Norge kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

RørosNorway

Bergstaden Røros er en av Norges vakreste og mest sjarmerende byer. Den gamle gruvebyen er kjent for sine mange vinteraktiviteter samt den flotte festivalen Rørosmartnan.

Røros er en av de få gruvebyene på UNESCOs verdensarvliste, så da skjønner du fort at dette ikke er noen vanlig gruveby. Den lille, intime byen er fylt med gamle, koselige trehus, og tilbyr turister som velger å reise til Røros på en helt spesiell atmosfære. Rørosmartnan, som arrangeres hvert år, er kjent langt utover byen og landets grenser.

Reis på weekendtur til Røros for å få med seg Rørosmartnan. Den arrangeres i midten av februar hvert år, og den lille uken den pågår, fylles byen med lyder, lukter, smaker og folk. Det settes opp hundrevis av boder i sentrum, og det er mange kulturelle arrangementer rundt om i bykjernen. Bli med på dans, revy, god mat, historiefortelling og tivoli – for å nevne noe.

Få med deg omvisning i en gruve i løpet av ferien din. Olavsgruva er den eneste av gruvene i Rørosregionen som er åpen for publikum. I løpet av omvisningen vil du bevege deg 50 meter ned og 500 meter inn i fjellet, til du kommer til Bergmannshallen. Det er virkelig en stemningsfull opplevelse å gå inn i denne gruven, så benytt sjansen mens du er på ferie i Røros.

Besøk også noen museer i løpet av oppholdet, for å få et bedre innblikk i Røros historie. Smelthytta tar for seg historien til kopperindustrien i området, fra 1650 til 1977. Museet har blant annet mange fungerende minimodeller av utstyret som ble brukt i gruvene. Det kan lønne seg å ta omvisningen i Olavsgruva før du besøker museet – for å få mest mulig ut av museumsbesøket.

Det er om vinteren Røros er på sitt aller beste, i stor grad på grunn av de stabile snøforholdene i området. På denne årstiden kan du prøve deg på mange spennende aktiviteter, blant annet hundesledekjøring og skigåing.

Det er ikke uten grunn at mange nordmenn velger å legge vinterferien til Røros – opplevelsene er store og inntrykkene mange. Vinteren er den beste årstiden, men også om sommeren skjer det mye spennende her.

De mest populære hotellene i Røros

Bergstadens Hotel
Bergstadens Hotel
3.5 out of 5
Osloveien 2, Røros
Prisen er 1 290 kr per natt fra 1. nov. til 2. nov.

Dette hotellet med golfmuligheter ligger midt i hjertet av Røros og 5 minutters gange unna Lysgaard Keramikk og Røros kirke. Roros Church ligger 0,5 kilometer ...

3.8/5Good! (605 anmeldelser)

"Sentralt plassert i Røros. Gratis parkering nær hotellet. Kort vei til severdigheter. Rommene trenger oppussing. Det var teppegulv på rommet. Frokosten var veldig bra."…"

Anmeldelse skrevet 29. jul. 2020

Bergstadens Hotel
Roros Hotell
Roros Hotell
4 out of 5
An-Magrittsveien 48, Røros
Prisen er 1 400 kr per natt fra 1. nov. til 2. nov.

Dette hotellet er familievennlig og ligger nær flyplassen i Røros og 10 minutters gange unna Røros kirke og Roros Church. Dessuten ligger Lysgaard Keramikk og ...

4.3/5Excellent! (479 anmeldelser)

"Plassering;god parkering ,hadde med hund , var fint opplegg for den , flott frokost"…"

Anmeldelse skrevet 21. sep. 2020

Roros Hotell
Vertshuset Røros
Vertshuset Røros
3 out of 5
Kjerkgata 34, Røros

Dette hotellet ligger nær flyplassen og få skritt unna Røros kirke, Roros Church og Lysgaard Keramikk. Olavsgrunna kobbergruve ligger 15,9 kilometer unna. Røros ...

4.3/5Excellent! (439 anmeldelser)

"Hyggelig vertshus i historiske omgivelser. Meget god mat!"…"

Anmeldelse skrevet 30. jun. 2020

Vertshuset Røros
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Røros

3 Roms Overnatting i Røros
3 Roms Overnatting i Røros
Skarpsnoveien 11, Røros, Trøndelag

Denne leiligheten ligger i Røros og 10 minutters gange unna Lysgaard Keramikk og Røros kirke. Roros Church ligger 0,9 kilometer unna. Røros togstasjon ligger ...

3 Roms Overnatting i Røros
Funäs Ski Lodge
Funäs Ski Lodge
3 out of 5
Vallarvägen 4, Funäsdalen
Prisen er 762 kr per natt fra 7. okt. til 8. okt.

Denne leiligheten, som ligger på fjellet, befinner seg rett ved skiløypene i Funäsdalen og 15 minutters gange unna Funäsdalssjön, Funäsfjällen skianlegg og FunasGondolen. ...

4.5/5Wonderful! (52 anmeldelser)
Jultur til Funäs

"Oppholdet var knall😊 Vi kommer igjen å igjen til denne plassen😊"…"

Anmeldelse skrevet 28. nov. 2019

Funäs Ski Lodge
Fjällfrid Stugor
Fjällfrid Stugor
3.5 out of 5
Myhrs Väg 25, Bruksvallarna

Denne hytta ligger på fjellet og 15 kilometer unna Ramundberget skiområde, Myhrsvängen og FunasGondolen. Dessuten ligger Fjellmuseet og Funäsfjällen skianlegg ...

4.6/5Wonderful! (5 anmeldelser)

"Meget tiltalende hytte med perfekt beliggenhet. Manglet et godt turkart med alternative turmuligheter."…"

Anmeldelse skrevet 25. jun. 2019

Fjällfrid Stugor
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Røros

Roros Church
Bilde av Roros Church

Roros Church

Pass på å få med deg Roros Church under oppholdet i Røros. Området har både parker og kunst du bør oppleve.

Slegghaugan
Bilde av Slegghaugan

Slegghaugan

Få en flott naturopplevelse ved å utforske Slegghaugan under besøket i Røros. Området har kunst og fjell som du bør oppleve.

Anmeldelser av Røros

4.5

Populært reisemål

5 - Fantastisk
14
5 - Fantastisk 51.851851851851855%
4 - Bra
13
4 - Bra 48.148148148148145%
3 - OK
0
3 - OK 0%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

2. des. 2019

Fantastisk sted! Synd det er litt middelmådig resturanter der, men vi drar dit pga. den fantastiske gamle byen ( bygningene)

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

25. nov. 2019

Kunstutstillinger, verksteder, Potteriet, hele den vernede bebyggelsen, Smeltehytta/ museet. Mange trivelige folk ;)

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

4. aug. 2019

Et unikt sted som absolutt må oppleves. Elden likeså.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

1. aug. 2019

Liten og nydelig by du fint kan besøke som langweekend-tur. Anbefales å ankomme med egen bil, eller så kommer du deg ikke til interessante steder i nærheten, som f.eks Olavsgruva. Det finnes taxi, men ikke kollektivtilbud - foruten tog.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

15. jul. 2019

Koselig ogintimt.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

7. jul. 2019

Alltid hyggelig å komme til Røros.

Byer nær Røros