Røros

Reiseguide
Bergstaden Røros er en av Norges vakreste og mest sjarmerende byer. Den gamle gruvebyen er kjent for sine mange vinteraktiviteter samt den flotte festivalen Rørosmartnan.

Røros er en av de få gruvebyene på UNESCOs verdensarvliste, så da skjønner du fort at dette ikke er noen vanlig gruveby. Den lille, intime byen er fylt med gamle, koselige trehus, og tilbyr turister som velger å reise til Røros på en helt spesiell atmosfære. Rørosmartnan, som arrangeres hvert år, er kjent langt utover byen og landets grenser.

Reis på weekendtur til Røros for å få med seg Rørosmartnan. Den arrangeres i midten av februar hvert år, og den lille uken den pågår, fylles byen med lyder, lukter, smaker og folk. Det settes opp hundrevis av boder i sentrum, og det er mange kulturelle arrangementer rundt om i bykjernen. Bli med på dans, revy, god mat, historiefortelling og tivoli – for å nevne noe.

Få med deg omvisning i en gruve i løpet av ferien din. Olavsgruva er den eneste av gruvene i Rørosregionen som er åpen for publikum. I løpet av omvisningen vil du bevege deg 50 meter ned og 500 meter inn i fjellet, til du kommer til Bergmannshallen. Det er virkelig en stemningsfull opplevelse å gå inn i denne gruven, så benytt sjansen mens du er på ferie i Røros.

Besøk også noen museer i løpet av oppholdet, for å få et bedre innblikk i Røros historie. Smelthytta tar for seg historien til kopperindustrien i området, fra 1650 til 1977. Museet har blant annet mange fungerende minimodeller av utstyret som ble brukt i gruvene. Det kan lønne seg å ta omvisningen i Olavsgruva før du besøker museet – for å få mest mulig ut av museumsbesøket.

Det er om vinteren Røros er på sitt aller beste, i stor grad på grunn av de stabile snøforholdene i området. På denne årstiden kan du prøve deg på mange spennende aktiviteter, blant annet hundesledekjøring og skigåing.

Det er ikke uten grunn at mange nordmenn velger å legge vinterferien til Røros – opplevelsene er store og inntrykkene mange. Vinteren er den beste årstiden, men også om sommeren skjer det mye spennende her.

Bergstadens Hotel
Bergstadens Hotel
3.5 out of 5
Osloveien 2, Roros, 7374
Prisen er 1 525 kr per natt fra 16. okt. til 17. okt.
Hvis du bor på dette hotellet med skimuligheter i Røros, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og parkering ...
3,8/5 Good! (1 001 anmeldelser)
Flott opphold.
"Flott hotell. Vi bodde på junior suite, og det var et fint rom. Litt harde senger, men har kjent verre. Badet kunne gjerne hatt litt mer plass for oppbevaring av toalettsaker. Litt bakvendt plassering av toalettpapir, men ellers ok. Hotellet ligger nært til jernbane og sentrum av Røros."

Anmeldelse skrevet 19. aug. 2022

Roros Hotell
Roros Hotell
4 out of 5
An-Magrittsveien 48, Roros, 7374
Prisen er 1 857 kr per natt fra 5. okt. til 6. okt.
Hvis du bor på dette hotellet med skimuligheter i Røros, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og parkering ...
4,3/5 Excellent! (1 003 anmeldelser)
"Veldig bra hotell, men personalet kunne vært mer hyggelig og gitt mer informasjon."

Anmeldelse skrevet 30. sep. 2022

Vertshuset Røros
Vertshuset Røros
3 out of 5
Kjerkgata 34, Roros, 7374
Prisen er 1 602 kr per natt fra 15. okt. til 16. okt.
Hvis du bor på dette hotellet i Røros, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og parkering (inkludert). Gjestene ...
4,3/5 Excellent! (623 anmeldelser)
"Koselig og god plass. Midt i sentrum for alt. Kjempebra. Kommer tilbake👍"

Anmeldelse skrevet 22. aug. 2022

Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Funäs Ski Lodge
Funäs Ski Lodge
3 out of 5
Vallarvägen 4, Funasdalen, 840 95
Hvis du bor i denne leiligheten med skimuligheter i Funäsdalen, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) ...
4,5/5 Wonderful! (85 anmeldelser)
Jultur til Funäs
"Oppholdet var knall😊 Vi kommer igjen å igjen til denne plassen😊"

Anmeldelse skrevet 28. nov. 2019

3 roms overnatting i Glåmos
3 roms overnatting i Glåmos
Glåmos
Du kan bo i denne ferieboligen under turen til Røros. Stedet har blant annet wi-fi, parkeringsplasser og en hage. Les anmeldelser fra gjester som har overnattet ...
3 roms overnatting i Røros
3 roms overnatting i Røros
Røros
Du kan bo i denne leiligheten under turen til Røros. Stedet har blant annet wi-fi, parkeringsplasser og griller. Populære severdigheter som Lysgaard Keramikk ...
5/5 Exceptional! (1 anmeldelse)
Koselig leilighet
"Koselig leilighet 400 meter fra Røros sentrum! Hyggelig utleier, gode senger og alle fasiliteter man trenger!"

Anmeldelse skrevet 21. nov. 2021

Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Røros