Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


De beste tingene å gjøre i Edinburgh

Se de 10 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Edinburgh

Edinburgh – aktiviteter i den skotske hovedstaden

Edinburgh er den nest største byen og hovedstaden i Skottland. Stedet har en lang historie så her kan du besøke mange historiske byggverk. Edinburgh er et senter for utdanning med fire universiteter. Her finner du i tillegg parlamentet og flere viktige økonomiske institusjoner. Edinburgh er også kjent for de mange festivalene for ikke å nevne de tre fotballagene. Det er mange ting å gjøre i Edinburgh enten du reiser med venner

kjæresten eller familien.

Utflukter og aktiviteter i Edinburgh

For å bli litt kjent i byen kan det være en god idé å ta en rundtur med sightseeingbussen. Da får du en guidet omvisning og en rask oversikt over de mest interessante stedene. Edinburgh ligger ved fjorden Firth of Forth og ved havnen kan du besøke den kongelige yachten Britannia. Yachten ble brukt av den britiske kongefamilien i over 40 år før den ble tatt ut av tjeneste i 1997. Scotland er kanskje mest kjent for whiskyen og hvis du vil komme deg litt ut av selve byen kan du bli med på en Whisky-opplevelse i høylandet med en dagsutflukt til bryggeriet der The Famous Grouse blir produsert.

Sightseeing og minneverdige byggverk i Edinburgh

Sentrum i Edinburgh er ganske kompakt og du kan gå mellom mange av severdighetene. Du bør absolutt få med deg slottet som kanskje er den største attraksjonen i byen. Vær oppmerksom på at det kan være mange turister her. Gå så turen langs Royal Mile hvor du finner mange av byens mest spennende byggverk. Katedralen St. Giles er kanskje det mest iøynefallende med utallige glassmalerier. Ved siden av parlamentsbygningen finner du dronningens offisielle residens i Edinburgh Holyrood Palace.

Edinburgh – ting å gjøre for deg som reiser med barn

Ta turen til barndomsmuseet V&A Museum of Childhood som har alle mulige slags leker. Her er det også gratis inngang. Dyrehagen i Edinburgh er en av byens mest populære attraksjoner og garantert en suksess blant barna. I dyrehagen bor blant annet pingvinen Nils Olav II som er maskoten til den norske garden. Hvis du har litt større barn er en tur til Edinburgh Dungeon å anbefale. Hvis du vil være litt pedagogisk og lære barna noe kan en tur til vitensenteret Our Dynamic Earth være tingen. Glem heller ikke å ta en tur innom fudge-butikken som ligger i Royal Mile!

Opplev festivaler og arrangementer i Edinburgh

Den mest kjente er de mange festivalene i Edinburgh er kanskje den årlige Edinburgh-festivalen som egentlig er en samling av flere festivaler på høsten. Besøker du byen på denne tiden av året kan du oppleve blant annet bokfestivalen fringe-festivalen som er en kunstfestival og den imponerende oppvisningen Military Tattoo. Det er også en internasjonal filmfestival i Edinburgh i juni og en jazz- og bluesfestival for den musikkinteresserte. Er du glad i fotball bør du også få med deg noen fotballkamper. Det kan være lurt å se gjennom oversikten av festivaler og legge turen din til den festivalen du har mest lyst til å få med deg.

Kart

Discover neighborhoods in Edinburgh

North Berwick

Luksuriøse spasentre, golfmuligheter og vakker sjøutsikt er bare noen av grunnene til at mange liker North Berwick. Mens du utforsker området, bør du også ta turen til North Berwick golfbane og North Berwick Harbour.

ØyBåtturerPoolside Bars

Old Town

Vandre gjennom de smale gatene i Edinburghs historiske sentrum, og oppdag skjulte skatter i et område som også har noen av byens mest populære severdigheter.

SlottMuseumTur

Dunbar

Dunbar er kjent for blant annet trivelige barer, og du bør også få med deg populære attraksjoner som East Links familiepark og Dunbar golfklubb.

Vennlige folkPoolside BarsMiddag

Leith

God mat og vakker sjøutsikt er noen av grunnene til at mange drar til Leith, og når du først er her, bør du også ta turen til Royal Yacht Britannia og Princes Street.

SlottShoppingMuseum

New Town

Dette fornyede kvartalet i Edinburgh kan friste med blant annet ikoniske monumenter, spennende kunstgallerier og et stort utvalg av butikker.

SlottFestivalMuseum

Heumarkt

Spennende museer, god mat og spennende butikker gjør Heumarkt til et populært sted i Edinburgh. Hvis du vil se noen av severdighetene i området, kan du ta turen til Edinburgh Castle og George Street.

SlottVennlige folkMuseum