Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


De beste tingene å gjøre i Helsinki

Se de 5 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Helsinki

Helsinki – aktiviteter i Finlands hovedstad

Helsinki er hovedstaden i Finland og ligger ved kysten sør i landet. Byen er tospråklig og har i tillegg til den finsktalende befolkningen også en mindre svensktalende andel. Det hører også 315 øyer til Helsinki, og byen har en strandlinje på 98 kilometer. Helsinki rangerer langt oppe på listene over de beste byene i verden å bo i. Byen ligger på omtrent samme breddegrad som Oslo, og klimaet er omtrent likt i de to byene. Det er mange ting å gjøre i Helsinki og mye å oppleve, uansett hvem du velger å reise sammen med. Visste du forresten at Helsinki har svært godt drikkevann og at dette blir eksportert på flasker til land som blant annet Saudi-Arabia?

Opplevelser i Helsinki

Byen Helsinki har opp gjennom tidene opplevd sterk innflytelse fra både Sverige, Estland og Russland. Dette bærer bybildet preg av, med bygninger i forskjellige stilarter. Den 62 meter høye domkirke i Helsingfors er ett av de største landemerkene i byen. Kirken ligger i den delen av byen som ble anlagt på begynnelsen av 1800-tallet, og den er inspirert av Isak-katedralen i St. Petersburg. Sveaborg festning, som er ett av verdens største kystfort, er en annen severdighet i byen som du bør få med deg. Ta også en tur til Seurasaari friluftsmuseum som ligger på en øy i skjærgården. Her kan du se forskjellige trebygninger som har blitt flyttet hit fra andre steder i landet. Det er også flere museer i Helsinki som kan være verdt et besøk. Prøv for eksempel Ateneum kunstmuseum eller museet for samtidskunst. Saluhallen ved havna er et matmarked med et stort utvalg av råvarer og flere spisesteder.

Helsinki – ting å gjøre i nærområdet

Det er mange aktiviteter i Helsinki for deg som vil se mer av byen og området rundt. Her er det flere parker og friluftsområder. Du kan ta en tur i den botaniske hagen som ligger midt i sentrum, for en avslappende time eller to. Parken i bydelen Kaivopuisto er en av de eldste parkene i byen, og her avholdes det flere konserter om somrene. Hvis været er fint, kan du ta en tur til sandstranden Hietaniemi for å bade. Den fantastiske skjærgården med utallige øyer, byr på gode muligheter til å padle enten du velger kano eller kajakk. Du kan enten leie utstyr og dra av sted selv, eller du kan bli med på turer med lokalkjente guider. Hva med å bli med på et cruise i kanalene og havneområdet for å få sett byen fra en litt annen side? Hvis du vil prøve deg på en aktiv utflukt, kan du ta turen til Adventure Park Zippy, som er en klatrepark med et stort utvalg hvor både små og store finner utfordrende klatreruter. Du kan også begi deg ut på en natursti for å oppleve mer av dyre- og fuglelivet i byen. Pornaistenniemi er et område i byen som er mer eller mindre uberørt og tilrettelagt med blant annet stier og et hus for fuglekikking.