Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


De beste tingene å gjøre i Reykjavík

Se de 45 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Reykjavík

Mange spennende aktiviteter i Reykjavik

Islands hovedstad var lenge forbundet med høye priser, sære matvaner og andre ting som har holdt turister unna. Dette er ikke lenger tilfellet, og Reykjavik har tatt posisjonen som en av Europas heteste destinasjoner siden årtusenskiftet. Her finner du et pulserende uteliv, spennende restauranter og nærhet til en fascinerende og unik natur. Det er massevis av ting å gjøre i Reykjavik som du ikke finner andre steder, og dette er en av grunnene til at de som først har vært her én gang, gjerne kommer tilbake igjen og igjen. De som gjør det, kommer gjerne tilbake for å bade i Den blå lagune, ri på islandshest over de langstrakte heiene og feste i Reykjaviks enestående partydistrikt.

Er du en festløve, er sommeren en helt fantastisk tid å besøke Reykjavik på, for da finner byen frem sitt beste smil og leverer mange gode musikkfestivaler. Sagaøyas kulturliv har alltid hatt en sterk egenart, og selv om det ofte er store, internasjonale navn som havner øverst på plakatene her, er det alltid en stor grad av lokale artister som dukker opp. Å se en forestilling på nasjonalteateret Þjóðleikhúsið i Reykjavik, er også en spennende aktivitet, for selv om man ikke alltid forstår språket, er noen av verdens mest nytenkende regissører nettopp herfra, og mestere i å skape spennende sceneopplevelser.

Aktiviteter i Reykjavik med nærkontakt til dyr

Islandshesten er et av landets nasjonalsymboler, og en oppdagelsestur på hesteryggen er blant de flotteste naturopplevelsene man kan ha på Island. Du trenger ikke reise langt utenfor Reykjavik for å finne steder som tilbyr denne typen ting å gjøre. Selv like utenfor sentrum, i friluftsområdet Hei∂mörk, er det store mengder fantastisk natur å se og oppleve. Vil du et lite stykke lenger, for en enda heftigere naturopplevelse, er Reykjanesfólkvangur et helt utrolig sted å besøke, enten til fots – kanskje med et telt – eller på ATV. Islenderne er glad i sin ville natur, og er flinke til å merke stier og ruter gjennom villmarka. Allikevel anbefales det å leie en guide for turen.

Hvis du er ute etter litt rolige aktiviteter i Reykjavik, kan byen skilte med en rekke spennende museer og gallerier. Islands nasjonalmuseum – Þjóðminjasafn Íslands – har en rekke spennende faste og ambulerende utstillinger, som belyser Islands plass i verden og verdens plass på Island. Her finner du spennende malerier og annen kunst som kan gi deg noen etterlengtede timer i ettertankens tegn. Er du interessert i mindre samlinger, og kanskje du vil få med deg noe hjem, kan Reykjavik by på gallerier, og noen av byens mest kjente, er Gallerí Fold og i8.

Det er altså mange ting å gjøre i Reykjavik, uansett hva slags interesser du og reisefølget ditt måtte ha. Finner du ikke på andre aktiviteter, er det alltids mulig å dra på shopping. Finn ny, lokal design på Kraum, fantastiske smykker på Gullsmi∂ir Erling – Helga Ósk, og et vanvittig utvalg lokaldesignete klær på Kiosk. Du finner også de fleste internasjonale butikkene langs Laugavegur og i kjøpesenteret Kringlan.