Ting å gjøre i Manchester

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
St. Peter\'s Square fasiliteter samt historisk arkitektur, by og torg eller plass

Aktiviteter i Manchester; mer enn bare fotball

Manchester tiltrekker seg enorme mengder turister årlig som kommer for å se Manchester United, kanskje verdens mest kjente fotballag, slå motstanderne sønder og sammen på Old Trafford. I den engelske fotballsesongen mellom august og mai, er det haugevis med anledninger for å se dem gjøre dette. Men husk at det finnes flere ting å gjøre utover det å dra på fotballtur til Manchester, selv om du er i byen for å oppleve et av de store lagene. Gjennom Manchester United, kan man booke omvisninger på stadion utenom kampdager, kanalbåttur fra sentrum og til og med møte gamle stjerner fra laget. Storbritannias nasjonalmuseum for fotball befinner seg også i byen, og er et must for fotballinteresserte besøkende.

Som selve hjertet i industriområdene i Nordvest-England, har Manchester vært en uhyre viktig by i utviklingen av det moderne samfunnet, både nasjonalt og internasjonalt. Gjør et dypdykk i historien om den industrielle revolusjon på Museum of Science and Industry, der man kan ta en tur med et av verdens eldste tog, se utviklingen av forskjellige transportmidler og se en fullstendig bomullsmølle i bruk. Man går ikke tom for ting å gjøre her med det første. Vil man få med seg flere tekniske utstillinger, er byen omringet av historie: sør for byen finner du Anson Engine Museum, mot nord finner du Bury Transport Museum og mot vest Astley Green Colliery Museum. Alle disse stedene ligger en liten halvtime med kollektivtransport utenfor sentrum, men er vel verdt turen.

Utendørsaktiviteter i Manchester

Når været er bra, er det bare å komme seg opp av stolen og ut! Det er aktiviteter for alle, og særlig vil barn i alle aldre elske klatreverdenen Aerial Extreme, som ligger i Trafford Park, et lite stykke utenfor sentrum. Her kan man kaste seg rundt i klatrestativer av alle slag så lenge man orker. Og når man ikke orker lenger, ligger det topp moderne akvariet Sealife Manchester nesten vegg i vegg. På Trafford Park kan man også shoppe, og med kjente butikker som Hamley's, Selfridges, Debenhams og Marks & Spencer innenfor senterets vegger, er du garantert et supert utvalg.

Er du lei av asfalt, og trenger en rolig og bedagelig ting å gjøre i Manchester, er The Green Corridor noe for deg: Det er et nettverk av turstier som – med utgangspunkt i Manchester sentrum – kan ta deg ut til omkringliggende byer gjennom vakkert, nærmest uberørt landskap. Den er satt sammen av 14 turer som er fra 2,5 til 10 kilometer lange, og går i en sløyfe rundt byen. Alle turene er lette og tilgjengelige.

Innendørs aktiviteter i Manchester? Selvfølgelig.

Selv om Manchester har mye høykulturelt å by på, er det absolutt i orden å ta seg en tur på pub også. Byen kan skilte med enormt antall steder som tilbyr både fast og flytende føde. Akkurat som i andre deler av Storbritannia, er mikrobryggeriene på fremmarsj – utvalget av gylden drikke er større enn den har vært på lenge, og mancunerne elsker en kveld på pub. De beste utelivsområdene er Shudehill, Oxford Road og Piccadilly.


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.Populære steder å besøke

Områder i Manchester

Byer nær Manchester