Starten på sidens hovedinnhold
Tur-retur-ikon
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Ingen endringsgebyrer på utvalgte flyreiser.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.


Billige flyreiser til Helsinki

Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.

Populære flyvninger til Helsinki

Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.

Fly til Helsinki

Flyvninger til Helsinki

Helsinki, eller Helsingfors som byen egentlig het før navnet ble forfinsket, er hovedstaden i Finland. Byen ligger plassert helt sør i landet, og har i underkant av 600 000 innbyggere. Det er daglige flyvninger til Helsingfors-Vanda lufthavn fra en rekke flyplasser i Norge. Hvis du bruker Expedia når du er klar for å finne flybilletten din, er du siket å betale så lite som mulig for billetten. Du får også gode tilbud på hotell og leiebil.

Man kan fly til Helsinki fra de fleste større flyplassene i Norge, og det er daglige flyvninger fra blant annet Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø. Det er mange forskjellige flyselskaper som flyr ruten, blant annet SAS, Norwegian, Finnair og Flybe.

Helsinki er en relativt ny by i Europa. Byen har vært hovedstaden i Finland i snart 200 år, og ble grunnlagt av Gustav Vasa, Sveriges konge, i 1550. Byen er Finlands klart største by, og er en moderne og teknologisk by – på lik linje med norske storbyer. Sentrum i Helsinki er ikke spesielt stort, så turister kan få med seg de fleste attraksjoner til fots. I tillegg er kollektivtrafikken godt utbygd i byen, blant annet med undergrunnsbane og trikk. Det er nok av museer å velge mellom i sentrum, og hvis du liker klassisk kunst er Ateneum et fint sted å starte

Flyreiser til Helsinki fra flyplasser i Norge

Med Expedia finner du uten problemer billige flybilletter til Helsinki fra flyplassene rundt om i Norge – så ikke glem å bruk Expedia når du er klar for å bestille billetten din!

Det er direkteflyvninger til byen fra Oslo, men fra de andre flyplassene i landet må du regne med en mellomlanding, ofte i Stockholm eller Oslo. Dersom du flyr direkte fra Oslo kan du regne med en reisetid på rundt 1,5 timer, med en mellomlanding dobles reisetiden. Fra de andre byene i Norge, hvor du må gjennomføre en mellomlanding, kan du regne med en reisetid på mellom 3 og 4 timer.

Flyreiser til Helsingfors-Vanda lufthavn

Helsingfors-Vanda lufthavn er hovedflyplassen i Helsinki og Finland. Den ble opprinnelig bygget i forbindelse med sommer-OL i 1952, men har i dag over 15 millioner (2013) reisende innom årlig. Dette gjør flyplassen til den fjerde største i Skandinavia. Flyplassen består av to terminaler, som ligger omtrent 250 meter fra hverandre. Disse terminalene er koblet sammen med interne gangbroer, både på bakkenivå og oppe i luften. I 1999 ble flyplassen kåret til verdens beste flyplass i en spørreundersøkelse utstedt av IATA.

Flyplassen ligger 5 km fra sentrum av Varda og 15 km fra Helsinki sentrum. Reisende har flere alternativer for å komme seg fra flyplassen og inn til sentrum. Fra 2015 vil det være mulig å ta tog fra flyplassen til Helsinki Central Station, en tur som vil ta rundt 30 minutter. Det går i tillegg flybusser til både Varda og Helsinki, eller man kan benytte seg av en av de mange drosjene utenfor flyplassen. Det er gode muligheter for å leie bil på flyplassen, og bruker du Expedia til å finne leiebilen er du sikret å få en så god pris som mulig.

Informasjon om flyreiser til

Ankomstflyplass Helsinki
Ankomstflyplassens IATA-kode HEL

Anmeldelser fra verifiserte kunder

Nov 29, 2019

Fantastisk personell

Sep 1, 2019

Åpenbart alt for liten kapasitet i sikkerhetssjekken ved ankomst til Helsinki Automatisk passavlesning som var vanskelig å bruke og med dårlige instruksjoner - har sett det langt bedre andre steder