Sibenik

Reiseguide
Krka nasjonalpark fasiliteter samt elv eller bekk og bro
Sentralt på den kroatiske adriaterhavskysten ligger vakre Šibenik, fint plassert ved munningen til elven Krka. Byen frister med deilige strender, en fascinerende historie og artige aktiviteter for hele familien.

Vi nordboere søker oss ofte sørover for flere varme, solfylte dager, og da er Šibenik midt i blinken. Ta med deg familien og kos deg på stranden eller i sjøen i en lufttemperatur på rundt 30 grader i sommermånedene. Kjøl dere ned på AquaPark, som har et eget område for de minste, minigolf med pirattema og profesjonelle badevakter som passer på at dere har en flott opplevelse i vannparken. De mange sandstrendene i området er rene og behagelige og tilbyr herlig bading i Adriaterhavet. Føler du deg mer eventyrlysten, kan du prøve deg på vindsurfing eller bli med på et dykkerkurs.

Som en av de eldste byene i Kroatia, har Šibenik mye interessant arkitektur, spesielt i form av kirker og festningsverk. Mest kjent er nok Jakobskatedralen, som ligger på UNESCOs liste over verdensarven. Bygningen, som stod ferdigstilt i 1536, har flotte og fascinerende utsmykninger på utsiden og et vakkert alter innendørs. Den ligger i den historiske gamlebyen i Šibenik, der du også vil kunne se et nydelig torg og mange koselige smug med tradisjonelle kaféer og små butikker. Se etter konserter med klapa-kor for å få et musikalsk inntrykk av det tradisjonsrike Dalmatia og gå innom noen av de mange galleriene her for å oppleve den kunstneriske siden.

For avslapning under en weekendtur til Šibenik kan du dra innom Laurentiuskirken (sv. Lovre) og den fantastiske hagen tilhørende stedet. Den er opprettholdt i samme stil som en klosterhage ved Middelhavet ville vært i middelalderen. Siden hagen ble gjenåpnet i 2007, har den blitt en av de mest populære severdighetene i byen. Ta også turen til de ulike festningene i Šibenik – historisk betydningsfulle strukturer som alle har flott utsikt mot sjøen.

Med plasseringen ved kysten er det selvfølgelig fristende å bare ligge på stranden hele dagen under en reise til Šibenik, men stedet kan by på mye mer, også på de sjeldne nedbørsdagene i regionen. Legg turen innom Aquarium Šibenik i gamlebyen, som har morsomme og lærerike utstillinger for både små og store. Shoppingturen kan du ta i handlegaten Kalelarga, og hvis dere er på jakt etter naturopplevelser, ligger Krka nasjonalpark en kort kjøretur unna.

Discover neighborhoods in Sibenik

Default Image

Sibenik gamleby

Sibenik gamleby er kjent for blant annet historiske steder, og du bør også få med deg populære attraksjoner som Sibenik akvarium og St. Jacob-katedralen.

Sibenik gamleby
Default Image

Plišac

5/5(1 anmeldelse av området)

Selv om Plišac ikke har så mange velkjente severdigheter, trenger du ikke å reise langt for å få med deg attraksjoner som Sibenik akvarium og St. Jacob-katedralen.

Plišac
Default Image

Grad

Skal du til Grad, bør du få med deg severdigheter som Sibenik akvarium og Benedictine Monastery of St. Lucia.

Grad
Default Image