Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


De beste tingene å gjøre i Washington

Se de 16 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Washington

Washington-aktiviteter for de aller fleste

Hovedstaden til USA er en fascinerende by. Faktisk heter den egentlig District of Columbia, men har på folkemunne blitt kjent som Washington, DC. Landets regjering er samlet i denne storbyen, som har blitt et ikon for selve demokratiet. Så besøk gjerne Det hvite hus, et symbol som er så dypt forankret i den kollektive bevisstheten – mye takket være Hollywood – at det nesten er blitt synonymt med selve ideen om frihet. Det er også mange andre ting å gjøre i Washington. Bare ta en spasertur på Capitol Hill, området som huser de lovgivende og juridiske grenene av regjeringen, og som har mange severdigheter som er fremtredende i filmer, bl.a. trappeinngangen til Høyesterett, Kongressbiblioteket og Capitol-bygningen med sin majestetiske rotunde.

Washington DC

Innbyggerne i denne metropolen gjør et poeng av å understreke skillet mellom deres eget dagligliv, og byen som en administrativ hovedstad. Ta for eksempel North Central district, som er et av de travleste nabolagene i District of Columbia, og hjertet av nattelivet, restaurantkulturen og mingleområdet for kreative unge mennesker. Og siden byen tok i mot mange frigjorte slaver fra Sørstatene etter borgerkrigen, har Washington fått kallenavnet «Chocolate City» – eller bare CC.

Stor musikk i lille Shaw

Shaw-nabolaget har en rik afroamerikansk kulturarv, og ble kalt «Black Broadway» på grunn av områdets mange steder for levende musikk og diverse forestillinger. Noen ting å gjøre i Shaw er f.eks. å gå på jazzklubb, nippe til en stilig drink i en av de mange avanserte mixologi-barene, og å prøve ut kjøkkener fra hele verden. Ikke minst det etiopiske, siden Washington, DC sies å ha den største konsentrasjonen av etiopiere i diaspora.

Jazzinteresserte kan oppsøke jazzlegenden Duke Ellingtons hjemtrakter, og andre musikkrelaterte aktiviteter kan inkludere et besøk til den flotte og neoklassiske bygningen til Lincoln Theatre, som ble bygget i 1922 og som var blant de få ikke-segregerte stedene hvor storheter som Louis Armstrong, Ella Fitzgerald og Billie Holiday opptrådte.

Som i en film

Hollywood har en tendens til å fokusere på National Mall-området – men skrekkfilmfans leter heller etter den smale trappen i Georgetown som ble brukt i klassikeren «Eksorsisten». I dagslys er den harmløs, men når solen går ned forvandles den til et atmosfærisk filmsett.

Hinsides Hollywood

Washington, D.C. har enda mer å tilby. De mange museene som drives av The Smithsonian Institute er perfekt for deg som elsker å oppdage og lære om nye ting. Et av de mest anerkjente er det utmerkede National Museum of Natural History som åpnet i 1910 og kan skilte med bl.a. dinosaurskjeletter, utstillinger om menneskets opprinnelse og et insektszoo. Og alt er helt gratis.

Hvis du har drømt om å bli pilot, eller bare er fascinert av de utrolige maskinene, er National Air and Space Museum – også en del av Smithsonian Institute – et reisemål man bare må oppleve. Det har den mest omfattende samlingen av fly og romfartøyer i verden. Her utstilles historiske farkoster som kommandomodulen på Apollo 11, brødrene Wrights fly, og Bell X-1, som var først til å bryte lydmuren.