Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

RørosNorge

Bergstaden Røros er en av Norges vakreste og mest sjarmerende byer. Den gamle gruvebyen er kjent for sine mange vinteraktiviteter samt den flotte festivalen Rørosmartnan.

Røros er en av de få gruvebyene på UNESCOs verdensarvliste, så da skjønner du fort at dette ikke er noen vanlig gruveby. Den lille, intime byen er fylt med gamle, koselige trehus, og tilbyr turister som velger å reise til Røros på en helt spesiell atmosfære. Rørosmartnan, som arrangeres hvert år, er kjent langt utover byen og landets grenser.

Reis på weekendtur til Røros for å få med seg Rørosmartnan. Den arrangeres i midten av februar hvert år, og den lille uken den pågår, fylles byen med lyder, lukter, smaker og folk. Det settes opp hundrevis av boder i sentrum, og det er mange kulturelle arrangementer rundt om i bykjernen. Bli med på dans, revy, god mat, historiefortelling og tivoli – for å nevne noe.

Få med deg omvisning i en gruve i løpet av ferien din. Olavsgruva er den eneste av gruvene i Rørosregionen som er åpen for publikum. I løpet av omvisningen vil du bevege deg 50 meter ned og 500 meter inn i fjellet, til du kommer til Bergmannshallen. Det er virkelig en stemningsfull opplevelse å gå inn i denne gruven, så benytt sjansen mens du er på ferie i Røros.

Besøk også noen museer i løpet av oppholdet, for å få et bedre innblikk i Røros historie. Smelthytta tar for seg historien til kopperindustrien i området, fra 1650 til 1977. Museet har blant annet mange fungerende minimodeller av utstyret som ble brukt i gruvene. Det kan lønne seg å ta omvisningen i Olavsgruva før du besøker museet – for å få mest mulig ut av museumsbesøket.

Det er om vinteren Røros er på sitt aller beste, i stor grad på grunn av de stabile snøforholdene i området. På denne årstiden kan du prøve deg på mange spennende aktiviteter, blant annet hundesledekjøring og skigåing.

Det er ikke uten grunn at mange nordmenn velger å legge vinterferien til Røros – opplevelsene er store og inntrykkene mange. Vinteren er den beste årstiden, men også om sommeren skjer det mye spennende her.

De mest populære hotellene i Røros

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Roros Hotell
Roros Hotell
4 out of 5
An-Magrittsveien 48, Røros
Prisen er 1 297 kr per natt

Dette hotellet med golfmuligheter ligger i Røros og 10 minutters gange unna Røros kirke og Roros Church. Lysgaard Keramikk ligger 1 kilometer unna. Røros togstasjon ...

4.3/5Excellent! (438 anmeldelser)

"Hotellets fellesområdene er det altså ikke noe galt med, stor resepsjon og lobby med mange sitteplasser. Rommet er derimot rent og enkelt, men ikke stort, litt utdatert og trenger oppgradering. Såpe og shampoo fra dispenser. Savner vannkoker på rommet for å lage kaffe og te. Et pluss for gratis adgang ..."…"

Anmeldelse skrevet 24. jun. 2020

Roros Hotell
Bergstadens Hotel
Bergstadens Hotel
3.5 out of 5
Osloveien 2, Røros
Prisen er 1 388 kr per natt

Dette hotellet med golfmuligheter ligger midt i hjertet av Røros og 5 minutters gange unna Lysgaard Keramikk og Røros kirke. Roros Church ligger 0,5 kilometer ...

3.8/5Good! (581 anmeldelser)
God beliggenhet og fin service

"Vi hadde en fin helg på Røros og opplevde et hotell med særpreg og vennlighet. Lokale råvarer til frokost var ekstra hyggelig."…"

Anmeldelse skrevet 9. mar. 2020

Bergstadens Hotel
Vertshuset Røros
Vertshuset Røros
3 out of 5
Kjerkgata 34, Røros
Prisen er 1 500 kr per natt

Dette hotellet ligger nær flyplassen og få skritt unna Røros kirke, Roros Church og Lysgaard Keramikk. Olavsgrunna kobbergruve ligger 15,9 kilometer unna. Røros ...

4.3/5Excellent! (428 anmeldelser)

"Veldig koselig og fint hotell med hyggelig betjening. Skal jeg til Røros igjen er dette hotellet en selvfølge!"…"

Anmeldelse skrevet 3. jun. 2020

Vertshuset Røros

Populære steder å besøke i Røros

Roros Church
Bilde av Roros Church

Roros Church

Pass på å få med deg Roros Church under oppholdet i Røros. Området har både parker og kunst du bør oppleve.

Slegghaugan
Bilde av Slegghaugan

Slegghaugan

Få en flott naturopplevelse ved å utforske Slegghaugan under besøket i Røros. Området har kunst og fjell som du bør oppleve.

Anmeldelser av Røros

4.5

Populært reisemål

5 - Fantastisk
14
5 - Fantastisk 51.851851851851855%
4 - Bra
13
4 - Bra 48.148148148148145%
3 - OK
0
3 - OK 0%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

2. des. 2019

Fantastisk sted! Synd det er litt middelmådig resturanter der, men vi drar dit pga. den fantastiske gamle byen ( bygningene)

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

25. nov. 2019

Kunstutstillinger, verksteder, Potteriet, hele den vernede bebyggelsen, Smeltehytta/ museet. Mange trivelige folk ;)

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

4. aug. 2019

Et unikt sted som absolutt må oppleves. Elden likeså.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

1. aug. 2019

Liten og nydelig by du fint kan besøke som langweekend-tur. Anbefales å ankomme med egen bil, eller så kommer du deg ikke til interessante steder i nærheten, som f.eks Olavsgruva. Det finnes taxi, men ikke kollektivtilbud - foruten tog.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

15. jul. 2019

Koselig ogintimt.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

7. jul. 2019

Alltid hyggelig å komme til Røros.

Byer nær Røros