Windsor

Reiseguide
Windsor
Hvis du ønsker å få et innblikk i hvordan de kongelige lever, må du ta en weekendtur til Windsor.

Windsor ligger omtrent 48kilometer fra vestlige London og er omgitt av vakre Royal Berkshire, og er et utmerket mål for en tur bort fra London. Du vil oppdage en fantastisk by i vakre omgivelser ved en elv med utmerket shopping, restauranter og selvfølgelig Windsor Castle, som er dronningens offisielle residens, og sies å være det største og eldste bebodde slottet i verden.

Windsor og Berkshire-området har en rekke ulike overnattingsmuligheter, fra eksklusive og tradisjonelle til mer spesielle, så her er det mulig å finne noe som passer for deg.

Et besøk til Windsor Castle bør stå høyt opp på listen over ting du skal gjøre på en reise til Windsor. Når du går gjennom portene til slottet, vil du straks forstå hvorfor dronning Elizabeth anser dette som sitt hjem. Det er vakkert og majestetisk. Ta en guidet tur og få et innblikk i historien til dette kongelige hjemmet.

Hvis du er på ferie i Windsor med barn, kan du ta dem med på et spennende besøk på Fudge Kitchen. Her har de underholdende eksperter som guider dere gjennom prosessen med å lage fudge. Dette er en morsom aktivitet som hele familien kan delta på.

Sett også av tid til å utforske resten av Berkshire. Ascot er kjent for sin berømte veddeløpsbane, som tiltrekker tusenvis av besøkende hvert år. Hvis du liker hesteløp, bør du planlegge besøket nøye ut fra løpskalenderen og oppleve Ascot i all sin prakt på en løpsdag.

Thorpe Park, som ligger i nærheten, er en av de mest populære fornøyelsesparkene i England, og hit kan du ta med hele familien. Med flere berg-og-dal-baner og andre attraksjoner, finnes det noe for både store og små.

Hvis du liker flotte herregårder, kommer du ikke til å bli skuffet over det fantastiske Highclere Castle, som er kjent fra den populære TV-serien Downton Abbey. Dra hit en ettermiddag og ta en titt på den praktfulle bygningen og de flotte hagene.

Eton er en annen kjent by i Berkshire ved bredden av Themsen. Den er virkelig verdt et besøk med sin rike historie og vakre omgivelser. Ta også en titt på den kjente kostskolen Eton College. Her tilbys guidede omvisninger hvor du kan lære om historien til denne unike bygningen, og høre noen historier om kjendiser som har vært elever her.

Helt vest i Berkshire, langs Kennet & Avon Canal, ligger den sjarmerende markedsbyen Hungerford. Den ligger i vakre omgivelser, og her finner du flere varme og vennlige puber, hvor du kan sitte å kose deg i et par timer. I tillegg til antikvitetsbutikkene og markedene, har byen også unike håndverksbutikker hvor du kan finne flotte suvenirer fra Berkshire.

Discover neighborhoods in Windsor

Windsor Castle som inkluderer historisk arkitektur og palass

Windsor City Centre

Trivelige barer og vakker elveutsikt er noen av grunnene til at mange drar til Windsor City Centre, og når du først er her, bør du også ta turen til Theatre Royal og St. Georges kapell.

Windsor City Centre