Starten på sidens hovedinnhold
Tur-retur-ikon
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Oslo - Evenes

Prisene ble funnet i løpet av de siste syv dagene. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Informasjon om ruten Oslo til Evenes

Avreiseflyplass Gardermoen
Ankomstflyplass Harstad - Narvik
Flyselskaper som flyr denne ruten Norwegian Air Shuttle, SAS
Pris for flyreisen 1 597 kr
Avstand 954 km

Flybilletter fra Oslo til Evenes

Med et par flybilletter til Evenes fra Oslo, kan du oppleve både det unike nordnorske landskapet og folkeslaget. Evenes er en kommune i Ofoten i Nordland. Kommunen ligger i ett av de mest folkerike områdene i Nord-Norge, ikke langt fra Harstad. Her finner du blant annet jord- og skogområder, lange strandlinjer og fine fjellområder. Når du har en direkteforbindelse og skal fly fra Oslo til Evenes, tar turen én time og førtifem minutter. Hvis du velger å kjøre strekningen, bruker du over 20 timer på turen.

Flybilletter fra Oslo til Evenes

Alle de norske flyselskapene tilbyr flyvninger på denne strekningen, og du har flere avganger å velge mellom hver dag. Hvis du bestiller hotell i Evenes samtidig som du bestiller flybilletten, kan du også være heldig å få et godt tilbud. Siden flyturen varer nærmere to timer, kan det være lurt å laste ned en film på iPaden eller ta med en god bok som du kan fordrive ventetiden med. Landskapet du flyr over er også ganske spektakulær å se fra luften hvis skylaget ikke skjermer for utsikten. Velg gjerne et vindussete hvis du ikke har sett dette før.

Oslo lufthavn

Oslo lufthavn Gardermoen ble åpnet i 1998 og er den nest største flyplassen i Norden med et årlig passasjerantall på rundt 25 millioner. Flyplassen ligger cirka 45 km nord for Oslo sentrum, og flytoget, med avganger hvert 20. minutt, tilbakelegger strekningen på 22 minutter. Det er også godt med parkeringsplasser ved flyplassen, og en gratis buss kjører regelmessig fra parkeringsplassene over til terminalbygningen. I avgangshallen for innlandsflyvninger finner du både kiosker, butikker og spisesteder.

Evenes lufthavn

Evenes lufthavn ligger 44 km unna Harstad og 75 km unna Narvik. Etter at den nye Hålogalandbroen blir åpnet i 2017, blir avstanden til Narvik redusert til 57 km. Flyplassen håndterer rundt 700 000 passasjerer årlig, og det strekningen Oslo – Evenes er én av flere direkteruter til og fra flyplassen. Det er bussforbindelse fra flyplassen til de omliggende byene, og de er også buss fra flyplassen til hurtigbåtkaia. Hvis du ønsker å benytte leiebil i Evenes, kan du ordne det slik at du får hente bilen allerede på flyplassen. Skal du bevege deg rundt i området, kan det være lurt å ha tilgang på bil, siden avstandene i Nord-Norge er ganske store.

Fly Oslo – Evenes: En langhelg nord i landet

Kommunesenteret i Evenes er tettstedet Bogen, og her bor det i underkant av 400 innbyggere. Mange av de som bor her arbeider på flyplassen, og flyplassen er den største enkeltarbeidsgiveren i kommunen. Det gamle handelsstedet Liland ligger også i kommunen. Øst for Bogen finner du et fjellområde med flere topper på over 1 000 meter, blant annet Litletinden og Niingen. Her er det bare å ta på fjellskoene og legge ut på tur. Vest i kommunen er det flere våtmarksområder som er vernet, og du kan prøve deg på fiskelykken fra svabergene ved havkanten. I Evenes kan du oppleve noen fine dager med mange flotte naturopplevelser.