for hotellstjerner, og det omtales ofte som et sjustjernes hotell. Selv om du ikke skal bo på Burj Al Arab, er det virkelig verdt en titt! Andre iøynefallende bygg er for eksempel Burj Khalifa, med 828 meter er det verdens høyste bygg, og lokalene til golfklubben Dubai Creek. Byggutviklingen i Dubai har vært enorm, og man kan få et innblikk i dette ved å ta turen til Dubai Museum. Hvordan var egentlig Dubai før oljerikdommen?

  Siste minutt-reisen kan også brukes til å fortsette med de litt for utrolige opplevelsene. Da er kjøpesenteret Mall of the Emirates en sikker vinner. Senteret huser ikke bare nærmere fem hundre butikker, men skilter også med «Ski Dubai», et innendørs skianlegg. Her er alle mulige slags vinteraktiviteter tilgjengelige året rundt. På ski i ørkenen? Ja visst! Av andre oppsiktsvekkende trekkplastre må også Palm Jumeirah nevnes. Dette er en kunstig øy og er formet som et palmetre. I Dubai møter det hypermoderne det tradisjonelle. Emiratet er kanskje det mest liberale av emiratene, men det er likevel viktig å huske på at det er kulturelle vesensforskjeller fra europeiske og vestlige land. Men dette er faktisk også noe av det som gjør denne sammensatte storbyen til et attraktivt og eksotisk reisemål.

  Til tross for at pengeflyten er svært jevn i Dubai, og at det ikke er langt mellom de luksuriøse godbitene, kan du også oppleve lokal og levende markedskultur. Her står både gull og krydder på scenen i hovedrollen. Den mer tradisjonelle arabiske retningen bør også utforskes når det kommer til mat. For utenom innflytelse fra all verdens kriker og kroker, fra meksikansk til italiensk, byr lokale mattradisjoner på retter som shawarma og al machboos.

  Språk

  Det offisielle språket er arabisk. Som en viktig del av finansverdenen er imidlertid engelsk utbredt og svært mye brukt. Dette gjør det veldig enkelt å feriere her.

  Værforhold

  I tillegg til spektakulære bygg er varme en av tingne som kjennetegner Dubai. På sommeren blir det svært varmt mens det i perioden fra november til april er det mer temperert. Rett over 20 celcius er passende temperaturer for nordmenn ønsker seg bort fra vinterlandskapet.

  Penger

  Emiratarabisk dirham er valutaen. 100 dirham er som regel mer enn 160 norske kroner. På små kjøp kan et overslag med togangen fungere. For full kontroll er nok det lureste at man øver opp hoderegningen, bruker kalkulator eller lærer seg verdien av noen typiske beløper.

  Visum

  Reisende fra Norge tildeles turistvisum ved anskomst til De forente arabiske emirater. Det er av 30 dagers varighet, og man trenger ikke søke på forhånd. Fordi visumregler kan endres, anbefales det at du alltid dobbeltsjekker med ambassaden.