Ting å gjøre i Nashville

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Nashville

Nashville-aktiviteter for full musikk

Om du er glad i country & western, er det sannsynligvis ingen by som tilbyr flere ting å gjøre enn Nashville, Tennessee. Det samme gjelder både rock og blues. I denne byen har nemlig både Elvis Presley, Dolly Parton, Roy Orbison og ikke minst «The Man In Black» – Johnny Cash – vært faste innslag. Selvsagt finnes det mange aktiviteter i Nashville som både tar for seg historien til de gamle gode, samtidig som du får anledning til å oppleve nye og fremadstormende musikere i byens mange musikalske «venues». Her finnes det definitivt noe for enhver.

Ting å gjøre i Nashville

Et naturlig sted å starte er kanskje Country Music Hall of Fame, museet hvor du kan både gå og lytte deg gjennom byens folkelige musikkhistorie. Gå heller ikke glipp av det legendariske RCA Studio B, stedet hvor selveste kongen av rock'n'roll, Elvis Presley, spilte inn over 200 låter. Dette studioet har i en årrekke vært en skikkelig hit-fabrikk. Er du litt mørkere anlagt, finnes også The Johnny Cash Museum.

Ellers er det god konkurranse om turistene, og derfor er det mange kreative buss- og trikketurer for å bli kjent med byen, alt fra vanlig sightseeing til rene party- og komibusser. I tillegg er det mulig å få tur på elva med «Show Boat».

God mat og godt uteliv

Om det er en ting som virkelig definerer Nashville, så er det et godt uteliv. Her er det mange steder å velge imellom, og de fleste har livemusikk. Om du har lyst på en litt større opplevelse, kan det være lurt å legge turen innom det ærverdige showet Grand Ole Opry. For de spesielt interesserte er det også mulig å få en guidet tur backstage. Den tidligere lokasjonen til showet, Ryman Auditorium, er dessuten verdt et besøk.

Skulle du mot formodning gå lei av musikk og fest, er Nashville fortsatt en metropol som virkelig kan by på sørstatlig gjestfrihet. Byen består nemlig ikke bare av honky-tonk og barbeque-saus, men har også livlige kaffebarer, restauranter og bondemarkeder hvor du kan få både melk og ost omtrent rett fra kua – og ikke minst få oppleve en helt unik amerikansk kultur. Når det er sagt, er jo nettopp BBQ en av Nashvilles store spesialiteter, og da særlig retten hot chicken. Dog nordmenn bør nok holde seg til den milde varianten om du ikke er vant til veldig sterk mat. Da er du herved advart!

Aktiviteter nærmere naturen

Ønsker du å få en pause fra byens larm, har Nashville mange fine parker å by på. En av de mest spesielle er kanskje Centennial Park, hvor det er reist en fullskala kopi av Parthenon, komplett med en gullstatue inni. Det er også mulig å besøke mange flotte sørstatsgårder, i så fall er f.eks. Andrew Jackson Hermitage et fint valg.

Har du med barn, kan det være bra å ta dem med på byens zoologiske hage, Nashville Zoo at Grassmere. Siden byen er et studiested, verdsetter de også vitenskap og romfart, og for interesserte er særlig Adventure Science Center verdt et besøk.


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.