Rovinj

Reiseguide
Rovinj som inkluderer marina
I denne gamle havnebyen kan du oppleve en spennende blanding av italiensk og kroatisk kultur.

Rovinj er en av Istrias viktigste feriebyer. Turister drar på ferie til Rovinj for å oppleve byens sjarme. Bygningene står tett i byens historiske sentrum, som befinner seg på en liten, oval halvøy. Se de lokale markedene og den historiske kirken, og dra på båttur til Rovinj-øygruppen.

Rovinj er nå tilknyttet fastlandet, men i middelalderen lå byen på en øy, noe som kan forklare hvorfor bygningene står så tett sammen. I over fem århundrer ble dette området styrt av republikken Venezia, og det var en del av Italia fra 1918 til 1947. Lytt etter italiensk språk i gatene. Mange av de fastboende er tospråklige og kommuniserer både på kroatisk og italiensk.

Gamlebyen i Rovinj har mye å by på. Finn veien gjennom en labyrint av bilfrie gater og hus i venetiansk stil. Legg merke til Balbi-buen, som en gang var hovedinngang til den tidligere byfestningen.

Langs brosteinsgaten Grisia finner du flere gallerier. Lokale kunstnere viser frem verkene sine her. Følg den smale Grisia til den imponerende kirken St. Euphemia på toppen av bakken, et velkjent landemerke i byen. Gå opp den knirkete trappen til klokketårnet for å se utsikten over Adriaterhavet og halvøya.

Dra til skogsparken Punta Corrente for å få en smak av natur. Her finnes det mange velholdte sykkelstier og turstier samt små rullesteinsviker hvor du kan ta en dukkert. Rovinj-øygruppen er også en populær destinasjon for dagsturer. Ta båt til Crveni Otok eller Sveta Katarina for å finne rolige badesteder, skogsparker og familievennlige strender.

Maten i Rovinj er god og ofte Italia-inspirert. På matmarkedet ved havnen kan du finne trøfler, oljer og tapenader, og du kan også besøke en av byens mange restauranter for å nyte en deilig italiensk pastarett.

Rovinj er en liten by hvor du fint kan komme deg rundt til fots. Byen ligger bare 40km fra flyplassen i Pula, og det går også jevnlig direktebusser hit fra de fleste store byene i Kroatia. Du kan reise til Rovinj fra Italia med båt hit fra Venezia.

Discover neighborhoods in Rovinj

Rovinj havn som viser båter, kystby og bukt eller havn

Gamlebyen i Rovinj

Gamlebyen i Rovinj er kjent for blant annet nydelig sjøutsikt, og du bør også få med deg populære attraksjoner som Trg Marsala Tita og Rovinj havn.

Gamlebyen i Rovinj
Default Image

Borik

Mens du er i Borik, bør du ta en tur til Rovinj akvarium og St. Euphemias kirke, som er to kjente severdigheter i nærheten.

Borik