Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Sápmi Park

Smak på spennende retter, mat reinsdyrene og lær mer om overlevelse i den arktiske naturen i samenes “hovedstad” i Norge.

Sápmi Park er tilegnet historien og kulturen til samene og er et flott reisemål i den nordligste delen av landet vårt. Parken har multimediafremvisninger, workshops og boplasser spredt utover et stort område. Her får du et bedre innblikk i den ressurssterke folkegruppen og deres betydning for kulturen i landet.

I det “magiske teateret” kan du se filmen Stálubákti – Åndenes fjell om samefolkets historie. Filmen begynner med en innledning om urbefolkningen i denne landsdelen. Lær om deres førkristne tro rundt skapelsen, livet og døden.

Få et innblikk i samiske tradisjoner når du lytter til tradisjonell joik og smaker på maten som serveres på Restaurant Storgammen. På menyen finner du deilige retter som reinsdyr, multer og diverse spesialiteter med fisk. Slapp av med litt varmt å drikke og noen småretter på Kafé Sápmi.

Parken har torvhytter som hadde ulike funksjoner i en typisk samebygd. Se på forskjellen mellom sommerboligene og vinterboligene. De aller fleste av innbyggerne i bygda Karasjok snakker samisk. Kommunen er også bosted for rundt 60 000 reinsdyr. Du kan se dem beite på høsten og på vinteren. Barna kommer til å ha det gøy når de får mate de flotte dyrene og til og med lære seg å kaste lasso.

Besøk også Boble Glasshytte, som er Finnmarks eneste glassblåseri. Her kan du lære hvordan man lager gaveartikler og andre gjenstander med disse fascinerende teknikkene. I nabobygningen finner du en salgsutstilling. Suvenirbutikken er stor og lar deg se nærmere på samisk håndverk, pyntegjenstander, litteratur og andre artikler.

Du betaler for å få adgang til parken, men barn under tolv år får halv pris. Åpningstidene til Sápmi Park står på nettstedet deres, men generelt sett har stedet åpent fra morgen til sent på ettermiddagen, med noe lengre åpningstider på sommeren. Vær oppmerksom på at de ikke har søndagsåpent hele året rundt. Restauranten er åpen kun i sommersesongen.

Sápmi Park ligger midt i hjertet av bygda Karasjok, nordøst i Norge. Du kommer deg lett rundt i sentrum til fots. Sørg også for å oppleve andre severdigheter i nærheten, slik som Sametinget, elven Karasjohka, museet De Samiske Samlinger samt Haldetoppen, der du kan se nordlyset.


De beste hotelltilbudene i Sápmi Park

Vis alle de 3 overnattingsstedene i Sápmi Park
Scandic Karasjok 1 216 kr
Scandic Karasjok

Scandic Karasjok

Leavnjageaidnu 49, Karasjok, Finnmark
   
  3.5 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet ligger i landlige omgivelser og 5 minutters gange unna Sápmi Park og Boble Glasshytte. Maggi beach ligger 3,5 kilometer unna.

  Karasjok Cabins & Apartments
  Karasjok Cabins & Apartments

  Karasjok Cabins & Apartments

  Ávjovárgeaidnu 88, Karasjok
    
   1.0 av 5.0 Stjerner

   Denne campingplassen ligger i Karasjok og 2 kilometer unna Boble Glasshytte og Sápmi Park. Maggi beach ligger 3,3 kilometer unna.

   Engholm Husky Design Lodge 1 600 kr
   Engholm Husky Design Lodge

   Engholm Husky Design Lodge

   Engholm Husky, Karasjok
     
    3.0 av 5.0 Stjerner

    Dette gjestehuset ligger i Karasjok, 3,9 kilometer unna Maggi beach og 10 kilometer unna Boble Glasshytte og Sápmi Park. Dessuten ligger Kevo Trail og Sulaojan Nature Trail 40 kilometer unna.