Røros

Reiseguide

Bergstaden Røros er en av Norges vakreste og mest sjarmerende byer. Den gamle gruvebyen er kjent for sine mange vinteraktiviteter samt den flotte festivalen Rørosmartnan.

Røros er en av de få gruvebyene på UNESCOs verdensarvliste, så da skjønner du fort at dette ikke er noen vanlig gruveby. Den lille, intime byen er fylt med gamle, koselige trehus, og tilbyr turister som velger å reise til Røros på en helt spesiell atmosfære. Rørosmartnan, som arrangeres hvert år, er kjent langt utover byen og landets grenser.

Reis på weekendtur til Røros for å få med seg Rørosmartnan. Den arrangeres i midten av februar hvert år, og den lille uken den pågår, fylles byen med lyder, lukter, smaker og folk. Det settes opp hundrevis av boder i sentrum, og det er mange kulturelle arrangementer rundt om i bykjernen. Bli med på dans, revy, god mat, historiefortelling og tivoli – for å nevne noe.

Få med deg omvisning i en gruve i løpet av ferien din. Olavsgruva er den eneste av gruvene i Rørosregionen som er åpen for publikum. I løpet av omvisningen vil du bevege deg 50 meter ned og 500 meter inn i fjellet, til du kommer til Bergmannshallen. Det er virkelig en stemningsfull opplevelse å gå inn i denne gruven, så benytt sjansen mens du er på ferie i Røros.

Besøk også noen museer i løpet av oppholdet, for å få et bedre innblikk i Røros historie. Smelthytta tar for seg historien til kopperindustrien i området, fra 1650 til 1977. Museet har blant annet mange fungerende minimodeller av utstyret som ble brukt i gruvene. Det kan lønne seg å ta omvisningen i Olavsgruva før du besøker museet – for å få mest mulig ut av museumsbesøket.

Det er om vinteren Røros er på sitt aller beste, i stor grad på grunn av de stabile snøforholdene i området. På denne årstiden kan du prøve deg på mange spennende aktiviteter, blant annet hundesledekjøring og skigåing.

Det er ikke uten grunn at mange nordmenn velger å legge vinterferien til Røros – opplevelsene er store og inntrykkene mange. Vinteren er den beste årstiden, men også om sommeren skjer det mye spennende her.

Bergstadens Hotel
Bergstadens Hotel
3.5 out of 5
Osloveien 2, Røros
Prisen er 1 335 kr per natt fra 27. jan. til 28. jan.
Dette hotellet, som ligger i sentrum, befinner seg rett ved skiløypene i Røros og 10 minutters gange unna Lysgaard Keramikk og Roros Church. I tillegg finnes ...
3.8/5 Good! (954 anmeldelser)
"Flott, hyggelig personell. Tilgjengelige og oppmuntret til å ta kontakt ved behov for hjelp. Rommet var ganske lite, men utsikten opp Rørosgata veiet litt opp for det😊"

Anmeldelse skrevet 3. okt. 2021

Bergstadens Hotel
Roros Hotell
Roros Hotell
4 out of 5
An-Magrittsveien 48, Røros
Prisen er 1 499 kr per natt fra 6. feb. til 7. feb.
Dette hotellet, som ligger på fjellet, befinner seg i Røros, like ved skiløypene og 15 minutters gange unna Røros kirke, Roros Church og Lysgaard Keramikk. Olavsgrunna ...
4.3/5 Excellent! (973 anmeldelser)
"Meget trivelig sted å komme til. Kunne med fordel vært personheis i den gamle fløyen."

Anmeldelse skrevet 24. okt. 2021

Roros Hotell
Erzscheidergarden
Erzscheidergarden
Spell-Ola veien 6, Røros, Sør-Trøndelag
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 500 kr per natt fra 1. feb. til 2. feb.
Dette hotellet ligger i Røros og 5 minutters gange unna Roros Church og Røros kirke. Lysgaard Keramikk ligger 0,5 kilometer unna. Røros togstasjon ligger 10 ...
4.5/5 Wonderful! (132 anmeldelser)
Flott opplevelse.
"Flott hotell med perfekt lokasjon for å oppleve Røros. Meget hyggelig og stilfullt hotell."

Anmeldelse skrevet 23. okt. 2021

Erzscheidergarden
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Fjällfrid Stugor
Fjällfrid Stugor
3.5 out of 5
Myhrs Väg 25, Bruksvallarna
Prisen er 1 782 kr per natt fra 25. jan. til 26. jan.
Denne hytta ligger på fjellet og 15 kilometer unna Ramundberget skiområde, Myhrsvängen og FunasGondolen. Dessuten ligger Fjellmuseet og Funasdalsberget skianlegg ...
4.8/5 Exceptional! (12 anmeldelser)
"Meget tiltalende hytte med perfekt beliggenhet. Manglet et godt turkart med alternative turmuligheter."

Anmeldelse skrevet 25. jun. 2019

Fjällfrid Stugor
3 roms overnatting i Glåmos
3 roms overnatting i Glåmos
Graslausveien 11, Røros, Trøndelag
Dette feriehjemmet ligger i Røros og 52 kilometer unna Tänndalen skianlegg, Olavsgrunna kobbergruve og Roros Church. Dessuten ligger Røros kirke og Lysgaard ...
3 roms overnatting i Glåmos
3 roms overnatting i Røros
3 roms overnatting i Røros
Skarpsnoveien 11, Røros, Trøndelag
Denne leiligheten ligger i Røros og 10 minutters gange unna Lysgaard Keramikk og Røros kirke. Roros Church ligger 0,9 kilometer unna. Røros togstasjon ligger ...
5/5 Exceptional! (1 anmeldelse)
Koselig leilighet
"Koselig leilighet 400 meter fra Røros sentrum! Hyggelig utleier, gode senger og alle fasiliteter man trenger!"

Anmeldelse skrevet 21. nov. 2021

3 roms overnatting i Røros
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Røros

Byer nær Røros