Billige flybilletter til Røros

Fly til Røros

Bergstaden Røros ligger i Sør-Trøndelag, drøye to og en halv timers kjøring fra Trondheim sørøstover i landet. Med sine drøyt 5000 innbyggere er det en liten, men intim by som er mest kjent for sin historiske gruvedrift. Trondheim lufthavn Værnes ligger i Stjørdal, tre timers kjøring unna, og det går daglig buss og togavganger mellom destinasjonene. Værnes lufthavn har flere daglige avganger fra de fleste steder i Norge, og ønsker du å reise til Røros er det et alternativ å reise via Værnes.

Røros har også en egen småflyplass. Ønsker du å fly til Røros direkte, går det to daglige avganger med Widerøe fra Gardermoen. Du kan bestille dine reiser via Expedia, og da får du en rimelig pris på fly og hotell i Røros. Som det turiststedet Røros er, har de veldig mange hotellrom i forhold til befolkningstallet, som er på rundt 400. Røros har også mange hytter og fritidsboliger som brukes flittig av besøkende. Du kan leie bil i Røros via den lokale flyplassen, her holder flere aktører til.

Bergstaden Røros

Røros er tradisjonelt sett en industriby, og er kjent for sine gruver – som er en av de store turiststattraksjonene i byen. Det var på 1600-tallet storhetstiden begynte, og den varte til langt ut på 1900-tallet. På grunn av sin geologiske beliggenhet ble det i tidlig tid startet utvinning av kobber, noe som gjorde Røros til et sentrum for industri i Norge. Selve sentrum av byen er også et skue i seg selv, som det definitivt er verdt å få med seg. Det lille, intime sentrum har en flott kirke, som ligger på toppen i byen. Kirken er fra 1874, og det er umulig ikke å se den når man er i Røros.

I februar hvert år arrangeres den tradisjonelle Rørosmartnan, som har over 70000 besøkende. Her finner man boder hvor de lokale selger sine varer, for eksempel mat, klær og håndverk. I tillegg er det også arrangementer, konserter og noe for de små. Reiser man til Røros bør man kle seg godt. Byen har også den negative norgesrekorden hva temperatur gjelder, da det i januar 1914 ble målt småkjølige minus 50,4 grader. På grunn av sin geografi er Røros et generelt kaldt sted, med høytliggende fjell og bart landskap. Røros har også to nasjonalparker, Femundsmarka og Forollhogna.

Bergstaden Røros, som inkluderer hele sentrum og kirken, er på UNESCOs verdensarvliste, og er et vernet område.

Røros lufthavn

Den lille, lokale flyplassen ligger rett utenfor sentrum av byen, og har to daglige avganger og ankomster til og fra Oslo med Widerøe. Det går busser og taxi inn til sentrum av byen. For flere avganger og destinasjoner, er det enklere å fly via Trondheim Lufthavn Værnes, men det er jo, som tidligere nevnt, en tre timers tur nordover med buss eller tog. Tidligere har det vært ruter til Stockholm på vinteren, men den ble lagt ned da selskapet gikk konkurs.

Ofte stilte spørsmål